Kediyi Çam Pelete Alıştırma Süreci

melist35
melist35

11186 Puan

3 tane kedim var, çam pelete geçtim, iki kedim gayet çabuk alıştı ama bir yetişkin kedim ısrarla pelete tuvaletini yapmıyor. Çişini kakasını dışarıya yapıp duruyor, ne yaptımsa alıştıramadım ama bentonit kum da sağlıklı olmadığı için tekrar dönmek istemiyorum. Çam pelet kullananlardan alıştırma süreci ile ilgili önerilerinize açığım :)

2 CEVAP

grsaras
grsaras

3214

Yaptınız mı bilmiyorum ama geçişli olarak pelet kuma alıştırın.İlk gün çok az koyun bentonit kumla karıştırın gün geçtikçe arttırın.Ben ilk başta tüm peleti dökmüştüm ve kedim çok garipsemişti uzaklaşmıştı ama aşama aşama dökünce alıştı

Melodi-Sora
Melodi-Sora

638

Bizde de başta kullanmak istememişti. Bentonit kumuna neredeyse üçte bir oranında pelet karıştırıp her gün kumunu temizledikten sonra iki kürek pelet ekleyerek alıştırmıştım. Bir ayda tam geçiş yapmıştık. Dokuları çok farklı olduğu için bazı kedilerin hiç alışamadığını da okudum. Öyle bir durumda tuvaletini tutması daha da sağlıksız olacağı için iki kumu da evde bulundurmanızı öneririm. Yavru eve yapmadan önce muhtemelen olabildiğince tutmaya çalışıyordur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 176 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR