Kedim Hiç Durmadan Miyavlıyor.

Kedim 7 aylık 1 haftadır her akşam bazen de gündüz aralıksız saatlerce miyavlıyor. Hiç durmuyor ve cidden çok sinir bozucu olmaya başladı artık kafayı yemek üzereyim. Bir şey izleyemiyorum ders çalışamıyorum eve gelen arkadaşlarımla sohbet bile edemiyorum sürekli yüzüme bakıp aralıksız saatlerce miyavlıyor. Artık dayanamayıp gezdirme tasması bile aldım. Sitede oturuyoruz dairemizin olduğu katta herhangi bir çıkış ya da girebileceği delik vs tehlike arz eden herhangi bir şey yok evin kapısını açıp katta gezmesine de izin veriyorum bazen. Oyun oynamak, dışarıda gezdirmek, ödül maması yaş mama yoğurt vs hiçbir şey susturmuyor. Kızgınlığa girmedi kızgınlık göstergesi hiçbir hareketi yok. Veterinere de götürdüm sadece siyam kedisi olduğu için konuşmayı çok sevdiğini bu cinsin çok fazla vokalize olduğunu söyledi. Kontrol de etti sağlığında hiçbir problemi yok. Bu aralar kakasını da asla örtmemeye başladı neden böyle yapıyor anlamıyorum gerçekten uykularım zehir oldu ne olur fikir verin :(

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131022

Kızgınlık için daha ne belirti arıyorsunuz anlamıyorum. Sürekli bağırma kızgınlık belirtisi zaten, nasıl yok? Genç kedilerde hemen sağa sola işeme olmaz. Daha ne yapmasını bekliyorsunuz kızgınlığa girdiğini görmek için anlamadım. Ne yapılırsa yapılsın miyavlamaya devam etmesi kızgınlıkta olduğunu gösteriyor. Tuvaletini de örtmemesi yine kızgınlık belirtisi, kendi kokusu kalsın istiyor. Hayvan bir haftadır sürekli miyavlıyormuş, bu zamana kadar yeni mi miyavlamayı sevmeye başlamış? Tamam bazı kediler miyavlamayı sever ama onu mutlu ettiğinizde bir süre susarlar. Kızgınlıktaki kediyi ise hiçbir şey tatmin etmez, bağırmaya devam eder. Veterinerde hata var, bu haldeki hayvana konuşmayı sevdiği için bağırıyor diyor. Ha mesela siz ilgilenince susuyorsa, oynayınca yorulup yatıyorsa tamam derim ama siz ödül verildiği halde, gezdiği halde susmadığını yazmışsınız.

aslihan_e
aslihan_e

131022

Bu agresifliğin kaynağı ne anlamadım. İnsanlar size yardım etmek için cevap yazdığında beğenmeyip sinirlenecekseniz burada soru sormayın. Kızgınlıktaki kedi illa sürtünecek diye bir durum yok. Bunu kedi besleyenler bilir, sanırım sizin bilginiz yok. Bir hafta boyunca hiç durmadan bağırıyor, aralıksız miyavlıyor diyen siz değil misiniz şimdi de gelmiş durmadan bağırma yok diyorsunuz siz şaka mısınız? Dalga mı geçiyorsunuz? Asıl bana had hesabı sorma hakkını size kim verdi? Veteriner çok iyi aynen, bir hafta boyunca bas bas bağıran, aralıksız miyavlayan kedi için miyavlamayı seviyor ondan bağırıyor diyor. Şimdi anladım ben olayı, sinir bozucu olan kedinin miyavlaması değil, bozuk olan sizin sinirleriniz sadece. Veteriner de bunu anlamış olmalı. Demek ki siz abartıyorsunuz. Durmadan bağırmıyorsa ne gelip durmadan bağırıyor yazıyorsun kardeşim Allah Allah. Bir de beni tersliyor durduk yere. Demek ki başka kedinin kızgınlığa girince sürtündüğünü görmüşsün, illa öyle yapacak sanıyorsun. 7 aylık kedi kızgınlığa girince tüm kızgınlık belirtilerini göstermez zaten. Kaldı ki kızgınlık için net bir belirti yoktur. Şunu yapmadı, demek ki kızgınlıkta değil diyemezsiniz. Bazen hiçbir şey yapmaz, bakarsın çiftleşmeye kalkmış. Sürekli bağırma ise bir kızgınlık belirtisi, durmadan bağırmıyorsa aralıksız saatlerce bağırıyor yazmazsınız.

aslihan_e
aslihan_e

131022

Ha eğer bağırmak dedim diye düşük sesle miyavlıyor yüksek sesle miyavlamıyor diyorsanız hiç fark etmez, illa bağıra bağıra miyavlayacak değil, miyavlıyor işte, ha düşük sesle ha yüksek sesle. En miyavlamayı seven kedi bile aralıklıksız miyavlamaz, illa ki bir derdi, isteği vardır. Benim de 8 aylık geveze bir kedim var, kızgınlığa girmeye başladı, normalde de miyavlar ama evin içinde miyavlayarak gezmesinden anlıyorum kızgınlık başladığını. Hormonları aktifleşti. Kardeşi geveze değil, o bağırmıyor-miyavlamıyor neyse. Onun da hormonları aynı şekilde belli ediyor zaten. Dişi kediler 6-7-8 aylıkken hamile kalır dışarıda olduklarında, onların kızgınlık zamanları bu zamanlar çünkü. Hadi miyavlamayı geçtim kaka örtmeme var. Siyam kedisi kaka örtmemeyi de mi seviyormuş? Kızgınlıkta değilse karnıyla, midesiyle ilgili bir problem olabilir. Ara sıra miyavlıyorsa demek ki sizin abartmanız.

Hanımefendi veterinerin kontrol ettiğini yazmışım zaten kızgınlıkta değil. Sürekli durmadan bir bağırma sürtünme hali vs de yok. Zaten önümüzdeki hafta da kısırlaştırılacak kedim. Kaç senelik veterinerimiz sizden öğrenecek ama kediyi muayene etmeyi haklısınız. Şaka gibisiniz valla bu şekilde konuşma haddini size kim verdi anlayamadım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 212 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR