Karma Aşı Sorunsalı

dnz3434
dnz3434

596 Puan

Arkadaşlar merhaba; lütfen linçlemeden sadece fikirlerinizi belirtmenizi rica ediyorum.


Kedim 1.5 yaşında çok sağlıklı, kısır bir dişi ve evdeki tek kedi. Bazı geçmiş olumsuz deneyimlerimden ötürü karma aşısını yaptırmadım. Aşı ile ilgili karşıt fikirleri olanlar var, destekleyici fikirleri olanlar var. Araştırdım. Her iki fikirle de ilgili olumlu ve olumsuz tüm görüşlere açığım. Ben aşı yaptırmadığım için sonradan ekstrem bir problem yaşar mıyım? Zaten artık karma aşıya başlamak için çok mu geç? bu konu hakkında neler düşünür ve önerirsiniz.. “nasıl yaptırmazsın yarın bir hastalık getirirsin evden çıkmasa bile sen taşırsın kedin ölür” falan gibi, felaket tellallığı içeren, içimi huzursuzlandıracak ve linçleyecek yorumlar yapmayın lütfen :)

5 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Sırf sizin içiniz huzur dolacak diye gerçekleri söylememizi istemiyorsanız o zaman başka şeylerden bahsedelim. Mesela İzmir'de bugün hava 28 derece.


Bol patili günler dilerim.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Kendiniz neden aşılarınızı oldunuz? Bebekken ailenizin yaptırdığı aşılardan bahsediyorum. O aşılar olmasa şuan bu sitede bir iki şanslı insan canlı kalabilirdi. Bazı cahil insanlar bebekler için bile aşının zararlı olduğunu iddia ediyor. Gerçekten siz aynı düşünce seviyesine mi sahipsiniz? Ben Gençlik Hastalığı yüzünden geçmişte birçok kedimi kaybettim. Hem de feci şekilde, günlerce kan kusarak, kör ve felç kalarak bağıra bağıra öldüler. Bunun hiçbir ilacı, tedavisi yok. Götürür serum taktırır dönersiniz ve mucize için dua edersiniz. Kendi yaşadıklarımı söylüyorum. Birileri gelmiş aman aşı gereksiz diyor hâlâ. Ne diyeyim, içiniz rahat olsun diye sizinki gençlik hastalığını aşısız atlatabilen %1'lik kesimdedir merak etmeyin mi? Karma aşı yetişkin kedilerde yavrulara göre yüksek bağışıklık oluşturur. En azından kedinizi hayatında tek seferlik iki doz aşı yaptırın. Mutlaka iki doz olsun. O bile bu hastalık yüzünden ölmesinden hayat boyu koruyabilir. Karma aşının diğer hastalıklara etkisi fasa fiso, nezledir, calivirüs'tür, onlara yeterli bağışıklık sağlamıyor, zaten onların bakım şartıyla ölüm oranı düşük. Onlar için olsa yaptırmayın derdim ama inanın Gençlik Hastalığı ile tanışmayı istemezsiniz. Bu sadece kedinin kaybı ile sınırlı kalmaz, insanın psikolojisini kalıcı olarak bozan bir hastalık. Asla eski siz olamıyorsunuz.

Floranse
Floranse

9

Karma aşı önemli diye biliyorum.Ben iki yavru ve annesine yaptırdım

cat_expert
cat_expert

12757

iç-dış parazit, karma, kuduz bunlar zaten temel aşılar ve yaptırılması gerekir. Lösemi, mantar gibi ticari aşıları yaptırmak zorunda değilsiniz.


Temel aşıları yaptırıp yaptırmamakta size kalmış bir şey, kedinizin ilerleyen yaşlarda sağlık sorunları yaşayıp yaşamayacağını zaman gösterecek.

Patpatik
Patpatik

771

Ben de 7-8 yaşından sonra bazı veterinerlerin gerek duymadığını duydum. Ama erken yaşta mutlaka yapılmalı. İleriki yaşlarda emin değilim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 339 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR