Yavru Kedide Pire

yarengur05
yarengur05

4104 Puan

2 aylık kedimde biraz pire var.Bugün veterinere götürdüm 300 gram olduğu için aşı yapmadı yarım kilo olunca yapilcakmis asi. Pire tarağı aldım işe yarar mı? Veteriner dalinle yıkayıp tarayın artarsa getirin dedi.

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128573

Bebek şampuanlarının ph'ı kediler için kullanılması gereken şampuanlar gibi nötr. Piyasadaki birçok kedi şampuanını incelediğimde kediler güzel koksun diye parfüm veya uçucu yağ eklediklerini gördüm. Cildi için faydalı dedikleri çoğu şey aslında kediler için zararlı içerikler. Katran ya da çay ağacı yağı ekliyorlar mesela. Daha birçok şey var. Bebek şampuanlarını bebekler kullandığı için daha sıkı denetime tabi tutuyorlar, kedi şampuanları üreticinin inisiyatifine kalmış. Ha tabi ki çok kaliteli bir kedi şampuanı bulunabilir belki ama o yoksa en iyisi bebek şampuanı. Ben biraz pire için kediyi yıkamam, kendim temizlemeye çalışırım, çok mecbur kalırsam, pire yuvası haline gelmiş kedi bulursam yıkıyorum. Dalin ve Johnsons Baby şampuanda yoğun bir parfüm kokusu var, hem kediyi rahatsız ediyor hem bir zaman sonra koku kedinin üzerinde ağırlaşıyor. Goo.n bebek şampuanından çok memnun kaldım, parfümsüz ve zeytinyağ içerdiği için ciltlerini kurutmuyor. Yıkadıktan sonra hassas ciltli kedide bir cilt reaksiyonu oluşturmadı. Kedi yıkandıktan sonra önce yumuşak güzel tüylü olur, gün geçtikçe tüy deri yapısında bozulma görebilirsiniz, goo.n şampuanda bu durumu yaşamadık. M. igros 'larda ve Tr n d yol' da var. Mig. ros sanal market üzerinden de alınabiliyor stokta varsa. Pire için kediyi, kedi pire şampuanı ile yıkayıp zarar gördürmeye gerek yok, bebek şampuanı ile de doğru şekilde yıkanırsa hem yumurtalar hem pireler akıp gidiyor. Çıkınca bolca tuvalet kağıdı, havlu peçete ile falan kurularsanız çok çabuk kuruyorlar. Saç kurutma makinesi zararlı. Kediyi yıkamak zararlı evet ama kedi pire damlaları çok daha zararlı. Biz enselerine dokunduğumuzda bizim için de zararlı hale geliyor. Kediyi yıkarken kulaklara çok dikkat etmek gerek, kulaklarını ve başını iyice öne eğmek gerekli su dökerken, başını fazla yıkamamak gerek. İlk başta baş kısmını şampuanlamak gerekiyor yoksa hepsi başına toplanırlar, ağzına gözüne kaçmaya çalışırlar. Yıkarken dikkat etmek gerekli, ağzına falan kaçmadan tutmak lazım. Kediyi kurularken tüm vücudu kontrol edilmeli baygın pire olma ihtimaline karşı, özellikle karın bölgesi, pati araları da olabilir. Yıkarken banyo lifiyle nazikce keselenmeli, yoksa yumurtalar üstünde kalabilir. Kedi yıkanıp kurutulduktan sonra yıkayan kişi de duş almalı, pireler bizim üstümüze kaçabiliyor.

Patilicns
Patilicns

3221

İğne yapılmıyor damla sürülüyor kulaklarının arasına başka bir veteriner hekime gösterebilme şansınız varsa gösterin geçmiş olsun benim kedimde 400 gramdı bize geldiğinde iç parazit hapını yutmadı iğnesini yaptılar dış parazit damlasını sürdüler dalinle değilde kedilere uygun şampuan ile yıkasanız daha iyi olur nasıl olurda dalinle yıkayın dedi veterineriniz şaşırdım gerçekten

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 162 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR