Erkek Kedinin Dişiyle Çiftleşmemesinin Nedenleri Nedir?

Scottishfold erkek bir kedim var, 3 yaşında ve daha önce hiç çiftleşmemiş. Evimize gelen misafir dişi kediyle bugün 3.günleri. İlk gün tedirginlik ve merak içinde geçti, oğlumuz dişi yaklaştığında vuruyordu. Şuan bazen oyun oynuyorlar, ses çıkarıyorlar, uyuyorlar, birbirlerini kokluyorlar ama çiftleştiklerine tanık olmadım. Bunun sebepleri nelerdir? Biraz zaman geçse de aynı mı davranır?


3 CEVAP

umut61
umut61

2877

3 Yaşında olan ve hiç çiftleşmemiş olan kediniz acaba kısırlaştırılmış olabilir mi? Sonuçta 3 yaşında, hiç mi koku bırakmamış ev içerisine. Bırakmış olsa o kokudan dolayı kesin kısırlaştırılır. Vede dişi kedi kızgınlık döneminde değilse asla çiftleşme olmaz!

yascanmin
yascanmin

334

erkek kediler kendi evlerinde biraz sahiplenmeci davranış sergileyebiliyorlar, dişinin evinde buluşturmayı denediniz mi?

Geç olsa da cevaplarınıza teşekkür ediyorum arkadaşlar. Kedimi 1 yıl önce sahiplendik, önceki ailesi çifleştirmemiş ve kısırlaştırmamışta. İlk 6 günlük süreç kendi evimizde yaşandı çok iyi anlaştılar. İlk 3 gün benim oğlan pek ilgilenmedi ama sonrasında başarısız olsa da denemeye çalıştı bu bile güzeldi bizim için. Daha sonra aradan vakit geçti ve dişimiz tekrar kızgınlığa girince sahibi getirdi vakit geçirsinler diye. Meğer olay 2.buluşmaymış :) 1 hafta boyunca çok güzel anlaşıp, çiftleşme gerçekleşti. Önümüzdeki hafta yavrularımız dünyaya gelicek inşallah :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1213 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR