Üç Kedi Bakmak Zor Mu

Karamsisli
Karamsisli

893 Puan

3 kediye bakılır mı aynı evde zor olur mu fazla gelir mi bilemiyorum bakan var mı ?

13 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

12 yıl önce kış başlangıcı sokaktan sahiplendiğim yavru kediyle başlayan yolculuğum 15 sokak kedisiyle devam ediyor. Ayrıca bir sokak köpeğine bahçemde 3 sokak kôpeğine de sokağımda bakıyorum.
Kesinlikle kolay değil. Sadece büyük bir sevgiyle başarılabilir.
Hedefim çok büyük bir arazi sahibi olup, istenmeyen/mağdur edilen tüm hayvanlara daha sağlıklı, kaliteli ve özgür bir hayat yaşatabilmek.
Kalbinizi dinleyin ve sevgiyle kalın

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Maddi durumunuz iyiyse zor degil uc kediyle ilgilenmek. Ben 3 evde, 15-20 bahcede bakiyorum cok sukur. Disaridakileri hastalaninca goturuyorum veterinere ve mamayida orta segment aliyorum. Evden de veriyorum yemek gerektiginde.

aslihan_e
aslihan_e

128566

3 kedim olsa hiç sorun yaşamazdım sanırım, bence 3 kedi hiçbir şey.

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Bence evde 3 kedi bakmanın tek kedi bakmaktan kesin olan zorluğu maddi zorluk. Yani 3 kedinin maddi yükü tek kedinin maddi yükünden kesin olarak çok daha fazla oluyor. Ama bunun dışında bakım kolaylığı açısından net yorum yapmak zor. Burada olay evinizdeki kedilerin karakterinde bitiyor diyebiliriz. Bazı kediler gerçekten çok hırçın, hareketli, eve zarar veren ve enerjilerini atmak için çok çaba gerektiren karakterde olabiliyorlar; böyle bir kediniz varken eve ikinci kedinin gelişi bile büyük manevi zorluk. Bazı kediler ise resmen biblo gibi oluyorlar. Evde varlıklarıyla yoklukları bir oluyor. Böyle kedilerden 3 tane değil 30 tanesi bile kolaylıkla bakılabiliyor.


Siz de eğer işin maddi boyutunu halledebileceğinize inanıyorsanız kararı kedilerin karakterlerine bakarak verin derim.


Bol patili günler dilerim. :)

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Bence o sizi seçmiş, hatta evdekileri de seçmiş bile şimdiden. :) Maddi sıkıntınız olmadığına göre bence yardım elinizi uzatın yavrucağa. Bazı veteriner hekimler çok kedili evlere aşılama ve muayene için bizzat gelip uygulamaları evde yapabiliyorlar. Bunun için de cüzi bir ücret talep ediyorlar. Eğer mesafe olarak sizin gittiğiniz klinik evinize yakınsa ve aranızdaki iletişim iyiyse ücret almayabilir bile evde muayene için.

Karamsisli
Karamsisli

893

Arkadaşlar size saçma gelebilir ama bende bir de evdeki kedilerime ihanet etmişim gibi bir his geliyor neden böyle düşünüyorum acaba başka bir kediyi alınca

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Hayır hayır, sakın öyle düşünmeyin. Evinizdeki kediler yıllardır sıcacık yuvalarındalar. Sokakta doğmuş, evde yaşamak istediğini hareketleriyle belli eden ve kendini size yakın hissettiği de aşikâr bir yavru da bunu hak etmiyor mu? İçeri girmeye çalıştığında evdeki kedileriniz ona çok sert tepki vermiyorlarsa onlar da razıdırlar bu duruma. Hiç merak etmeyin, sizin niyetiniz iyi olduktan sonra evren sizin için çabalar. :)

Sinemibs
Sinemibs

726

Şu an evde 3 kedi bakıyorum ikisi erkek biri dişi gayet tatlılar 😊ilk başlarda tabii ki birbirlerine alışmaları zaman alıyor ama alıştıktan sonra birbirlerine en yakın arkadaş oluyorlar..birlikte oyun oynayıp birlikte uyuyorlar🐈‍⬛

MonikaveTori
MonikaveTori

4467

3 kedim var. Bakımı tabiki sayı arttıkça zorlaşıyor. Şu konuda zor oluyor veteriner masrafı çıktığı zaman cidden zor olabiliyor. Onun dışında mama kum vs bi tık daha çabuk bitiyor. İyi düşünüp 3.kediyi sahiplenmek gerekiyor. Bakamam zor olur diyorsanız hiç almamanız daha iyi bence. Çünkü her şey gitgide pahalılaşıyor o yüzden veteriner masraflarını vs iyi düşünmek lazım. Ama iyi ki de 3 ü de bizimle birlikte diyorum her zaman.

Esrakaya12
Esrakaya12

3851

Bende 5 kedi var dediği gibi veteriner mama ve kum masrafları çok oluyor, biri enfeksiyon kaptığı zaman diğer kedilerinde kapabilir. Bunlar baştan sona masraf eğer karşılayabilirsen neden olmasın.

Karamsisli
Karamsisli

893

Evde dört yaşlarında biri tekir biri fold kedim var . Yavru kedi tekir erkek diğerleri kısır dişi Scottish in üstüne çıkıyor şimdiden garibim tepki veremiyor ona. Yavru yu dışarı koyuyorum evin kapısına geliyor illa içeri girecek ama bana alıştırmak da zor geliyor maddi yönden Allah’a şükür sıkıntı yok ama ben üç kediyle seyahat e çıktığım zaman zorlanacağımı düşünüyorum ikiyle bile çok zor oluyor napcam inanın bilmiyorum görmeyeceğim bir yere bırakıp gelsem vicdanım el vermiyor bir de bebeğimiz olacak üç kedi bir bebek valla sürü gibi olcaz

Karamsisli
Karamsisli

893

🙀 çok zor olacak bizim için ama bakalım hayırlısı dedim artık 🤷🏻‍♀️

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Maddi durumunuz iyiyse bakabilirsiniz sadece maddi olarak her kedinin masrafı olacak. Onun dışında bir zorluğu yok kedi kedidir işte.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 271 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR