Dişi Kedi Kısırlaştırma Operasyonu

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502 Puan

Merhabalar çarşamba günü 8,5 aylık dişi kedi mi kısırlaştıracağım ama ilk defa kedi baktığım için deneyimsizim ve bir şey olmasından korkuyorum acaba daha önce kedisini kısırlaştıran arkadaşlar kolay atlatabilmemiz için tavsiyede bulunabilir mi

9 CEVAP

septikbaykus
septikbaykus

17255

İlk önce bişey olur modundan çıkıp kötüyü çağırmayın. Milyonlarca kedi var kısırlaştırılan merak etmeyin

Gul36
Gul36

113368

Benim 7 aylık dişi kedim de cumartesi günü ameliyat oldu. Benim de ilk deneyimim.
Gerginlik mutlaka oluyor ama ben düşünmemeye çalıştım. Hep olumlu baktım. Merak etme, kötü bir şey olmayacaktır.


Bizim de kapali ameliyat oldu ve 45 dakika kadar sürdü. Damarları biraz ince oldugu için serum takmak zor olmus, on patileri kan icinde kalmis, bunun dışında bir sorun yoktu.
Yanina gittigimde baygindi, sanirim iki saat kadar surdu ayilmasi. Ilk ayildiginda ben yaninda degildim, biraz kosup oynamis bile. Eger yaninda olabilecekseniz ayildiginda yaninda olun ki sizden guven alsin. Kokunuzu duymasi bile yeter.


Kediler kendi ortamlarinda bulunmayi sevdikleri icin doktorumuz bizi eve gonderdi ameliyat sonrasi. Boyunluk taktigimiz icin ve narkozun etkisiyle sarhoş gibiydi, hep duvar kenarindan yuruyordu nedense. :D Oraya buraya çarpiyor tabii boyunluk yuzunden. İki defa kustu ve normal olarak iştahı kesildi.


Ilk gecemiz biraz zor oldu. Ben neredeyse hic uyumadim cunku 10 dakika uyuyup kalkiyor ve henuz bir seyin farkinda olmadigi icin ameliyat oncesi yaptigi seyleri yapmak istiyordu. Radyatorlere, masalara ziplamak gibi. Hevesini alsin diye gogsunden tutup istedigi yerlere kaldirdim, sonra durumunun farkina varinca cikmak istemedi zaten. Ne yapacagini, nerede yatacagini bilemiyordu. Yere goge sigamiyordu yani. Onu oyle gorunce duygusal olarak cok etkilendim, o geceyi aglayarak gecirdim. Ama cok sukur ki ertesi gun bunlar azaldi, bugun ise çok daha iyi. Sinek kovalamaya başladik hatta.
Sanirim arada bir agrisi oluyor ama belli etmiyor pek. Gidip bir koseye kivriliyor. Artik atlayip ziplayamayacagini da anladi. Denemiyor bile.


Kapali ameliyat olsa da sonucta ici karistirildigi icin tuvalet sorunu olabileceginden ilk birkac gün kuru mama vermememi tavsiye etti veteriner. Istahi olmasa da, bir de boyunluk yuzunden duzgun yiyemese de yaş mamanin icine suyu basip kasikla yedirdim ben. Çunku su da icmiyordu. Hala da icmiyor, ben de kuru mamasini da yas mamasini da suyla karistirip veriyorum.


Duygusal olarak birazcik ùzùcù bi surec maalesef. Onu oyle halsiz, caresiz gormek insani cok etkiliyor. Ama iyiligi icin yaptigimiz bir sey sonucta. Insallah sizinki de sorunsuzca, kolayca hallolur. Hemen biter gider.


Bayagi uzun bir yazi oldu ama yeni ameliyat gecirmis olarak paylasmak istedim. Insan deneyimleri okudugunda biraz daha rahat oluyor.

aleyn
aleyn

113859

klinikte kalacak mı yoksa hemen eve mi gelecek. hemen eve gelecekse geldiğinde kusabilir yürüyemeyebilir tuvaletini tutamayabilir, iştahı olmayabilir bunlar ilk etapta normal, operasyon sonrası başlık geçirirse bu onu strese sokacak ve bu yuzden huysuzlanacaktır, sargı olursa bu da yine delirtecektir, bunlar olmazsa orada dikişleri ve yarayı hissetmek huzursuz edeceği içn sürekli dikişleri yalamaya ve koparmaya çalışacaktır bunlara hazırlıklı olun ama sadece 2 gun kadar böyle yuksek dozda bi atraksiyon yaşayacaksınız muhtemelen :) sonrasında giderek normale dönecektir.. olabildiğince dikişleri koparmamasına dikkat edin yürümesi sorun değil ama özellikle yüksek yerlere atlayıp zıplamasına dikkat edin bu da dikişlerin açılmasına sebep olabilir gerçi artık çok küçük kesilerle 2-3 dikişle yapılıyor operasyonlar ama yine de dikişlerin açılması işlerin uzamasına sebep olabilir. endişe etmeyin pozitif ve sabırlı olun, hepi topu en fazla 10 gunde her şey normale dönecek..

Mischka
Mischka

116595

Benim kız bu yıl nisan bașında 9 aylıkken, ilk kızgınlığının ardından kısırlaștı. Biz özellikle "gelișimini tamamlasın" söylentisi ile ilk kızgınlığını olmasını bekledik. Operasyonu yapan Veteriner hekimimiz bu söylemin çok çok eski olduğunu, kızgınlık yașanmadan kısırlaștırmanın gelișime olumsuz bir etkisinin olmadığının artık kanıtlanmıș bir bilgi olduğunu hatta eğer kedi kısırlaștırılacaksa vücudun kızgınlıktaki bu hormonlar ile hiç tanıșmamasının daha bile iyi olacağını anlattı. Gelelim operasyona, bir gece öncesinden mamasını suyunu kestik, sabah 10da kızımı götürüp bıraktım, öğlen 12 de aradığımda operasyon çoktan bitmiști, Laparoskopik Cerrahi(kapalı ameliyat) uygulandı, karnının ortasından değil de belinin yan tarafından minicik bir delik açılıp yapılmıș, içerde sonradan kendiliğinden yok olacak dikișler mevcut, dıșarda görünen ise minicik bir yara üzerinde tek bir dikiș. o günün akșam üzeri gidip gördük, anestezinin etkisinden tam çıkamamıș, kendi vücut ısısını dengelemesi için küvezde yatıyordu. Aslında ilk 2 gün daha klinikte kalacaktı fakat benim kız evin dıșındayken gergin olduğundan ağzına lokma mama sürmediğinden ne su içmiș ne mama yemiș, bu nedenle sonraki günün akșam üzeri gidip ordan aldık, zaten anestezinin etkisinden de çıkmıștı. Eve geldiğinde ona yumușak bir yer yatağı hazırladım, sargı sarılmadı, boyunluk da takilmayacakti ama bizimki dikiși dișleyip çekiștirdiği için takıldı,bașta rahatsız olsa da sonraki gün alıștı. Ilk günler ağrıları oluyor, yatar kalkarken otururken canı yanıyor inliyor içli içli ağlıyordu, bu süreç boyunca hep yanında oldum, sevdik konuștum, sizin desteğiniz de çok önemli. Yükseklere zıplar dikișini açar diye korkuyordum ama o zaten acısından öyle hareketlere kalkıșmıyor, ki benim kız çok hareketli düz duvara tırmanan kedi resmen, buna rağmen çok usluydu. Ayri ca boyunluk da koșușturmasina engel oluyor, mecbur sakin sakin yürüyor. Bir haftaya hareketleri daha rahatladı, 15.gün gidip dikișini aldırdık, boyunluğu çıktı ve turp :) içinizi rahat tutmaya çalıșın, kötüyü düșünmeyin, her șey güzel olacaktır, șimdiden geçmiș olsun.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Dişi kedilerde kısırlaştırma için en ideal zaman ikinci kızgınlık döneminin yaklaştığı 10 - 12 aylık süreçtir. Bence kedinizi kısırlaştırmadan önce daha detaylı bir araştırma yapmanız da fayda var.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim ilk kızgınlığı çok zor geçti ve tekrarlamadan kısırlaştırmak en iyisi olacak diye düşünüyorum sabah bırakıp akşam alacağım ve sargı olacak boyunluk kullanmayalım dedi veterinerimiz kendi kendine düşen dikiş olacakmış ama yandan değil de alt taraftan on gün sonra da sargıyı çıkartırız dediler inşallah çabuk atlatırız

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Çok teşekkürler gerçekten biraz da olsa rahatladım geçmiş gitmiş olsun size de sağlıkla kalın

Gul36
Gul36

113368

Teşekkürler. Hepsi sağlıkla kalsın. :)

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

İster istemez o korku oluyor ben de fazla düşüyorum zaten üstüne

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2545 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR