Kedi Sahiplenme Konusunda İnsanları Trolleyenler Şaka Mı?

NormaJean
NormaJean

702 Puan

Bu yaşadığım garip trollük deneyimi konusunda sizi de uyarayım da aynısına kurban gitmeyin arkadaşlar.


şu kedi için ilan açmıştım birkaç hafta önce. Bugün bir numara tarafından arandım, sesi genç bir kadın 19 yaşındaymış, Şişli'de oturuyormuş, daha önce kedi bakmış ama abisi evlendiğinde 2 kedisini de alıp götürdüğü için şu an bir kedi sahiplenmek istiyormuş ve benimkine talipmiş.


Dedim wp'ye gelir misiniz biraz sizi tanıyayım falan. Wp konuşmamız da iyi geçti, sosyal medyası varsa onu rica ettim daha iyi takip edebilmek ve tanımak açısından "çok kullanmıyorum ama vereyim" dedi ---> elifsudecesur3, birbirimizi takipledik, hiç post atmamıştı ama epey bir takipçisi vardı falan. Her şeye ok dedi, en son anlaşırsak ben getiririm kediyi size dedim "hayır gelir alırım" dedi, "madem öyle kediyi yakınlardaki bir veterinerde teslim ederim, üstelik orada iç-dışını da yaptırırsınız" dedim, kendisi için iç-dış ücreti bile sordum vet'e falan, her şeye ok dedi. 🤡


En son tamamen anlaşmadan önce adresini de rica ettim tamamen çocuğun güvenliği açısından "hiç sorun değil tamamdır" dedi ve orada "aaa nooldu ya foton gitti" anı yaşadım :)


5 dakika önce takiplediği instagram da dahil her yerden engelledi beni :) Yani sorun adres istemem değildir herhalde diye düşünüyorum çünkü çoğu hayvansever bizzat sahiplenen kişinin evine bırakıyor genelde (ben insanlarla çok haşır neşir olmayı sevmediğim için tüm bilgileri alıp sonradan ulaşabileceğime emin olduktan sonra ortak bir yerde buluşup sahiplendiriyorum).


Yani herhalde bir ergen tarafından trollendim, insanları neden böyle umutlandırıyorsunuz gerçekten anlayamıyorum. Anlaşamadıysak da söyleyip "vazgeçtim" diyebilirsiniz, medeni insanlarız kediyi size zorla verecek değiliz. Her şeye bu kadar çabuk ok vermesinden anlamalıydım gerçi. :)


5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128563

Bu maymun iştahlılar önlerine gelen kediye sahiplenmek için yazdığı için, aynı anda başkalarıyla da konuşmuştur, gözüne daha güzel gelen bir tane de bulunca onu almaya karar vermiştir. Çocuk oyuncağı ya. O yüzden siz de aynı anda bir sürü taliple iletişimde olmalı ve "Çok isteyeni var, kime vereceğime henüz karar vermedim, kim vazgeçmezse, en iyi bakacağından emin olursam o alır." demelisiniz. Öyle deyince kıymete biniyor, ben asla vazgeçmem diyorlar. Sizi engellemesi daha iyi, çünkü böyle insanlar sahiplendiği kedi yaramaz çıksa sokağa atar. Bir kere kediyi sahiplenmeyi kabul ettiği an sorumluluğu almış olur ama bu insan daha en başta sorumsuzluk yapıyor. Bunların gelip alırım deme nedenleri adresinizi öğrenip yarın sorun çıktığında kediyi geri getirme planları. Böyle çok yapıyorlar. İnsanlar o kadar sorumsuz ki. Yakın arkadaşımın yengesi köpeği ölünce yavru bir köpek sahiplenmişti. Bir yıl içinde başka birine verdiğini öğrendim. Arkadaşıma "O köpek zihinsel engelliydi" demiş. Asla inanmadım tabi ki, nasıl karar vermiş diye sordum. Neymiş laftan anlamıyormuş, çişini eve yapıyormuş. Engelli tanısı koyma nedenine bakar mısınız. Asıl neden aslında eski köpeğine hep annesinin bakması, evlenince kendi köpeğine kendisi bakmak zorunda kalması, bir çişe bile çıkarmaya üşenmesi ve sorumluluk üstüne kalınca köpeği atması. Verdiği aile de köpek eve çiş yapınca geri vermek istemiş, Allah'tan kızları köpek giderse ben üzüntüden depresyona girerim diye ağlamış da verdirmemiş, 3 köpeği daha olmasına rağmen. Bir o kıza bakın bir arkadaşımın yengesine. İnsan var, insan var... Kedi için hayırlısı olmuş bence, öyle birine gitmemiş oldu, inşallah daha iyi bir sahip çıkar. İnstagram sahiplendirme sayfalarına ilanı paylaşmalarını rica edin mutlaka, oradan daha fazla talip çıkıyor.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Haklisiniz, dikkat etmek lazim sahiplendirirken zira bana da birkac kez oldu (ornegin telefonda acayip ses veya hic konusmamak hatta cok hevesli olupda vazgecenler bile) ve bende biraz fazla soru soruyorum farkindayim ama can teslim edecegiz sonucta.

Çok haklısınız.. Ben de bu yüzden sahiplendirme konusunda hiç cesaretli değilim. Ancak çevreden bulursam sahiplendirme yapabiliyorum.. 😞

NormaJean
NormaJean

702

Allahtan sadece birkaç saatimi aldı bu kişi, yani kediyi teslim falan etmedim, zaten emin olmadan kimseye sahiplendirme yapmam ama böyle bir anda eğlencesi bitip ciddi sorular gelmeye başlayınca engeli atması bayağı trollendiğimi hissettirdi, dikkat edin yani böyle cins insanlar peydah olmaya başladı belli ki.

NormaJean
NormaJean

702

Adminlerden rica etsem bunu kedi kategorisine taşıyabilir mi? Kedi genel konular seçmeme rağmen "köpek" kategorisinde açıldı başlığım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 231 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR