Kedi Maması

Anket

Matisse
(13 oy)
Brit Care
(6 oy)
Prochoice
(2 oy)
Pro Plan
(4 oy)
Royal Canin
(3 oy)
Toplam (28 oy)

Kedi Maması Önerileriniz?

28 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

deniz_berkan tabi ki verebilirim. En açık olanlarından birisi bu https://guiltfreevegetarian.com/pets/pet-food-animal-testing . sonra bu olabilir. http://truthaboutpetfood.com/pet-food-animal-testing . başka bir çok daha site var bu konuda aşırı duyarlı olan. Bu arada sizi tenkit etmiyorum yanlış anlamayın. Sorulara cevaplarınızı da beğenerek okuyorum. Kötü niyetli filan asla bulmuyorum. Yoksa bana özelden sorduğunuz bir soruya cevap bile yazmazdım. Bilmiyor olabilirsiniz çok araştırmamış da olabilirsiniz. Sonuçta ben de doğar doğmaz bu bilgilerle donanmadım. Ama işte araştırınca bazen hoş olmayan şeylerle karşılaşabiliyoruz. Hayvan deneyi kelimesini de yanlış anlamayın. Öyle asıyor kesiyor biçiyorlar veya çok acayip deney yapıyorlar zehir veriyorlar değil. Bizim karşı çıktığımız firmaların çoğu bu mama testleri için laboratuvarlarına veya deney tesislerine canlıları hapsediyorlar. Her ürün çeşidine özel test yapıldığı için 2-3 aylık bebekler de burada hamileler de çok yaşlılar da. Hatta burada gözünü açıp da gün yüzü görmeden ölenler oluyor. Her hayat evresi için mamaları var. Burada cruelty free kavramı önemli, bazı duyarlı firmalar diyor ki bu konuya önem veren firmalar. Biz bu mama testlerini laboratuvarlarda veya tesislerde değil de aileleriyle beraber veya veterinerlerimizin evinde bahçesinde baktıkları normal rutininde yaşayan kendi evcil canlıları üzerinde yapıyoruz ve diyet harici ağır değişikliğe gitmiyoruz çünkü canlılar bizim için değerli. Hatta bu tarz bir deneme sisteminde mutlu,stressiz hayvanlardan çok daha doğru geridönüşler alıyoruz mamamız konusunda.

Infernus
Infernus

111806

@deniz_berkan Ben gösterebilirim. Bahsi geçen marka Mars firmasına ait bir markadır. Aynı firmanın diğer ürünleri de şu şekildedir. Mars – Nutro, Pedigree, Iams, Whiskas, Royal Canin, Eukanuba, Sheba, Evo, & California Natural. Yabancı kaynaklardan Which pet food brands do test on lab animals diye aratırsanız bahsi geçen firma hakkında ve diğer merak ettikleriniz olursa ayrıntılı inceleyebilirsiniz. Ben bir kriter olarak kullanıyorum bunu mama seçimlerimde.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

rc nin kanıtlanmıs bir hayvan deneyi yoktur... varsa bir kanıt bana da gönderin....

septikbaykus
septikbaykus

17255

royal ve proplan herkesin ezberinde. neden ? özellikle royal veterinerlere basıyo parayı yaptırıyo reklamı. O parayı hakeden bir mama değil kesinlikle


Matisse de iyi marka. bende pro choice kullanıyorum 1 anne 5 yavru için fiyat kalite çok iyi mamada

zuhall
zuhall

10265

hayir deney konusunda da sunu anlamiyorum.
Kesin kanit da kanit. Adamlar size deney yaparken videolarini cekip de internete koymazlar heralde.
Adi bi sekilde hayvan deneyleri ile anilmis firma mamalari icin neden bukadar israrcilik? mama kitligi mi var?

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

anladım ben anlayacagımı Zuhal hanım , ben bir rc savunucusu değilim ne bana ne babama hayrı var . rc nin ne yaptıgı kanıtlanmadı 2018 -2017 peta listesine bakın derim ben , deney yapmıyor demiyorum ama deney yapıyor diyenlerinde bugune kadar bir kanıtınıda göremedim ozaman neden inanayım ki buna ?... rc den şuan için orijen e dönüş yapıyorum mama kötü diye değil kedimde kilo artısı oldugu için bu...ve konusma tarzınızıda biraz daha dikkat ederseniz iyi olur herzaman ani cıkıslar yaparak sonra sönüyorsunuz... benim için konu kapanmıştır . iyi günler

Mamalarla ilgili pek bilgim yok fakat şunu biliyorum ki;
Lütfen asla ama asla Royal Canin, Purina(Proplan, Felix vb. mamalar da onun) ve Hills adlı mamaları sakın kullanmayın!!! Çünkü o insanlar ay pardon yine yanlış söyledim vahşi yaratıklar hayvanlara vahşice eziyetler yapıyorlar. Yani o yaratıklar hayvan deneyi yapıyor! Lütfen kullanmayalım... Birde o yaratıklar hayvancıkların bazılarına vahşi diyorlar. Halbuki onlar dünyadaki en vahşi şeyler...

Merhaba v4pati mama içerikleri hakkında bir bilgim yok fakat isim yapmış markalar olduğu için çoğu kişi ben dahil iyi bir mama olduğunu düşünüyordum. Bu yüzden deneyimlerini paylaşmanız için anketi oluşturdum. Fikriniz için teşekkürler

zuhall
zuhall

10265

illa deneyim istiyorsaniz soyleyeyim. ablam kedisine yaklasik 4 sene proplan kullandi ve veteriner tavsiyesiyle tabi ki soyle iyi mama boyle iyi diyerek veriyordu veteriner. o da zaten kaliteli mamayla besliyorum diyerek guvenerek aliyordu. sonra idrar yollarinda tas ve enfeksiyon oldu.kedisi uzun bir hastalik donemi atlatti.
peki o mamayi okadar overek veren veteriner ne dedi? ya proplanda bunu siklikla gormeye basladik,ozellikle kisir kedilerde tavsiye etmiyoruz, iste idrar yollarinda tasa sebep oluyor. siz royal canin kullanin. okadar da yuzsuzler..
tabi ozamanlar kediyle beslenmeyle ilgilenmedigim icin karismadim, suan kullandirmiyorum royal canin da.
her mamanin etkisi her kedi icin farklidir, bazilarinda icindeki maddeye alerji olur bu onun kotu oldugu manasina gelmez. ama bu deneyimleri size mamayi kotuleyerek sunarlar. O veteriner de ablama tas yapiyor diyerek vermedigi mamayi baskalarina mukemmel diyerek satmaya devam eder. Kisacasi eger beslenme konusunda bir sonuca varmak istiyorsaniz kendi mantiginizla hareket edin,alin iceriklerini okuyun bizahmet. ve sadece kuru mamayla degil yas mamayla da besleyin.

Infernus
Infernus

111806

Rica ederim ben teşekkür ederim inceleyeceğiniz için. Daha ayrıntılı da bilgi verebilirim çünkü benim de çok araştırdığım,hassas olduğum bir konu.

pistan32
pistan32

107013

@infernus @deniz_berkan petlebide görmek istediğimiz hareketler bunlar :D tebrik ederimm

pongul
pongul

113342

listedekiler yerine n&d düşük tahıllı serisi.

Ben bir hayvan deneyi videosu izlemiştim hatta dayanamadım kapattım, çok kötü birşeydi...

septikbaykus
septikbaykus

17255

@seliayaggez Evet bende genel bir bilgi notu düştüm :) gerçekden şişrme markalar. Ben yerinizde olsam golosi markasınada bakarım. Tam bir fiyat kalite markasıdır.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Yok bana link verirmisiniz drek ben bulamıyorum .. @infernus

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1690 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81332 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR