Sağlıklı Bir Kedi Nasıl Gözükür?

Infernus
Infernus

111806 Puan

Mesaj yoluyla çok soru soran arkadaşlarım oluyor. Akıntısı var mı nasıl anlarım? Tüyleri nasıl olmalı? Gözlerinde problem olabilir mi? Bıyıkları dökülmüş mü? Şuradaki tüyleri daha az yer yer dökülmüş gibi burnunun üstünde ağzının altında vs. Dudaklarının, ağzının, dilinin, kulaklarının rengi nasıl olmalı vs. Bir çok soru. Herkese çok ayrıntılı yanıt vermek istiyorum ama yetişemiyorum. Ben de toptan bir şey yazayım dedim. İnternette çok fotoğraf vardı ama montaj efekt filtre filan net değildi. Ben de kendi kedilerimden birisinin fotosunu çektim. Sıradan bir sokak kedisi etrafınızda binlerce benzeri mevcut. Öyle cins filan değil. Görünüm olarak daha çok kişiye hitap etmesi açısından. Arkadaşlar sağlıklı bir kedinin yüzünün görüntüsü aşağı yukarı şöyle olmalı. Burun ve gözler altları temiz, çapaksız, burun hafif nemli, ağız ve dil rengi aşağıdaki gibi, kulağının içinin rengi de buna yakın. Yine bıyık yapısı, tüy görünümü, düzeni bu şekilde. Dişleri beyaz. Gözleri cam gibi, parlak pürüzsüz, tabakasız. Burun üstü ağız altı döküntüsü olmayan, siyah siyah noktacıklar bulunmayan. Kendisini temizleyen bakımına özen gösteren kediler sağlıklıdır. Kedinizin iç organlarındaki bir problem de dış görünüşse kendini belli eder. Ağız damak dil rengi, tüy görünümü dökülmeler vs. Bu görünüm dışında farklı bir şey görüyorsanız küçük veya büyük bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz. Teşekkürler...


10 CEVAP

Reyaura
Reyaura

15210

Benimkileri tarif etmişsin:P

Infernus
Infernus

111806

Aslında kokuları bastırmaktan ziyade sebeplerini ortaya çıkarıp tedavi etmek daha iyi. Kaliteli mamalarda tüy ve deri sağlığı destekleyici içerikler mevcut. Ancak kötü görünüm olduğu zaman veya mevsimsel döküntüler dışında yoğun dökülme mevcutsa bir eksiklik söz konusu. Takviye etmeniz çok iyi. Tablet de olabilir macun da. Yedirmesi daha kolay olacaksa.

Infernus
Infernus

111806

Yazmayı unuttum. Ağız kokusu da çok önemli bir kriter. Mama yeme zamanları harici ağzı,nefesi kokusuz olmalı. Çoğu veteriner sağlık sorunlarını anlamada ağız kokusuna bakıyor. Kendisi de temiz kokmalı. Deri ve tüy sağlığı için ipucu verebilir.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

ben agız kokusu için suyuna 2-3 damla nutri-vet breath fresh kullanıyorum - tüy ve deri içinde dr clauders tablet veriyorum hergün 1 tane baya iyi geliyor .

Infernus
Infernus

111806

Sizin evdeki yoğun trafik etkiliyor biraz :)

yasement
yasement

119858

Agiz rengi belirleyici olmayabilir benimki siyah rujlu mesela.d
Bir de ek olarak diski miktari ve yapisi da onemli saglik belirtisi acisindan. Guzel paylasim olmus:)

Infernus
Infernus

111806

@yasement İçinden bahsetmiştim damak kısmı dili vs. Görünüş olarak yazdığım için daha fazla, diğer konuda ayrıntıya girmedim :)

Infernus
Infernus

111806

@yasement teşekkür ederim bu arada yazmayı unuttum. Diğer konuyu da müsait olduğum başka bir zamanda eklerim zira çok haşır neşir olduğum için bayılırım hakkında yazmaya :)

septikbaykus
septikbaykus

17255

Yine döktürüyosun :)

Infernus
Infernus

111806

@v4pati Est. haddime değil. Biraz da sizin için yazdım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 821 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR