Kedimi Belediyeye Vermeli Miyim?

slmadmrx50
slmadmrx50

166 Puan

Anket

Ibbye verin onlar getirir
(0 oy)
Özel veterinerde yaptirin
(13 oy)
Toplam (13 oy)

Kedim dişi kisirlastirmak için pendik belediyesini aradım yarın gelecekler almaya ama içim içimi kemiriyor yorumlarda memnun olan da var olmayan da civardaki veterinerler 4 bin diyor ne yapacagimi bilmiyorum durumum bunu vermeye elvermiyor kedim çok korkak başına bisey gelir diye korkuyorum ya da başka yere salarlar kaçtı derler ne yapacağım belediyeye vermeli miyim hiç vermek istemiyorum uyuyamıyorum stresten ya başına bisey gelirse ölürse ne yapacağım korkuyorum yarın gelecekleri zaman kedimi eğer bana vereceksiniz teslim ediyorum geri vermeyecekseniz size veremem diyeceğim telefondaki adam veteriner sahiplendiriyo ev kedilerini dedi uygun bi yer bulsam yaptırıcam veterinerde caresizim

3 CEVAP

NormaJean
NormaJean

702

Biliyorum, ay sonunu anca getirebilen hayvanseverlere bir şey zorlamak da istemiyorum, ben de aynı şekilde bazen nasıl olacak dediğim durumlara geliyorum bu harcamalarda ama kedinizi gerçekten seviyorsanız böyle önemli bir işlemde onu hayvan mefhumu olmayan belediye çalışanlarına vermeyin sakın.


Bir de benim bildiğim belediyeler sahipli kediyi kısırlaştırmıyor, sokak kedisi mi dediniz? Çünkü adamlar teslim alıyor sonra da sizden aldıkları mahalleye, size haber dahi vermeden saldıklarını söylüyorlar. Mahallemizdeki bir ablamız böyle belediyeye bir kedi kaptırmış, anlatmıştı. Kadının enfeksiyon tedavisi için götürdüğü kediyi "iyileştirdik biz, mahallenize bıraktık" demişler, senelerdir baktığı kedi güya mahalleye bırakılmış ama ortadan yok oldu. Anlayacağınız hayvan sevgisi olmadığı için bu insanlarda aynen o şekilde de iş yapıyorlar. Ya 10 kişilik kedilerle aynı kafese koyuyorlar o canları, ya da dikkat etmeyip masada bırakıyorlar.


Onu doktora siz teslim etmeyecekseniz, ameliyatın yapılacağı, sonrasında o çocuğun koyulacağı ortamı gözünüzle görmediyseniz, çocuğu başkalarının vicdanına bırakacaksanız çok iyi düşünün. Bir bebeğimi (avatarımda resmi olan) kısırlaştırma ücreti biraz daha uygun diye götürdüğüm veterinerin sorumsuzluğu yüzünden kaybettim ben, çok uzun hikaye, 1 yıl ilaç kullana kullana ruh halimi düzeltebildim, ama hala içimde yaradır o çocuğumu iki üç liradan tasarruf edeceğim diye sorumsuz, tanımadığım bir veterinere emanet ettiğim.


İyi düşünün...

tengrist
tengrist

11583

Bugün o parayı vermeyip belediyeye yaptığınız kısırlaştırma size ileride katbekat artarak masraflarıyla dönecek buna adınız kadar emin olabilirsiniz . Uygun veteriner bulun ve özelde yaptırın en azından yarın bir gün bir olumsuz durum ile karşılaıtğınızda bir muhattabınız, kontrollerini sağlayacak bir hekiminiz olsun.

NormaJean
NormaJean

702

Demin aynı sizin gibi böyle bir şey soran birine yazdığım yorumumu aynen kopyalıyorum buraya da:


"Ibb veterinerlik ya da istanbul'daki belediye veterinerleri korkunç, bunu şu 3-4 aydır daha da iyi anladım 3 hasta/sakat kediyle uğraşıyordum iki aydır ve o bahsettiğiniz yerler ölüm yuvası (allahtan borca harca girsem de oralara bırakmadım hayvanları). Belediyeler sadece sokak kedilerini kısırlaştırıyor ve direkt "bize mahalle adı verin biz sokağa salarız" diyorlar, sahipli kedi kısırlaştırmıyorlar. IBB'nin yorumları da korkunç zaten, şimdi birkaç iyi yorum girmişler ama inanmayın yani, çoğu alet ellerinde yok, ne doktorlarda ne de çalışanlarda hayvan mefhumu var. Hele bir Kağıthane Belediye Veterinerliği var ki 5 hayvanı aynı kafese kapattıklarını gördü bu gözler, akşam oraya bekçi diye bıraktıkları adamlar da korku filminden çıkma gibi, gözlerinde hayvanı geçtim insan sevgisi dahi olmayan tipler.


Ben sanırım bir 3 ay önce ya Avcılar Hayvan Hastanesinden ya da Fatih Veterinerlik'ten fiyat almıştım sokak kedisi için 1900 tl, bir gece de yatış denmişti, kendiniz getirip teslim alıyordunuz. Şimdi belki bir tık çıkmıştır ama 4000 de olmamıştır.


Ayrıca Leventcity Veterinerlik de 3500'e yapıyor ama 3 gün orada kalma falan da dahil sanırım, arayıp "kalmasına gerek yok" deyip rica ederseniz 2500'e falan düşürürler bence, hayvan sevgisi olan insanlar. Bir de lazer kesim yeni bir teknikle kısırlaştırdıklarından ağır anestezi de vermiyorlarmış. Göbeğinde ufacık bir dikişle geldi baktığım kedi, hemen de kapandı. Bakırköy'deki VetArt da çok övülüyor, onları arayıp durumunuzdan bahsederseniz bence mutlaka yardımcı olurlar.


Biliyorum para yoksa insanın eli kolu bağlanıyor ama en azından yazdığım yerleri arayıp rica edebilirsiniz. Hepsini bir arada veremezseniz de taksitlendirme isteyebilirsiniz.


LÜTFEN BELEDİYELERİN İNSAFSIZLIĞINA TERK ETMEYİN HAYVANLARINIZI."

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 248 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR