Özelliklerini Verdim! Sizce Bu Nasıl Bir Mama?

danish-girl
danish-girl

270 Puan

Anket

çok iyi bir mama kullanmaya devam
(1 oy)
iyi bir mama kullanabilirsiniz
(7 oy)
kötü bir mama kullanmayın
(12 oy)
Toplam (20 oy)

''PERFECT FIT JUNIOR'' kedi maması 750 gram, TL ile 35 lirayı biraz geçiyor! Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum ama baya iyi bir mama olduğunu düşünüyorum! Bu arada ben şuan bu mamayı yavru kedime kullanıyorum.
''PERFECT FIT JUNIOR'' içindekiler
Ham Protein 41 %
Ham yağ 18 %
Ham kül(mineral) 8,5 %
Ham lif 1,3 %
Kalsiyum 1,1 %
Fosfor 1 %

14 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

İçeriğini inceledim. Ne yazık ki pek sağlıklı görünmüyor. İçinde et yok, hayvansal proteinler kullanılmış. O fiyata daha sağlıklı mamalar alabilirsiniz. Matisse kitten gibi...

kedilimadam
kedilimadam

114398

Rica ederim. Elbette ki içerik olarak sağlıklı ve zengin mamalar fiyat olarak fark ediyor. Ama yalnızca fiyatına bakarak kaliteli olup olmadığına dair bir çıkarımda bulunmak da pek faydalı olmayabilir. Matisse N&D ile aynı grubun yani farminanın maması. Ben de kısa bir süre kullandım ve hem kedilerim severek yediler hem de gerek tüy sağlıkları, gerek su tüketimleri, gerekse dışkılamaları ile ilgili herhangi olumsuz bir durum gözlemedim. Adını zikrettiğiniz mamanın içinde et yok maalesef ve kediniz/kedileriniz için ne kadar besleyici olur emin değilim. Elbette ki en doğru seçimi yavrunuz/yavrularınız için siz yapacaksınız.

Mischka
Mischka

116595

Genel anlamda bakınca evet, çok ucuz mama da ne kadar iyi olabilir ki, bu konuda haklısınız. Fakat malesef ki pahalı olan mamaların hepsi de kaliteli olmuyor. Içerikleri incelendiğinde, karșılaștırıldığında bazı çok kaliteli denen pahalı mamanın aslında fiyatını hiç karșılamadığını, abartılmıș șișirilmiș yalnızca marka adının sattığını görebiliyoruz. Oysa o bazı mamalara kıyasla fiyat olarak daha düșük fakat kalitr olarak daha yüksek mamalar mevcut. Veterinerlerin ve ya satıcıların tavsiyelerinden ziyade özellikle içerikleri kendimiz incelemeli karșılaștırmalı, öyla karar vermeliyiz. Matisse orta karar fiyatıyla aslında güzel içerikli bir mama ben de kullanıyorum. Biraz daha pahalı içerik olarak biraz daha iyileri de var tabiiki. Fakat aynı șekilde dediğim gibi biraz daha pahalı ama içerik olarak daha kötü olanlar da mevcut.

kedilimadam
kedilimadam

114398

N&D tahılsız kitten, eğer kediniz yavru değilse N&D tahılsız balkabaklı serisi ya da tahılsız portakallı morina balıklı olabilir.Eğer bugüne kadar tahıllı mama kullandıysanız ilk olarak saydıklarımın düşük tahıllılarını denemeniz daha sağlıklı olur aksi takdirde ciddi sindirim problemleri olabilir çünkü direk tahılsız mamaya geçişlerde sorun olabiliyor.

Mischka
Mischka

116595

Acana, orijen, instinct iyi içerikli olarak sürekli önerilen mamalardan, ben denemedim bütçemi așıyor :) farmina'ya ait N&D bu mamalardan sonra yine iyi bir mama, düșük tahıllı ve tahılsız serilerini denedik, bir süre tüketti kedim, yine farmina'ya ait Matisse n&d den sonra geliyor, tükettik memnun kaldık, Matissenin ardına Golosi ve pro choice 'u koyuyorum ben bu sıralamada, düșük fiyatlı kötü olmayan içerik olarak düșündüğümden. Elbet bilmediğim, denemediğim, buraya eklenebilecek ve yahut bir bașkasına göre buradan çıkartılacak markalar vardır, ben de takipteyim, sonuçta sürekli öğreniyoruz.

Mischka
Mischka

116595

Ne zaman bir mamanın içeriğinin kalitesi fiyatı ile belirlenir oldu, düșündürücü. Pahalı olan her mama kaliteli midir yani.. (!)

kedianasi
kedianasi

3657

Pahalı= kaliteli demek değildir. İçeriğine bakarak alın lütfen. Et oranını belirtmeli içerikte

danish-girl
danish-girl

270

mischka aslında haklısınız bende biraz absurt konuşmuş olabilirim kabul ediyorum ama genellikle 5 kg'si 140-150 TL'den aşağı olan mamalar pek iyi olmuyor diye duymuştum dediğim mama nın 5 kg lik paketleri yok 750 gram paketleri var yavrular için sadece

septikbaykus
septikbaykus

17255

Neli bu mama ? etse hangi et ?

septikbaykus
septikbaykus

17255

100 liraya 7.5 kg golosi alınıyor. yada 150 tl ye pro choice yada en olmadı 20 kg bonachibo alınıyo

danish-girl
danish-girl

270

kedilimadam fakat matisse nin iyi olduğunu düşünmüyorum çünkü 1.5 kg si 50 TL benim dediğim 750 gr 35 TL 1.5 kg si 70 TL'ye denk geliyor ben kendi aldığım mamaya bile ucuz diyorum onu almayı düşünmüyorum ama sağolun öneri için :P

danish-girl
danish-girl

270

o zaman bana 3-5 kg arası 150-200 TL olan bir mama önerin şimdiden sağolun :)

septikbaykus
septikbaykus

17255

200 tl ye 10 kg profine , matisse , hatta sanabelle alınır. 200 liraya nerdeyse 20 kg golosi alınır


3 kiloya o parayı vermek biraz gereksiz değilmidir ?

Kaplankedi
Kaplankedi

2820

Çok sağlıklı bir mamaya benzemiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17002 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR