birkaç gün önce kedimin dişinde lekelenme hakkında başlık açmıştım. neyse ki, o lekelenme çürük veyahut tartar değilmiş! yediği bir şeyin lekesi kalmış ve beni endişelendirmiş. kedim 7,5 aylık. diş değişim dönemi geçen ay aktif bir şekildeydi, bu ay tüm dişlerini değiştirdi sanıyordum lakin en arka dişin yarısı çıkmış daha. o tarafı hafif kokuyor ama diğer taraf hiç kokmuyor, tamamlandığı iç. bu yüzden diş eti kızarıklığı hâlâ devam ediyor. geçen günkü korkumdan ötürü 2 günde bir dişlerini fırçalamaya başladım. sabah parmak fırçayla, akşam ise bebek fırçasıyla fırçalıyorum. lakin bugün fark ettim ki iç dudak sanırım biraz tahriş olmuş. ufak ufak kırmızı noktalar belirlenmiş. daha öncesinde yoktu. bu sabah ağzına sarı kantaron yağını disk pamuğu ile masaj yaptım. lakin dişlerini fırçalamaya da korkuyorum. bariz bir şekilde iyi geldi. 1. fotoğraf 3-4 gün önce diş etinin durumuydu. 2. fotoğraf ise bugün. ama tahriş olsun da istemiyorum. aynı zamanda hekimimiz diş etinin bu dönem için kızarmasının normal olduğunu da söyledi. (ayrı ayrı 2 veteriner kliniğindeki hekimlerin kontrolünden geçti diş etleri, aynı yorumu yaptılar.) sabah sarı kantaron ile masaj yapsam, gece ise dişlerini fırçalasam bir sorun olur mu? yoksa günde iki fırçalamaya devam mı etmeliyim?
Her yasmama yedikten sonra kedi diş fırçası ile yumuşak bir şekilde çok uzun sürmeyecek şekilde fircalayayabilirsiniz
Sarı kantaron bilmiyorum ama bana veteriner dişlerini haftada 3 kez olucak şekilde fırçala demişti ama kedi diş macunu ve fırçası kullan
Zaten kediler ve insanların dişlerini uzun süre sonra fırçalayınca kanıyor tahriş oluyor
fırçalama sıklıınız fazla mı? Veterinere danıştınız mı?
Yanlış hatırlamıyorsam veterinerim 2-3 günde 1 fırçala demişti bana
toplu cevap vereyim: sarı kantoron, yaralara iyi geldiği gibi kedilerin bağırsak yapısını da destekliyor. kedim de diş değişim dönemini bitirse bile-bir dişi hala yarım çıkmış- diş etleri kırmızı durumda. bu yüzden sürmek istemiştim. ama hekimimiz ''gerek yok, kendi kendine geçecek ve atlatacaktır. stres yapmasın.'' dediği için kullanmadım. dişlerini sabah-akşam fırçalıyordum. kedi diş fırçası ve macunuyla. bunu da hekimimiz önermişti, insanlardaki gibi ne kadar fırçalarsak dişlerini o kadar korumuş oluruz. lakin kedim hem stresleniyor hem de diş etleri hafif tahriş oldu. bu yüzden dün hekimimize danıştım. o da ''diş etleri hassas olabilir, bazı insanların da diş etleri çok hassas. eğer plak ve sararma yoksa haftada 3 gün de olur, lakin haftada 1 et veya tavuk haşlama verin.'' dedi. ben de onun son dediğini uygulayacağım. cevaplarınız için teşekkürler!
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor