Kedim Sürekli Bağırıyor - Acil Lütfen

YaseminDn
YaseminDn

181 Puan

Merhabalar,
Kedim yaklaşık 6 ay önce kriptorşidizm ameliyatı ile beraber kısırlaştırıldı. Genel olarak sağlıklı bir çocuk görünse de son 2 aydır evin içinde sürekli bağırarak gezme durumu başladı. Malt, Sakinleştirici damla ne denediysek fayda etmiyor. Son 1 haftadır durum ilerlemiş durumda ve ne duruyor ne uyku uyutuyor. Komşularımızda durumdan şikayet etmeye başladı. Benzer durum yaşayan oldu mu acaba fikir verebileceklere çok ihtiyacım var. Farklı farklı veterinerler ile görüştük ve farklı tahlillerden bahsettiler ancak çok yüksek rakamlardan bahsediliyor ve şuan ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz.

3 CEVAP

tengrist
tengrist

11589

Yasemin hanım merhaba. Ovaryum kalıntısıdır. geçen ay ameliyatı yaptırdım konuyla ilgili buraya yazı yazmak için bütün süreci geçirmek ve gözlemlemek istedim. (Tekrar kızgınlığa girecek mi, iyileşme süreci nasıl geçiyor, ne kadar sürüyor gibi...)

Tek söyleyeceğim mutlaka ama mutlaka beklemeden ameliyatı yaptırın düşünmeyin bile. Her geçen gün fiyat artıyor. Haziran ayında 2000 tl denmişti pahalı diye yaptıramamıştım Temmuzda 5.000'e çıktı, ben uygun fiyat bulacağım diye gezinirken 12.000 ler 10.000 ler havada uçuştu ve 5b diyene geri gittiğimde bu sefer 8 dedi.. Ne kadar çok gezerseniz o kadar kedinizin sağlığı ve cebiniz için risk. İlk gittiğim veteriner aldırmasan da olur demişti ama ben bağırmalarına dayanamarak operasyona girmesini istedim.
Ve 2 tarafında da neredeyse kansere dönüşmeye başlayan, organlarına yapışıp damarlaşmış dokular çıktı.
Her veteriner farklı bir operasyon süreci anlatıp farklı fiyatlar veriyor. Aklınız karışmasın. İlk önce donanımlı iyi bir klinik bulun. Biyogram ve hemokimya mutlaka yaptırın. Eğer kızgınlığa girdiğinden eminseniz östrojen testine gerek yok, zaten kalıntı var ise ultrasonda uzman hekim görecektir. Bazıları para kazanmak için saçma sapan testler ile fiyat yükseltiyor. Siz sadece biyokimya+hemogram+ultrason ve operasyon ücreti sorun. Çok geçmiş olsun, sevgiler

tengrist
tengrist

11589

Hemogram ve biyokimya olacaktı. Yalnız ben bu vaka genelde dişilerde görüldüğü için direkt dişilere göre yazdım ama kriptorşidizm'e şimdi baktım kediniz sanırım erkek. Pek sanmasam da, tedavi süreci, yapılacak testler belki farklı da olabilir.


Ücret konusuna gelince bütçenizi bilemiyorum, ancak çok zorlayacaksa taksitle çalışan veterinerler vardır mutlaka rica edersiniz taksit yaparlar belki ya da bankaların veteriner masrafları için faizsiz kredileri oluyor sanırım tam detayını bilmesem de, kredi kartınız var ise bir bakın. İstanbuldaysanız veteriner önerebilirim. Bu süreçte çok veteriner gezdim 10dan fazla veteriner kartı vardır belki hala cüzdanımda..

Busra00b
Busra00b

561

çok geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 201 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR