Cam, Balkon Sinekliği

eccakir
eccakir

3113 Puan

Merhaba cam ve balkonlara ne tür bir sineklik yaptırmak gerekiyor ? Camdan ve balkondan hava almaya alışkın ama hep bizim gözetimimizde ve kucağımızda. Kızgınlık zamanlarında dahi cama kapıya gitmiyor. Sadece 1 kere balkona kaçmış annem farketmemiş başka bir oda da uyuyor diye balkona açılan camı açmış sonra kapatmış bizim ki çıkmış balkona o arada annem camı kapatınca gelmiş cama bağırmaya başlamış içeri al beni diye annem çabuk farketmiş allahtan. Ama farklı bir durumla da karşılaşabilirdik tabi ki. Çok dikkatli davranıyoruz ama böyle nereden çıkacağı belli olmadığı zamanlar yaşamamak için tedbir almak istiyoruz yaz da geliyor tabi. Sizler nasıl önlemler aldınız?

10 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Kediler için sineklik var. Onları araştırın derim. Sadece açık tuttuğunuz kapı ve pencerelere yaptırırsınız. Normal sineklikten farklı bu sineklikler.

Gul36
Gul36

113368

Benim kedim de aynı sizinki gibi, bizim gözetimimizde camdan bakmaya alışkın. Ve cam açıkken önünde oturmaya bayılıyor. Bu nedenle ben de aynı arayıştayım şu anda.


Araştırmalarıma göre kedi sinekliği mutlaka çelik veya galvaniz adı verilen maddeden olmalıymış. Siz de fark etmişsinizdir belki; kediler kullandığımız normal sinekliklere tırnaklarıni geçirip çekiştirince delikler açabiliyorlar. Bu delikler zamanla büyürse tehlikeli hale gelir. Bu yüzden en güvenlisi neyse ondan yaptırmak lazım. Tabii mutlaka kilidi de olmalı. Bir de içeri doğru açılırsa daha da güvenli olur.


Ben bu hususları dikkate alarak yerel camcılarla görüşmeyi düşünüyorum. Olmazsa internette Türkiye'nin her yerine kargo yapabilen bir camcı bulmuştum, ondan sipariş vereceğim.

CorvusCorax
CorvusCorax

597

Alternatif ,kedi ağı çözümüde mevcut.Çok estetik durmasa da ucuz ve işe yarar bir çözüm.İnternette değişik ölçülerde mevcut.

eccakir
eccakir

3113

@Gul36 evet farkettim biz normalde yazın sadece sineklerden korusun diye tül gibi olan sinekliklerden geriyorduk camlara işimizi görüyordu kedimizi sahiplendiğimizde kasım ayıydı ve sorun yoktu kucağımızda camdan bakarken yırttı o yırtığı büyüttü şimdi kafasını sokup oradan dışarı bakıyor :) Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
@aoeo10 camı açmak giriş kat bile olsa bir ihmal ve tehlike ev kedisi için bana göre. Bizim evimiz sabahtan akşama kadar güneş alıyor siz düşünün sıcağı ki henüz dayanılmayacak sıcaklar gelmedi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama. Eve geri gelmesi güzel ama gelmeme ihtimalide var allah korusun. Sizde tedbirinizi alın ne olur ne olmaz.

eccakir
eccakir

3113

Güncel

aoeo10
aoeo10

5267

bunu ben de merak ediyorum kedim günde 3 kez camdan kaçıyor

eccakir
eccakir

3113

@heiter Teşekkür ederim.
@aoeo10 nasıl yakalıyorsunuz bir yerine bir şey olmuyor mu ? Neden camı açık bırakıyorsunuz ?

aoeo10
aoeo10

5267

@eccakir giriş kattayız kendi isteğiyle atlıyor canı acısa atlamaz sonuçta ve camı açmamak gibi bir şeyimiz yok çünkü ev çok sıcak + kum falan kokuyor ve ayrıca yaza giriyoruz zaten atladıktan sonra geri eve geliyor

zuhall
zuhall

10265

bazi kedilerin atlamak gibi bir huyu olmuyor.
ben yaklasik 3ay surekli gozlemleyerek izin verdim balkona cikmasina, kenarinda oturuyor asagiyi izliyor kus vs gectiginde de gozlemledim herhangi bir atlama girisiminde bulunmadi. bu nedenle artik izin veriyorum balkona cikmasina.
ablam 7 senedir kedi bakiyor, 1.katta oturuyor ve hic atlamadi.
yani dedigim gibi huy meselesi atlayacak olan zaten ilk haftasinda atlar diye dusunuyorum.
ama tabi pencereler tehlikeli cunku ozellikle mermer darsa dengesini kaybedip dusebilir. bizim evde 3 balkon oldugundan dolayi sorun olmuyor pencereye ihtiyac duymuyorum. ve disari cikarken asla biryeri acik birakmiyorum en kotu yarim saatte bir kontrol ediyorum hala gozum ustunde oluyor.
bu nedenle pencereler icin kesin yapilmali tel.cesitli sitelerde satiliyor ama bence en guzeli onlari yapan kisiyle anlasip en cok kullandiginiz yerleri yaptirmak. direk eve gelip hallederler ugrasmazsiniz. kendi evinizse ve devamli kedi bakacaksaniz daha koklu cozum olarak ustten acilmali pencere yaptirabilir ya da klima alabilirsiniz eve :)

eccakir
eccakir

3113

Evet atlama gibi bir huyu yok hatta çok temkinli aynen kendi kendine balkon kenarında duruyor bakıyor ama şöyle bir şey var ki çok fena sinek avcısıyız sinek gördüğü zaman çıldırıyor ordan oraya koşturuyor benim de korktuğum sinek görürse hamle yapıp düşmesi dengesini kaybeder ama kendi isteğiyle atlamaz. Kendi evimiz değil malesef. Bende sadece kullandığımız camlara düşünüyorum balkonlar önemli değil balkona çıktığında biz yanında oluruz zaten. Klima almayı da düşünüyoruz :) teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1657 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR