Acil Yardım

Merhaba denk gelenler hatırlar kedimde pire görünce kekik yağı duymuştum daha önce ondan dökmüştüm tüylerine, yıkasam da yakıp kaşındırmış yara yapmış yavrumun sırtını o da kaşıyıp kanatmış iyice deşmiş keyifsiz şekilde yatıyor sanırım sızlıyor. Daha önce deri için olan Terramycn merhem sürmüştüm bir de kantaron yağı ama bu haliyle ne yapabilirim kedimin kendine gelmesi için sızlayan yarası için bilgisi olan var mı?


4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128572

Fucidin yerine deri iyileşmesine yardımcı madecassol ya da fito merhem gibi bir şey kullanılsa daha iyi olur. Sonuçta oradaki sorun bakteriyel değil. Bir de eczaneden advantan krem alırsanız benzeri nedenlerle oluşan kaşıntılara iyi geliyor. Kaşıyamasın diye kolsuz bluz gibi bir şey giydirseniz iyi olur. Bir çoraptan bile yapabilirsiniz öne iki delik açıp. Yalayabileceği yerdeyse zaten ilacı yalamaması için ya boyunluk ya kıyafet şart.

Oscar_Sev
Oscar_Sev

86

Merhaba, geçmiş olsun fucidin krem işe yarayabilir ama siz öncellikle veteriner hekiminize danışın.

Çok teşekkürler yanıtınız ve yardımseverliğiniz için. Doğru Fucidin daha çok akneler için batticon sürdüm o da bu postu paylaştıktan sonra alakasız bir yerde görünce akıl edebildim. Fito ve madecassolü dönüşümlü kullanabilirim Advantanin nasıl bir özelliği var? Ayrıca hayatta izin vermez bir şey giydirmeme iyice stres olur böbreklerini etkiler diye korkuyorum. Bu arada düşen bağışıklığını nasıl kazandırabilirim?

aslihan_e
aslihan_e

128572

Advantan çeşitli nedenlerle oluşmuş kaşıntı, kızarıklık, ağrı, iltihap gibi belirtileri hafifletiyor. Bu şekilde cildin bir şekilde hasar aldığı, ortaya ağrı ve kaşıntı çıktığı durumlarda kullanılıyor. Cildin bir şeye alerjik reaksiyon gösterdiği, tahriş edici bir ürün ya da kimyasala maruz kalması sonucu oluşan durumlarda kullanılıyor. Bu gibi bir uyaranın ciltte sorun yaratıp temas egzaması denen durumu ortaya çıkartıp kaşıntılar ortaya çıkardığında faydalı. Kısacası tam sizin durumunuz için bir krem. Batikon cilt yenilenmesini geciktirir, iyileşen hücrelere zarar verir. Yara oluştuğu için dezenfekte etmeniz iyi ama tekrar kullanmayın şu durumda. Bir kere kıyafeti deneyin derim, kolsuz olursa pek rahatsız olmuyorlar, kolları olursa rahatsızlık verir. Tabi uğraşmıyorsa gerekmez. Öyle bir bluz giydi diye hemen böbrekleri etkilense hayvan çok sağlıksız durumdadır zaten. Şimdi bağışıklık neden düştü bilmediğim için bir öneri veremem. Pire olunca mutlaka iç parazit de olur, onun için ilaç almalı eğer almadıysa.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 218 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR