Ölen Kedi & Köpek Geri Gelebilir Mi? Yaşayan Oldu Mu?

Petlife90
Petlife90

803 Puan

Merhaba,


İslam dininde biliyorsunuz ki ölen canlılar ahiret gününü bekler ve yeniden dirilir. Hayvanların günah sevap kavramları sorumluluğu olmadığı için dünyaya yeniden başka bir bedende gelebilirler mi? Daha önce çocuğunu kaybeden ve başka bir bedende tıpkı o gibi size gelen bir yaşamışlığı olan var mı? İnanmak istiyorum çünkü onlar ALLAH katında suçsuz ve sorumluluk sahibi değiller. Belki yeniden bu dünyaya sahiplerine bir mutluluk için gelebilirler...

3 CEVAP

somnium
somnium

12709

islam inancına sahip değilim lakin kısa bir süre önce sorduğunuz soruya benzer bir şey yaşadığım için cevaplayacağım. defne, ilk kedimdi. ve çok yaşlıydı, bize geldiğinde de yaşlı bir kediydi. ilk deneyimlerim hep onunla olmuştu. ve 2,5 yıl önce onu kaybettik. onu kayıbı, benim için yıkımdı. öldüğü gün bile yemek yemesi için şırınga ile çabalamıştım, aç kalmasın diye. mezarını ziyarete gidiyordum sürekli, beni bir gün köpek sürüsü kovalayana kadar. rüyalarımda görüyordum, bazen evin içinde onun miyavlamasını duyup uyanıyordum. sonrasında aradan 2 yıl geçti. rüyalarıma hâlâ gidiyordu defne. çok kötü hissettiğim bir gün, sokak kedilerini beslemeye çıkmıştım. ve bir kadınla tanıştım. bana kendi sitesinde yavru kediler olduğunu, köpekleri besleme alanları olduğu için bakamadıklarını söylediler. ben de kendi baktığım bahçeye almak için kadınla sitesine doğru gittim. lakin kediler ortada yoktu. ve kadına numaramı verip evime gittim. aradan birkaç ay geçti. farklı bir numaradan birçok defa aranmıştım. aradığımda ise numaramı o kadından aldıklarını, dışarıda yavru bir kedi bulduklarını ve köpeklerin saldırısına uğrarken kurtardıklarını söylediler. ben de hemen alelacele almaya gittim. ve defneye çok benzeyen bir miniği aldım, bahçeme bırakacaktım. lakin kutunun içinde asla durmadı, kucağıma çıkıp sadece kucağımda duruyordu. bıraktığım an miyavlamaya başlıyordu. genel kontrollerini yaptırmıştım. 3-3,5 aylıktı. hekim annesinin yeni terk etmiş olabileceğini söylemişti. ve bana bir bağlılık oluşturmuştu bu yüzden. ben de eve girip, mamaları alıp tekrar onu bahçeye bırakacaktım. ama onu eve getirdiğimde sanki evi önceden tanıyormuş da uzun zamandır görmüyormuş gibi davrandı. o an çok garip hissetmiştim. ve onu bırakmaya kıyamadım. defnenin ölümünden sonra yoğun bir psikolojik/psikiyatrik terapi almıştım, bir daha kedi sahiplenmemi babam ve psikiyatri doktorum asla tavsiye etmiyordu. lakin kirke, kendini bir şekilde kabul ettirdi. defne ile çok benziyorlar. davranışlarının birkaçı da benziyor ama kirke’nin de kendine has ve benzersiz huyları var. ve işin tuhaf kısmı kirke hayatıma girdiğinden beri defneyi rüyamda görmüyorum. ve bazen kirke’nin içinde defnenin de yaşıyor olabileceği olasılığı aklıma geliyor, gülümsüyorum sadece. böyle bir olasılık gerçek mi, bilmiyorum. defne öldükten 2 ay sonrası da evime bir hafta aralıklı bahçeden 4 kedi gelmişti. ayrı ayrı zamanlarda. koca binaya girip, asansörü kullanmadan benim katıma çıkıp kapımda miyavlıyorlardı. oysaki bahçede besleme yaparken onları da hiç görmemiştim. ben de eve alıyor, besledikten ve sevdikten sonra bahçeye bırakıyordum. kirke’den sonra bir daha yaşanmadı bu. bunların hepsi tesadüf mü bilmiyorum. ama inanıyorum ki, onlar için güzel mamik şelalerinde yüzdükleri bir yer var.

Petlife90
Petlife90

803

Gözleri görmemesine rağmen aramızda çok farklı bağ vardı. Kafasını tutar, gözlerinin içine bakar konuşurdum. Beni öyle dinlerdi, yüzüme bakardı. Çok üzüldük, birden fazla hastalığı vardı. Onu bulduğumuz günden beri savaş verdik. Daha küçücük yavruyken bir araba ezip gitmiş yolda bulmuştuk. Bu kedi yaşamaz diyenlere inat 2.5 sene yaşadık. Kimi zaman çok iyi kimi zaman hastalıklı ama bize çok şey kattı. İslam inancında ölüm sonrası yeniden dirilme ahiret günü olacak. İnsan ve cinlerin hesaplaşması başlayacak. Yine aynı şekilde vahşi hayvanlar da yaptıkları için kendi aralarında hesaba çekilecekler. Ama ALLAH katında ona karşı hiçbir sevap günah sorumlulukları bulunmuyor. İnsanın tek hayatı ve tek sınavı var. Tüm sorumlulukları yerine getirmek zorunda ama diğer canlıların sorumluluğu yok. Bu yüzden ALLAH tan istediğimiz takdirde yeniden yollarımızı kesiştirebileceğine inanıyorum. Daha sağlıklı bir bedende onun ruhu ile yine yeniden.. Kim bilir, öldükten sonra hayvanların ruhlarının ne olduğu konusunda net bilgi yok. Sadece ruhların ne olacağının ALLAH tarafından bilindiği ve baki kalacak olduğu yazıyor..

aslihan_e
aslihan_e

132171

Ben de bunun olmasını çok isterdim ama başka bir kediyi köpeği sahiplenip içinde eski yavrumuzun yaşadığını düşünmek eski kedimize köpeğimize haksızlık olur diye düşünüyorum. Kaybettiğim kedilerimin her biri dünyada bir taneydi, hiçbir kedi yerlerini dolduramaz. Başka bir kedinin o olduğuna inanmam sadece kendimi kandırmak olur diye düşünüyorum. Ölen yavrularım Allah'a emanet ve inşallah bir gün yeniden buluşacağımızı düşünüyorum. Öyle güzel cennet hayali falan kurmuyorum, kedilerimle bir arada olsam yeter diye dua ediyorum. Benim için cennet demek evcil hayvanlarımla bir arada olmam demek. Eğer cennette hayvanlar olmayacaksa orası benim için cennet olmayacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 300 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.174 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR