Belediye Kedileri Öldürüyor Mu

Kedimi kisirlastirmak istiyorum ama çok yüksek fiyatlar söylüyorlar 4000 5000 gibi belediyeyi aradım gün içinde gelecekler ama şikayet var sitesinde oraya giden kedilerin öldürüldüğünü okudum çaresizim ne yapmalıyım

10 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128410

Orası sokak kedileri için, başına ne gelirse razı gelmek zorundasınız. Niye belediye geliyor niye siz götürmüyorsunuz anlamadım. Belediyede kedi kısırlaştırıyorsanız kapıda bekleyip vakti gelince hemen almalısınız. Yoksa hastalık kapması çok daha yüksek bir ihtimal olur.

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Belediyenin yaptığı kısırlaştırma işleminde ölüm oranı daha fazla oluyor hayvanlar kim vurduya gidiyor. Evinize getirmezler mahallenize bile bırakmıyorlar arkadaşım kapısının önünde baktığı kediyi belediyede kısırlaştırdı maalesef enfeksiyon kaptı öldü 😔

Benim aradığım ibbnin veteriner hizmeti ozel veterinerlerde 3500 diyende var 5 bin de fiyatları yüksek geldi ondan dolayı ibbyi aradım ama şimdi içime kurt düştü büyük ihtimalle iptal edeceğim randevuyu

somnium
somnium

12640

öğrenci misiniz, çalışıyor musunuz bilemiyorum. ama insaflı bir veteriner kliniği bulursanız yardımcı olurlar. ben de öğrenciyim, bahçede beslediğim ondan fazla kedim vardı. onların mama parasından ayrı kendi kedimi, özel dersler vererek kısırlaştırabildim. bazı insaflı klinikler bu konuda yardımcı oluyorlar. yani, taksite bölebiliyorlar. bölmeseler bile bankaların taksitlendirme seçeneği var. garantide en fazla 3 aya taksitleyebiliyorsunuz, onda da %2 faiz alıyor. ama yapacak bir şey yok. belediye asla sterilize bir ortam kullanmıyor. ki size geri verecekler mi, orası da meçhul.

Belediyeye kendim götürmek istediğimi söyledim ama kendileri gelip aliyomus sonra da bulunduğu adrese bırakıyormuş ayrıca kedim sokak kedisi cins değil maalesef basında bekleyemiyorum kisirlastirmak için veterinerleri aradgimda yüksek fiyatlar söylüyorlar o kadar verecek durumum yok

dumanvecasper
dumanvecasper

1397

Belediye kısırlaştırdığı kediyi başka bir yere salıyor diye duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Birde pek steril bir ortam olmuyor.

aslihan_e
aslihan_e

128410

Bulunduğu adrese bırakmazsa ne olacak? O kadar kedinin içinde karışıp gidebilir. Bence hiç o işe girmeyin böyle olacaksa. Ne zaman bırakacak, kapınızın önüne mi bırakacak, bunlar çok belirsiz. Bulunduğu adrese diyorlar da kafalarına göre atıyor onlar. Kısırlaştırma merkezi olsa gidip kendiniz bırakıp kendiniz alsanız olurdu. İlinizde randevulu çalışan kısırlaştırma merkezi yok mu? Sizin aradığınız barınak ekibi mi?

Jdjs
Jdjs

2584

Kısırlaştırma 1500 tl 2000 tl arası diye biliyorum o klinikler çok istemişler lütfen belediyeye vermeyin dikkat etmiyorlar başka bir adrese bırakabilirler ellerinden kaçırdıkları dahi oluyor ve hastalık kapma riski yüksek kimi kısırlaştırdıktan sonra antibiyotik dahi yapmıyor hayvan enfeksiyon kapıyor

fcylan
fcylan

10334

Ben Ankara'da belediyede kısırlaştırdım dişi bir sokak kedisini. Bana 1 saat içinde teslim ettiler. Randevulu çalışıyorlardı, randevu saatinde de aldılar. Antibiyotiklerini de yaptılar bunlar artıları.
Eksileri:
Her ne olursa olsun kulağına çizik atıyorlar, kısırlaştırdığı anlaşılsın diye.
Kediyi anestezi etkisinde veriyorlar size, kedinin gözü açık, arada kapatmanız lazım 4 saate falan kendine geliyor, o sürede hayvan anestezi etkisinde olduğundan çok sıkıntılı geçiyor, sabit tutmak lazım, bilinç bulanık çünkü, altına işiyor, bandaja dikkat etmek lazım falan.
Ölüm oranları söylediklerine göre düşükmüş ama enfeksiyon durumu tabi soru işareti, beyaz ırkı kısırlaştırmıyorlarmış. Size teslim ediyorlar sorun olmuyor çünkü bir süre evde bakılması gerektiğini anlatıyorlar.
Açıkçası ben deneyim olarak hiç sevmedim, anestezi etkisi ile geçen sürede çok acı çekiyor gibi. İmkanı olan özel hekime götürsün.

NormaJean
NormaJean

702

Ibb veterinerlik ya da istanbul'daki belediye veterinerleri korkunç, bunu şu 3-4 aydır daha da iyi anladım 3 hasta/sakat kediyle uğraşıyordum iki aydır ve o bahsettiğiniz yerler ölüm yuvası (allahtan borca harca girsem de oralara bırakmadım hayvanları). Belediyeler sadece sokak kedilerini kısırlaştırıyor ve direkt "bize mahalle adı verin biz sokağa salarız" diyorlar, sahipli kedi kısırlaştırmıyorlar. IBB'nin yorumları da korkunç zaten, şimdi birkaç iyi yorum girmişler ama inanmayın yani, çoğu alet ellerinde yok, ne doktorlarda ne de çalışanlarda hayvan mefhumu var. Hele bir Kağıthane Belediye Veterinerliği var ki 5 hayvanı aynı kafese kapattıklarını gördü bu gözler, doktorların akşam oraya bekçi diye bıraktığı adamlar da korku filminden çıkma gibi, gözlerinde hayvanı geçtim insan sevgisi dahi olmayan tipler.


Ben sanırım bir 3 ay önce ya Avcılar Hayvan Hastanesinden ya da Fatih Veterinerlik'ten fiyat almıştım sokak kedisi için 1900 tl, bir gece de yatış denmişti. Şimdi belki bir tık çıkmıştır ama 4000 de olmamıştır.


Ayrıca Leventcity Veterinerlik de 3500'e yapıyor ama 3 gün orada kalma falan da dahil sanırım, arayıp "kalmasına gerek yok" deyip rica ederseniz 2500'e falan düşürürler bence, hayvan sevgisi olan insanlar. Bir de lazer kesim yeni bir teknikle kısırlaştırdıklarından ağır anestezi de vermiyorlarmış. Göbeğinde ufacık bir dikişle geldi baktığım kedi, hemen de kapandı. Bakırköy'deki **VetArt **da çok övülüyor, onları arayıp durumunuzdan bahsederseniz bence mutlaka yardımcı olurlar.


Biliyorum para yoksa insanın eli kolu bağlanıyor ama en azından yazdığım yerleri arayıp rica edebilirsiniz. Hepsini bir arada veremezseniz de taksitlendirme isteyebilirsiniz.


LÜTFEN BELEDİYELERİN İNSAFSIZLIĞINA TERK ETMEYİN HAYVANLARINIZI.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 279 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR