3. Kedinin Eve Uymu

brnatsy
brnatsy

167 Puan

evde 2 kedim var biri norveç orman diğer scotish kırma ikisi de dişi ... yaklaşlık 3 yıldır çok canciğer olmamakla birlikte sorunsuz yaşıyorlar . Temmuz ayında işyerinde sokakta baktığımız smokin cinsi bir kediyi tedavi ettirmek için eve aldım sonrasında da bırakamadım tekrar sokağa ... 1.kedi önceleri çok sorun yaratmadı sevmedi ama çok kavga da yoktu .2. sürekli dolap tepesindeydi zaten anti sosyal bir kediydi çok bizimle iletişimi yoktu . 3. de rahat takılıyordu . son 2 hatadır 1.kedi 3.ye hiç rahat vermez oldu gördüğü yerde saldırıyor ,garibim ya yaak altında ya çekmecede saklanıyor . ne yapacağımı bilemedim .4 ay geçtikten sonra neden bu kavga anlayamadım .. yaşayan tecrübesi olan var mı ????

1 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Tahminim aralarındaki denge şöyle oldu: Scottish kediniz ırkının getirdiği mizacından dolayı olaylardan uzakta kalmayı tercih etti. En son gelen kediniz bir süre, eve alışana kadar biraz daha çekingen duruyordu, bu çekingen hâlleri de 1. kedinizde bir tedirginliğe yol açmadı. Yani o kediyi kendisi için bir tehdit olarak görmedi. Aradan zaman geçti, smokin kediniz eve iyice adapte oldu, karakterinin başlarda ortaya çıkarmadığı baskın yönlerini de ortaya çıkarmaya başladı ve 1. kedinize belki sizin bile fark etmediğiniz agresif mesajlar verdi, doğal olarak 1. kediniz de artık onu kendisine bir rakip olarak görür oldu ve ona saldırmaya başladı. Tüm bunlar sizin gözlerinizin önünde yaşanmış olmasa da onların aralarında bize çaktırmadıkları farklı bir iletişim var.


Ben de çok yakın zamanda kedi alıştırma meselelerinden dolayı çok ama çok çekmiş biri olarak size tavsiyem, eğer 1. kediniz 3. kedinize ona zarar verecek şekilde saldırmıyorsa kavgalarına hiç karışmayın. Kavga ede ede aralarındaki hiyerarşik dengeyi bir süre sonra bulacaklardır. Bu süre belki de hiç kısa olmayacak ama onlar kendi sorunlarını kendileri çözecekler. Sizin yapmanız gereken kavgalarını gözlemlemeniz. Çok sertleşirlerse müdahale edebilirsiniz ama bunun dışında kesinlikle tarafsız ve pasif kalmalısınız ki iki taraftan biri, sizin taraflı olduğunuzu hissetmesin.


Umarım en kısa zamanda dengelerini kurup can ciğer kuzu sarması olamasalar da birlikte huzur içinde yaşamaya başlarlar.


Bol patili günler dilerim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 134 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR