Mamalardaki Fiyatlar Artarken Buna Paralel Kaliteyi De Düşürüyorlar

Biliyorsunuz mama fiyatları aldı başını gidiyor ama buna paralel mama içeriklerini de kalitesizleştiriyorlar. Örneğin N&D içeriğinde %21 et yazıyor %27 kurutulmuş et proteini var. Biz mamalara içerisinde et olduğu para ödüyoruz katkı maddesi alalım diye değil! İçeriği düzgün fiyatı da bütçemize uygun bir tane bile düzgün mama yok. Brit alıyordum %60 et var diye şimdi onun fiyatı da aldı başını gidiyor. Firmalara mail atıyorum oralı olmuyorlar. Beş kuruş etmeyen mamaların bu kadar pahalı olmasını hazmedemiyorum. Firmaların umursamaz hallerini hazmedemiyorun! Millet ucuz mamalara yöneldi. Zaten ucuz ve orta segment alacak kadar durumu olanlar ve tabi vicdansız olanlar da sokağa atıyor hayvanları. Kış geliyor ve bu duruma çok üzülüyorum. Mama siparişi vereyim dedim az önce berbat içerikte mamalar kaç para olmuş N&D gibi bir mamanın içeriği de dahil! Bir de kampanyalı fiyatlar kiracı olan çoluk çocuk okutanlar ne yapsın! Neden bu kadar vicdansız insanlar!

8 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

N&D'nin içinde katkı maddesi yok sandığınız aksine. Size Ringa balıklı adult mamanın içeriğini atayım; ringa balığı (%32), kurutulmuş ringa balığı proteini (%30) diyor.
İçinde %44 ham protein oranı var ve ve bu %44 ham protein oranının %96'sı hayvansal. İçindeki protein oranının yüksek miktarının hayvanın kendisinden alınması en iyisidir. Eğer o protein hayvandan alınmamışsa sağlıksızdır. Mama paketlerinin her birinde yazar %90-%96 hayvansal kökenli protein, %0 yapay koruyucu ve %0 tahıl(tahılsız mamalarda geçerli)-%0 mısır(tahıllı mamalarda geçerli) yazar. Mısır, buğday unu, mısır unu gibi çoğu mamada kullanılan zırvalıklar mamanın içeriğini doldurmak içindir ve bunların hiçbiri N&D'de bulunmamaktadır.


Ama fiyatlar konusunda tamamen haklısınız önceden bu mamaları almaya gücü yetenlerin bile şuan zorlukla alabildiği markalar oldular bunlar. Orta halli insanların alabildiği markalardı bunlar ve artık maalesefki yetişemiyoruz fiyatlara. Herkes uygun fiyatlı iyi mama arayışında oldu ve bu gerçekten çok kötü bir durum olmaya başladı. Kedimizin sağlığı elden gitmesin diye kendimizi zorlamaya başlamıştık ama artık zorlanacak bir tarafıda kalmadı bu fiyatların. Çok haklısınız.

Cemalchief
Cemalchief

12112

Paketlerinde yaziyor bu durum iceriklerde belirtilmez, arkadasa katiliyorum proteinin hayvansal olmasi onemli burada, tahildan gelen protein istemiyoruz. Mamanın icerisinde de etin yaninda protein olmazsa eger sorun olur proteini yeteri kadar alamaz sonucta hazir mama bu. Bu ilavesizler kisminda acana orijen var ben sahsen brit markasina guvenmiyorum. Acana orijende alamam cok cok pahalilar

simbakedi
simbakedi

136205

insanların ucuz mamalara yönelmesinin sebebini aslında hepimiz biliyoruz. bu enflasyonda bu mamaların bu kadar para olması çok normal. eskiden alabilen insan şu an alamıyorsa burada firmalık bir durum yok. zaten türk malı olmayan bir marka, üstüne vergisiydi vs alabilen şükrediyor. firma ne yapsın anlamadım. zaten yurt dışında bu mamalar pahalı değil. burada herkesin kaliteli dediği mamaların %90'ı kullanılsa dahi yabancıların gözünde kaliteli mama segmentinde bile değil. bu nedenle pahalı markalar değiller yani ülkemizde pahalılaşıyor. çok üzücü artık yani insanlar kendi öğünlerini azaltıyor bir de canlarından çok sevdikleri hayvanları için bu kadar derde düşüyor

Kuzulu yaban mersinli olana baktım Kuzu eti (%20), kurutulmuş kuzu eti Proteini (%22) diyor ham protein %36.00 hayvansal protein olduğuna dair bir şey yazmıyor. Bazı yerlerde aynı ürünün içeriği tamamen farklı. Sanki her üretimde kalite de düşüyor.

Çok afedersiniz pakette yazıyor içerikte belirtilmez derken neyi kastettiğinizi anlayamadım?

Cemalchief
Cemalchief

12112

Hayvansal kaynakli protein orani aciklmada vr ya pakette yazar icerikte belirtmezler, iyi bir ozellik lmdugu icjn kocaman belirter

Şaka mı yapıyorsunuz? Herhangi bir avrupa ülkesinde fiyatlar ne kadar biliyor musunuz? Gidip gördünüz mü? 10 20 euroluk mamalar bunlar. Tüm Avrupa'da fiyatların ne olduğunu biliyorum ekonomik krizde olsa bizim kurda ne kadar olabilir ki?? Aradaki uçurum çok çok fazla bunu anlatmaya çalışıyorum. Ülkede esnaf mantığını az çok biliyorsunuz. Distribütörlerde de aynı bu mantık var. İthal eden distribütör zaten fiyat koyuyor, distribütörden alan toptancı, toptancıdan alan petshop. Tıpkı tarladan markete gelene kadar ürünlerin 4 5 katı fiyatlarının artırılması gibi. "Bende fiyat bu alırsan al almazsan başka kapıya" anlayışı var. Kendi halkı, tüketici ve marka itibarı umurlarında değil. Yabancı firma sahipleri ve distribütörler hangi ülkede ürünleri ne kadardan satılıyor bunu bilmiyor mu bal gibi biliyor. Zaten mamalardan alınan vergiyi %20ye çektiler her şeye sustukları gibi kimsenin gıkı çıkmadı. Başımızdakiler yetmiyormuş gibi alışveriş yaparken de ayrı sömürülüyoruz. Susan olursa semer vuran çok olur. Bir şeylere itiraz edelim artık.

@cemalchief şimdi anladım teşekkürler o yüzden alışveriş sitesinde bazılarında yazarken bazılarında yazmıyor bilgi alıp öyle sipariş vermek lazım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 230 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR