Yeni Doğan Kedi Yaş Mama Hk

Pamres
Pamres

3163 Puan

Merhabalar arkadaşlar, küçük bir çocuk yavru muhtemelen yeni doğan bir kedi bulmuş. Köpekler zarar verir vs diye acımış getirip apartmana koymuş. Bu kararı verirken, köpeklerin boğduğu bir kediyi görmesi de etkili olmuş tabii. Belki annesi vardır ama çok uzak yerden almış nasıl annesini buluruz vs bilmiyorum. Dün süt tozu hazırlayıp verdim ama çok küçük belki doymaz. Bu kediye gourmet gibi bir yaş mama versem yiyebilir mi? Ayrıca kedinin olduğu yer çok soğuk dün hapşurdu bir kere. Ne yapmalıyım bilmiyorum haline de acıyorum ama dışarı da bırakamıyorum acıdığım için. Yaş mama vermek mantıklı mı sizce?


7 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Fotoğraflara bakınca maksimum 1 aylık gibi görünüyor. Eğer eve alabilme şansınız varsa en azından biraz büyüyene kadar evinizde bakarsanız ona büyük iyilik yapmış olursunuz. Sonra da sahiplendirirsiniz. Havalar serinledi, apartman boşlukları yazın bile serin oluyor. Bu kadar küçük bir yavru, hele ki yanında onu ısıtacak bir annesi yokken kesin üşütür.


Besleme kısmına gelince süt tozu vermeye devam etmeniz iyi olur ama bunun yanında ayrı kaplara hem yaş hem de yavru kedi kuru maması koyarsanız seçenek sunmuş olursunuz. Böylece süt tozuyla doymama ihtimaline karşılık önünde yemeği hazır olur.


Şartlarınızı bilemiyorum ama kendinizi biraz zorlayıp yine de geçici süreliğine eve alma fikrini ciddi ciddi düşünün derim. Yaşatacağı manevi tatmin duygusu size o kadar iyi gelecek ki...


Bol patili günler dilerim.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Fotoğrafta kedi net olarak görünmediğinden, 2 aylık olduğundan yola çıkarak haşlanmış ve blenderde püre haline gelmiş tavuk yedirebilirsiniz. Bozita yavru kedi kuru mamasını kaynamış ve soğumuş suyla püre haline getirip yedirebilirsiniz.
Yaş mama yedirmeyin. Bağırsak florası bozulup ishal olur.
2 aydan küçükse, kaliteli süt tozunu 2/3 saatte bir içirmelisiniz.
Ayrıca bir kiye yumuşak bir battaniye içinde sıcak tutmalısınız.
Kolaylıklar diliyorum

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Düzeltme;koli içine battaniye

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Birde yakınında kedi kumu bulundurursanız çok iyi olur

Pamres
Pamres

3163

@hamlet, yardım için teşekkürler. Az önce kontrol ettiğimde aynı yerde bulamadım. Ya kendisi kalkıp gitti yada sabah apartmanın farklı yerinde görüp mama verdiğim büyük bir sarman kedi sesini duyup alıp götürmüş de olabilir. Umarım şuan daha mutludur. Apartmanda tek başına kalması da içime sinmiyordu. Tekrar gelirse önerileri uygulamaya çalışacağım

Pamres
Pamres

3163

@ketomanya, inanın ilk düşündüğüm şey eve almak oldu. Ancak ben öğrenciyim. Bir kaç günlüğüne aile evine geldim ve bu bebek ile karşılaştım ☺️ şimdi ben eve alsam bir iki gün sonra tekrar gideceğim için babam ve annem bakmak zorunda onlar da çalışan insanlar ancak sabah ve akşam ilgilenebilirler. Bu kadar küçük bir bebeğe de bu yetmez belki. Ayrıca evde büyük kedim var evde kimse yokken büyük kedi zarar da verebilir. Alıp okuduğum şehire götüreyim desem, öğrenci yurdunda kaldığım için bu mümkün değil.


Yani en azından bir kaç gün iyi ilgileneyim olmadı bir anne kedi bulup yanına birakayım demiştim ama bugün yerinde bulamadım.Umarim şuan daha iyi şartlarda yaşamına devam ediyordur.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Erkek kediler maalesef yavru kedilere saldırıp ağır yaralıyorlar. Lütfen evin etrafına bakın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR