Kedisi Fip Olanlar?

Puffy2021
Puffy2021

3531 Puan

Kedim fip oldu. İlaç Tedavisine başladık. Kedisi fip olan iyileşen var mı?bu süreçte neler yaşadınız iyileşme oranı yüksek mi 84 günlük GS ile başlayan ilaca başlattı hekim moralim çok bozuk sanki okadar masraf,zaman ve eziyete karşılık kedim sonunda ölecek gibi hissediyorum çok kötü bir hastalık olduğu için.kedimin suanki durumu iyi mama yemeye başladı ama sonraki süreçte nolur bilmiyorum

6 CEVAP

Duygutum
Duygutum

3375

Merhabalar çok geçmiş olsun. Biz 2 buçuk sene önce Nöro fip hastasıydık. Tedavi olduk çok şükür iyileştik. Şuan gayet sağlıklıyız herşey yolundadır ilerliyor çok şükür. Darısı sizin ve tüm çocukların başına. Umudunuzu kaybetmeyin lütfen bunu ona hissettirmemeye çalışın. İlaç tedavisi önemli ama ben en çok sevgiyle iyileştiğini düşünüyorum. Asla onun yanında ağlamadım. Enerjimi yüksek tutmaya çalıştım. İyi olacağını hissettirdim. Stres bu hastalığın en büyük düşmanı. Onlar bizim duygularımızı hissediyorlar. Evimiz de 4, bahçemiz de 15 kedi ve 2 köpeğimizle yaşıyoruz. Bulaşma olayı tamamen şans. Zayıf bağışıklık ve stres bu hastalığı tetikliyor. Cins kediler kalabalığı sevmez bizim hikayemiz kalabalıklaşınca başladı. Yani çok uzun hikayemiz var. Yavrunuz iyileşince bütün sıkıntılarınızı unutuyorsunuz. İyi ki mücadele ettim diyorsunuz. Bu huzuru yaşamanızı dilerim.

Dann
Dann

1176

Şuanda Gs kullanıyoruz, diğer kedimizi fipten kaybedince kalan kedimize de testler yaptırdık, kronik ishal ve düşük A/G oranı vardı (0,6) biyokimyada. fcov elisa testinde de S5 titre seviyesi çıkmıştı yüksek fip süphesi ile başladık ilaca bugün 34. gün oldu. A/G : 0,6 ile başlamıştık, bugün biyokimya da A/G :0,9'a yükseldi, elisa testinde titre s5'ten s4'e düştü. Kronik ishal problemide geçti bu sürede. Gs ilacının işe yaradığını bunlara bakarak söyleyebilirim. GS İlacı dördüncü beşinci günden sonra etkisini göstermeye başlıyor. çok ileri bir durumda değilse de büyük ihtimalle iyileşme gösteriyorlar. maalesef fip için daha iyi bir tedavi alternatifi yok. ilaca da karşılık vermiş kediniz bir kaç hafta içinde tamamen normale döner, çok geçmiş olsun gerçekten zor bir süreç, ama sizde moralinizi yüksek tutun.

Dann
Dann

1176

Fip ; kedi corona virüsün (fcov ) mutantlarından biri. Fcov sokak kedilerinin neredeyse tamamında olan evde hiç sokak görmemiş kedilerde bile çok sık rastlanan bir virüs. hangi şartlar altnda mutasyona uğradığı konusu net olmasa yüksek stresi sebeplerden biri sayıyorlar. normal şartlar altında kediler ve vücutlarında ki fcov ile birlikte sorunsuzca yaşamlarını sürdürüyorlar. ne zaman ki mutasyona uğrayıp fip'e dönüşüyor o zaman olay ciddileşiyor. bu hastalığın kabul görmüş bir tedavisi yok kullandığımız gs ilaçları bile deneysel tedavi sayılabilir. koruyucu aşısıda yok dünyada. amerikada lisans almış bir fip aşısı var ama dünyada yaygın değil. tüm bu nedenlerle fip çok tehlikeli ve hayvan sahiplerini çok zorlayan bir hastalık.

Puffy2021
Puffy2021

3531

Evde benim de başka bir kedim daha vardı ama bu fipli kedimiz hasta olmadan 5-6 ay öncesi ikisini bazı başka sebeplerden ayrı evlerde bakıyorduk diğer kedimde hastalik durumu gozlemlemiyorum bulaşmış olabilir mi acaba ya bu fip birde neyden bulaşıyor böyle ben sokaga çıkarmıyorum hiç kedilerimi birşey bulaşır diye sokak kedilerini bile sevmiyorum. İyi mamalarla besledim devamlı ben anlamadım

Melisao
Melisao

106494

Bizim iğnelerimiz yeni bitti ama sonuç yok. Kızımız altına çiş kaçırmaya başladı. Veteriner başka ilaçlar verdi.

Puffy2021
Puffy2021

3531

Nasıl sonuç yok peki yemesi içmesi mi kötü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 231 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR