Kedime Kekik Yağı Sürdüm Halsizleşti Zehirlendi Mi?

Kedimde pire farkettim daha önce bir yerde doğal olduğu için kekik yağı sürdüğünü öğrenmiştim. Aklıma o geldi sürdüm ben de yavruma. Rahatsız olduğuna dair tuhaf hareketler yaptı kaçtı kaşındı. Ben de normal kedi tepkisi mi yoksa ters giden bir şeyler mi var anlamak için bileğime sürdüm yakarak kaşındırdı. Meğer öyle direkt sürülmüyormuş seyreltilmesi lazımmış. Hemen hayvanın ensesini ıslak pamukla sildim baktım olmayacak dalin şampuanla sildim duruladım. Kendini de yalamıştı ondan mı ciltten mi emdi anlamadım. Bu sabah halsiz en sevdiği yaş mamaları bile yemiyor. Burda veteriner de yok ne yapabilirim evde?

11 CEVAP

tengrist
tengrist

112186

Her doğal olan şey zararsızdır diye bir şey yok aksine yanlış kullanımları çok büyük hasarlara ve zarara yol açabilir. Uçucu yağlar çok güçlüdür ve seyreltilmeden uygulandığında bölgede çoğunlukla mantar olmak üzere başka bir çok zührevi hastalıklara davetiye çıkarır.
Zehirlenme konusuna gelecek olursak zehirli değil fakat zararlıdır, gastrit, hazımsızlık ve mide rahatsızlıklarına sebebiyet olur organlara zarar verebilir. Alerji yapabilir. Bu aslında biraz da ne kadar sürdüğünüze bağlı, bir kaç damlamı yoksa komple o bölgeyi yağ mı yaptınız?
Eğer şu belirtileri görürseniz;
İshal, kusma, denge kaybı, salya vakit dahi kaybetmeyin bölgeye en yakın veteriner için.
Bu belirtiler yok ise bir çay kaşığı kadar yoğurt yedirin ve şırıngayla da olsa bol bol su içirin. Geçmiş olsun.

Minminik
Minminik

14131

streste yapmış olabilir ama geçmezse lütfen veterinere danışın sürekli kontrol edin damlattığınız yerde kızarıklık var mı çok kaşıyıp kanatabilir

Yavaş yavaş kendine geliyor sanki sevince kuyruk sallamalara falan başladı. O güzel tüylerinin altında derisi kızarmış ve kabarık kabarık yaralar oluşmaya başlamış hemen deri için olan Terramycn merhemden sürdüm. İçim parçalanıyor o kadar üzgünüm ki nasıl yaptım böyle bir salaklık.

tengrist
tengrist

112186

Kendinize kızmayın insanız hepimiz anlık hatalar yapabiliyoruz. Mesela bende cildiyede sürekli zührevi hastalıklardan bahsedildiği için aklımda öyle kalmış deri hastalıkları anlamında kullanmıştım meğer anlamı çok daha farklıymış... :D asdadshjasd Bir çok deri problemlerine yol açabilir diye düzelttim varsayalım orayı. 😂
Teramisin iyi gelir iyi yapmışsınız. Sarı kantoron yağı da kullanabilirsiniz. hatta kantoronu uçucu yağları seyreltmek için de kullanabilirsiniz. Antioksidandır yara ve tahriş olmuş bölgeyi hızla iyileştirir. Sevindim bir problem olmamasına.

Çok teşekkürler çok sağ olun yardımınız için. Kesinlikle haklısınız bir şeyi ilk defa deniyorsanız araştırma yapmalısınız. Yanıldığım konu bu yağların zeytin yağı gibi masum olduğunu düşünmekti. İnternetten bilginin her türlüsüne bu kadar kolay ulaşabiliyorken araştırma yapmamak cahillikten de öte umursamazlık başına buyrukluk öngörememezlik. Kendimi böyle tanımlayabiliyorum şu an. Umarım insanlar böyle şeyler denemeden özce bu posta ulaşırlar. Hem bu tür ürünlerin zararını hem de eylemden önce mutlaka araştırma yapmanın önemini anlarlar. Yağı pire damlası kadar çok az damlattım. Az damlattım ama o kadar keskin ve yoğunmuş ki. Az önce gourmet yaş mamadan ağzına değdire değdire yemeye başladı, bayağı yedi. Bu özellikler yok ama halsizlik uyku ve yavaş hareket etme var kuytu da uyumak istiyor sadece. Yoğurt gibi şeyler asla yemez. Suyu enjektörle verdim ama zorla yoğurt yedirmeye çalışsam iyice strese girer mi? İlla ki vermeliyim?

Yok yok ben sizi anladım ayrıntıya takılıp geneli kaçırmamak lazım😊 kantaron yağını da yarın deneyeceğim annem yapmıştı. Bu arada mama yedikten bir süre sonra kustu. Tuvalete giderken yataktan atladı acaba o mu tetikledi? Tuvaletini yaptı bi kaç adım attıktan sonra oldu. Sonra biraz uyudu uyanınca yoğurt yedirdim bir çay tabağı kadar şimdi uyuyor.

Yok yok ben sizi anladım ayrıntıya takılıp geneli kaçırmamak lazım😊 kantaron yağını da yarın deneyeceğim annem yapmıştı. Bu arada mama yedikten bir süre sonra kustu. Tuvalete giderken yataktan atladı acaba o mu tetikledi? Tuvaletini yaptı bi kaç adım attıktan sonra oldu. Sonra biraz uyudu uyanınca yoğurt yedirdim bir çay tabağı kadar şimdi uyuyor.

Balimlilac
Balimlilac

11271

kekik yağı değil, top kekik kaynatıp suyu ile silmeniz gerekiyordu.

Sezgek
Sezgek

16767

Arkadaşların bahsetmediği daha önemli olan kısım yavruyu dalinle yıkamışsınız kediler yıkanmaz bunu zaten biliyorsunuzdur da illa yıkayacaksanız onlara özel şampuanlar kullanmanız gerekir yoksa çeşitli deri hastalıklarına sebep olabilirsiniz yavrunuz morali canı yandığı için bir de üstüne kokulu kokulu yıkandığı için bozulmuştur kediler tüylerinde koku olmasından nefret ederler düzelecektir ama lütfen bir daha kedinizi insanlar için olan şampuanlarla yıkamayın hatta hiç yıkamayın

Catsusam
Catsusam

3415

Kantaron yağı mı deneyeceksiniz? Lütfen bir veterinere danışmadan herhangi bir şey denemeyin. Şöyle düşünün alerjiniz varsa herkesin bonbon gibi yuttuğu ilaçtaki bir etken madde sizi öldürebilir. Her tavsiye edilen her hayvana iyi gelmez. Sonra Ah vah edersiniz ya da engelli bir hayvanınız olur, ömür boyu vicdan azabı çekersiniz. Kusura bakmayın artık böyle doğal diye çözümler önerenlere de bunları kullananlara da kızıyorum. Bu tarz alternatif tıp insan için bile son çare ya da destekleyici olarak kullanıyor. Ve veteriner hekimler bunlar için var.

Mivyayy
Mivyayy

1288

Zehirlenmemistir fakat zaman kaybetmeden veterinere götürün önemli bir durum ve evde kendiniz cozemezsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 361 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR