21 Günlük Kedi

brkin07
brkin07

1121 Puan

21 günlük (3 haftalık) kedi nasıl bakılır ben öğrenciyim ve yakın bir arkadaşım annesi ölmüş diyerek bana bıraktı bana bırakmasının sebebi ise burada üye olan yüce gönüllü insanlar gibi hayvan sever olmam internetten araştırdım ama her site farklı bir şey söylüyor maddiyatıma uygun olarak nasıl besliyebilirim çok ağlıyo ne yapmam lazım ?

7 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

mümkünse en kısa zamanda bi kedi sütü tozu alun petshoplarda oluyor onunla biberonla beslemelisiniz sıcak tutmalısınız kendisini ısıtamaz henüz kendisini güvende hissetmesini sağlamalısınız ve tuvaletini yapması için besledikten sonra nemli bi pamukla hafif hafif poposune masaj yapmalısınız. kedi sütü tozu olana kadar laktozsuz sütü biraz sulandırarak verebilirsiniz ama geçici olarak. çevrenizde yeni doğum yapmış kediler varsa onlardan yardım almayı deneybilirsiniz.

brkin07
brkin07

1121

kaç saate bir beslemeliyim alana kadar ne ile besleyebilirim ?

aleyn
aleyn

113859

bi veteriner kliniğinin hazırladıgı rehberde okumuştum oradan ilettim, 3 haftadan itibaren 6-8 saate düşürülebileceğini. yeterli gelmediği düşünülürse ek gıda da verilebilir tabi..

ozgesahinn
ozgesahinn

108386

Daha çok küçük sıcaklığına dikkat etmelisin tek olduğu için de kendini ısıtamaz bunun için sıcak su torbasını bir beze sarıp yattığı yere koyabilirsin. Daha tamamen yürüyemediği için güvenli bir yerde bakman iyi olur. Süt tozlarının arkasında kaç saatte bir ne kadar besleyeceğin yazıyor mutlaka onlardan al anne sütüne en yakın içerik onda bulunuyor sağlığı için çok önemli. ( beslerken de kediler için biberonlar satılıyor onu kullanabilirsin )Tuvaletlerini yemekten sonra yaptırıp gazlarını da çıkarmaya çalışırsın biraz da oynarsın istiyorsa bu kadar sanırım :)

aleyn
aleyn

113859

6-8 saatte bir beslemelisiniz, edinene kadar marketten paket keçi sütü alıp sulandırarak yahut laktozsuz süt alıp verebilirsiniz ama sürekli bu şekilde besleyemezsiniz, kedi sütü tozu almanız gerek, 2 hafta kadar sonra normal mamaya geçebilirsiniz yavaş yavaş..

brkin07
brkin07

1121

anladım çok teşekkürler :)

Elifoo
Elifoo

10743

Instagramda barinak melegi var ismini duymussunuzdur. Gecenlerde 2-3 haftalik civari bir kedi bakiyordu. Okula giderken bile yaninda goturuyordu gerekce olarak da 2 saatte bir aciktigini soyluyordu. Simdi 6-8 i okuyunca bana biraz uzun geldi acikcasi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 886 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR