Bu Kedi Cins Mi Sizce? Cinsse Nedir?

Bu kediyi hasta ve ayağı yaralı olarak sokakta bulduk. Veteriner bende kalsın sahiplendiririm dedi ama annem veteriner onu satar diyor, maddi değeri var mıdır sizce? Gerçekten satacak olabilir mi? Bunun kulağı düşük mü oluyor? Eklem hastalığı taşıyan kedilerden mi sizce? Kısır da değil, biri alıp çoğaltırsa ya da veteriner kendisi çoğaltıp satar mı ki? Ona göre veterinerden geri alacağız, sahibini bulamazsak kendimiz kısırlaştırıp bakarız ya da tanıdık güvenilir birine ücretsiz sahiplendirmeye çalışırız. Maddi değeri yoksa veteriner sahiplendirse bizim için daha kolay olur. Sizce satar mı?


12 CEVAP

zey940
zey940

2687

Cins kedilerden, güvenilir değilse satabilir tabi. British kedi cinsine benziyor.

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

3 numara Scottish Fold Blue Point bulduğunuz kedi. Eğer kedi kısır değil ise maddi değeri var tabiki. Bence veterinerden geri alın ve ona siz yuva olun. Kendinizden başka kimseye güvenemezsiniz bu durumlarda. Tedavi gerekiyor kediye yazık gözü de kötü olmuş. :(

tengrist
tengrist

112185

British Shorthair evet maddi değeri var, hatta satışı en çok gerçekleşen ve Türkiye'de en çok bilinen cins kedilerden biri ve ücreti değişiyor.
Ücretli sahiplendirme konusuna gelince bırakın kediyi satmayı çoğu veteriner kendi kliniğinde çiftleştirip yavru satıyor. Kötü insanlar her yerde var maalesef, ama bu hepsinin de art niyetli olduğu anlamına gelmiyor. Tanıdık ve güvenilir birine kısırlaştırma şartı ile sahiplendirmeniz daha doğru olur geçici yuva olabilme imkanınız var ise.

Sm_Ft
Sm_Ft

1017

Sokak kedisi olmadığı çok belli. Zira tarş edilmiş. Evden kaçmış olabilir bu British yavrucak. Eğer çipi varsa bir veterinerde okutturup sahibinin bilgilerine ulaşıp kendilerine verebilirseniz daha iyi olacağı kanısındayım. Onlar da harap olmuşlardır yazık. ..

Busra00b
Busra00b

576

cinsi scootiş blue point internete yazarsanız çıkacaktır

3 numara ne demek? Sorunlu genli mi bu kedi şimdi? Çipi yokmuş. Gözü kötü evet ama tedaviyle düzelir durumda dedi veteriner. Ayağı iltihap toplamış, şiş, o daha kötü durumda. Şuan veterinerde.

Traş mı edilmiş bir de? Kuyruğunun ucu pofuduk duruyordu top gibi, değişik geldi ama başka yerinde sanki traş izi yoktu. Neden traş ettirirler ki şu hayvanları.

Kulağı çok kısa duruyor, biz hiç anlamayız cins kediden, o yüzden cins olabilir mi dedik. Satılmasına karşıyız kedilerin.

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

3 numara kulak numarasıdır. 0 kulaklı foldların kulakları tamamen yatık olur mesela. 3 numara ise sizin bulduğunuz kedideki kulağa benzer. Açık gibi durur ama hafif yatıklık vardır. Cins kedilerin hepsi sorunlu gen maalesef hepsi özenli bakıma muhtaçlar. Foldların kulak yatıklığı da eklem rahatsızlığına çok yatkın olduğununda bir belirtisidir aynı zamanda.

user031202
user031202

1257

Kedi hasta ya da bakımsızlıktan mı öyle görünüyor bilmiyorum ama bana sanki yaşlı gibi geldi acaba önceki sahipleri tarafından ticaret amaçlı kullanılıp işleri bitince sokağa mı atılmış 🤔 olmayan şeyler değil bunlar maalesef çok küçük durmuyor bu zamana kadar kısırlaştırılmamasının nedeni üretim olabilir insanlar çok kötü ve para için yapmayacağı şey yok veterinere de güvenmeyin keşke orada bırakmasaydınız bir süre kendiniz baksayrınız sonrasında bir tanıdığınıza kısırlaştırma şartıyla sahiplendirme yapsaydınız iyi olurdu

PATIHORA
PATIHORA

10

3 numara scottish fold blue point

Sezgek
Sezgek

16767

British Scottish kırması belki başka genlerde olabilir ama yine de satılma ihtimali var hele de kısır değilse üretim amaçlı kullanılır lütfen yavruyu acilen kısırlaştırıp vetden alın eğer bakabilirseniz siz alın yuva olun bakamayız diyorsanız güvenilir birinde sahiplendirin çok bakımsız duruyor zaten bence önceden de üretim amaçlı kullanılıyordu büyük ihtimal garibim 😔

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 345 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR