Mantar Sonrası Egzama

NurMIA
NurMIA

852 Puan

Kedimin boyun bölgesinde mantar oldu çok uzun sürede atlattık sonrasında ise kulağının arkasına doğru egzama olduğu söylendi. Aklınıza gelebilecek tüö tedavi yöntemleri uygulandı. Fakat son durumu size fotoğrafla paylaşmak istiyorum. Mantara çevirmiş gibi geliyor. Egzama bu şekilde olur mu? Fotoğraf kulağının arka kısmı. Lütfen tecrübelilerden yanıt bekliyorum.


6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Egzama oluştuğu için kaşıyıp yapıyor değil mi? Ben mantar sonrası egzama oluşan kedimde fito krem kullandım, şuan iyileşti. Yalnız kaşıyamayacağı şekilde önlem alınma, kolsuz kıyafet giyince iyi oluyor. Ben çorabı kesip yapıyorum, kafasına kadar geçecek şekilde ayarlıyorum eğer yara yukarıdaysa. İç kısma ped koyuyordum yara kumaşla temas etmesin diye.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Bizimki daha da da beterdi. Boyun altında birçok yerde, kulak arkasında bölgesel açık yaralar oluşmuştu sonra ensesinde oluştu. Şuan hepsi geçti. Ben mantar kremini de kullanmaya devam ettim ne olur ne olmaz diye. Fito ile ikisini sürdüm.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Bizimkinin sırtındaki yarası çok açık olduğu için uzun sürdü, şuan bile izi var ama yara kapandı tamamen, tüy çıkacak, kaşıntı falan da kalmadı. Tam şu sürede atlattık diyemiyorum o yüzden ama tabi ki kaşıntının geçmesi çok daha kısa sürdü. Boynundaki yaralar 10 günde düzeldi. Birkaç gün içinde fayda sağlıyor ama önemli olan o birkaç günde kaşımasının önlenmesi, Fito krem kaşıntıyı azaltıyor ama yine de kedi alışkanlık olarak kaşıyıp zarar verebilir.

aslihan_e
aslihan_e

130952

*alınmalı

NurMIA
NurMIA

852

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim kesinlikle dikkate alacağım. Fito daha önce kullanmadık. Bizim de mantarı dediğiniz şekilde çok yaygındı. Ne kadar sürede atlattınız peki?

NurMIA
NurMIA

852

Biz mayıstan beri mücadele ediyoruz maalesef, süreç çok yavaş işliyor. Şifa bulurlar umarım 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 239 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR