Yavru Kedi Temizliği

Mischka
Mischka

116595 Puan

Kiara 2 aylık, en son ateș, kusma, ishal ile bașlayan rahatsızlık geçirdi, antibiyotik tedavisi yeni bitti , bir hafta serum yedi, iğneler oldu, șükür ki atlatıyor. Șu an sorunumuz șu ki, minnocuk buram buram dıșkı kokuyor :) ishali ve yediği mama üstüne bașına bulașıyor. Tedavi süresince yapılan iğneler, ilaçlar, kendi kanı her șey üzerine bulaștı, kendini yalayarak temizlemeyi de henüz beceremiyor. Büyük kızım da bir ablalık yapmadı ki bebișe, yalayıp temizlesin :) Tuvaletinden sonra arkasını nemli pamukla siliyorum, tüylerine yapıșan pislikler ve sinen kötü kokudan kurtulmak için, (Yıkamayı hiç söylemiyorum zaten çok küçük ve hastalıktan yeni yeni çıkıyor öyle bir șey yapmam.)
ılık nemli pamuk ile baștan așağı silip kurutsam? Ya da hiç bir șey yapmayıp kendi haline mi bırakmalıyım.

6 CEVAP

eccakir
eccakir

3113

Sirkeli suyla silmenizi tavsiye edebilirim. Bir kaba koyacağınız ılık suyun içine birkaç damla sirke damlatıp bezle silebilirsiniz. Kokusundan pek hoşlanmaz ama az olması ve çabucak uçup gitmesi nedeniyle sorun yaratmaz. Biz haftada bir veya iki hafta da bir sirkeli suyla siliyoruz kedimizi. Hem tüyleri çok sağlıklı parlak, yumuşak ve ipek gibi oluyor hemde temizlenmiş oluyor.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Doğal toz kuru şampuanlardan alabilirsiniz kediler için. Kedimde kısırlaşıp pansiyonda kaldıktan sonra o ne yazıkki ağır kokuyordu ilaç çiş vs pamuklu su tüylere sinen kokuyu almıyordu o kuru şampuanlardan alıp kokan yerlere sürdüm 2 gün daha sonra geçti koku hafiften

Mischka
Mischka

116595

Yorumlar için çok teșekkür ederim. @eccakir Evde sirke bitti, aldığımda deneyeceğim sirkeli suyu :) hem sanırsam sirkeli su dıș parazit, pire vs.için de kullanılıyordu. @sutunannesi aslında kuru șampuanlar aklımıza geldi fakat sakıncası olur mu diye düșünmedim diyemem, evde kedi șampuanı var, Mischka çok kirlendiğinde bir defa yıkamıștık, 5-6 aylık kadardı bir daha da yıkamadık, bu bebiș çok küçük üșütür diye o ișe hiç girișmiyorum, Süt'ten hemen sonra da Mischka kısırlaștırma olmuștu,o kokuyu çok iyi tahmin edebiliyorum, anestezi etkisiyle üstüne bașına idrarını kaçırmıș falan, o ne kokuydu öyle :) pamuk kokan kız leș koktu kaç hafta, eve sinmiști resmen, zamanla geçti. Kediler için bir kuru șampuan edineceğim anlașılan, zaman zaman böyle durumlarda ihtiyaç oluyor.

Breda
Breda

3721

alıştılar mı artık birbirlerine.. sorunuza denk gelince merak ettim ben de..

Mischka
Mischka

116595

Tam alıșmıș sayılmazlar, bebișin rahatsızlanması bu süreci biraz uzattı, onun tedavisi boyunca hiç yan yana bulundurmadım, çok ağır atlattı hatta veteriner hekimimiz bașta her șeyi göze alın söz veremem kurtulamayabilir çünkü çok küçük demiști, bizim için de çok zorlu bir süreç oldu. Neyse ki șimdi daha iyi, fakat pasaklı pis kokuyor :) tabii bu koku Mischka'yı bir tık daha irite etmekte. Sevmek ile nefret etmek arasında gidip geliyor Mischka, yeri geliyor aynı odada biraz mesafeli ama yan yana, karșı karșıya yatıp uyuyorlar,gidip onu kokluyor, patiyle ufak ufak dürtüyor, yeri geliyor kovalayıp, sıkıștırıp pataklıyor. Biraz da kıskançlık triplerinde, fesatlığına karnı tok olduğu halde ben görmeden gidip bebenin tüm kuru mamasını yiyor, çok yiyip de kustu bile. Yakın zamanda alıșacağını hala sanmıyorum fakat zamanla alıșır umarım :)

Breda
Breda

3721

Gecmis olsun iyi olmasina sevindim.. Sizi daha fazla uzmeden alisirlar umarim..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 609 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR