4 Yaşında Kedim Gençlik Hastası

Sut_lac
Sut_lac

4710 Puan

4 yaşında kedim genclik hastalıgı virüsü kapmış. Kusuyo ve yoğun ishali vardı. Aşıları tam ve bu hastalık için yaşlı sayıldığı için atlatma ihtimali yüksek dedi veterinerimiz. Sabah akşam serum ve antibiyotik alıyor. Bu hastalığı yenen arkadaşlar var mı önerileriniz varsa bilmek isterim..

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Gençlik hastalığı yaşa bakmıyor, aşısı varsa atlatır çok yüksek ihtimalle. 4 yaşına gelene kadar her yıl aşılandıysa yenecektir inşallah. Yavruyken aşı yapılıp bırakıldıysa biraz riskli. Benim aşılı iki kedim atlattı, biri çok ağır geçirdi, diğeri ona göre daha hafif, kanlı ishal yaşadı sadece, bir de üst solunum yolu enfeksiyonu belirtisi gösterdi. Ağır geçiren zaten nazlıdır, o ben ölüyorum elveda demişti resmen, sürekli saklanıyordu, ağzına lokma koymuyordu, gözleri çok değişik bakar olmuştu. Veterinerde yatılı bırakmak zorunda kalmıştım onu, orda da tedavi sonrası iyileşmiş ama meğer üzüntüden yemiyormuş, veteriner anlamış üzüntüden olduğunu gelip alın bir deneyelim bakalım hâlâ hasta diye mi yemiyor anlarız demişti, eve gelince deli gibi saldırıp yemişti, tabi çocuğum yine de zor yiyordu. Biz ekstra bir ilaç kullanmadık, standart antibiyotik tedavisi gördüler, vitamin kullanıldı, bir de probiyotik verildi, ağrı kesici ateş düşürücü o kadar.

Pamres
Pamres

3209

Bu hastalık hakkında bilgim yok ancak yine de geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim. İnşallah en kısa sürede sağ salim atlatır hastalığı. Geçmiş olsun

Lilibeth
Lilibeth

10507

Zylexis aşısını öneririm. 4 yaşında nerden buldu bu virüsü biriyle temastan mı geçti ? yetişkin kedilerde de sık mı olur gençlik hastalığı?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 257 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR