Kulak Enfeksiyonu

deniz_berkan
deniz_berkan

115161 Puan

Merhaba arkadaşlar , dün kıza karma aşı yaptırmaya gittim genel bir bakıyorlar götürdüğümde kulaklarınla enfeksiyon varmış , bir açtılar sag kulak içi iyice çamur suyu gibi bir renkti derinlerde. krem verdiler 14 gün sıkıcam kulağına .. geleli bir hafta oldu zaten ürkek zor sevebiliyorum dün geceden beri kendini bir köşeye attı keyfi falan herşeyi kaçtı . aşının etkisimi yoksa veterinerde zor tuttular ellerinde cok hareketli oranın korkusumu anlayamadım .. bu durumu yaşayan biri varmı tecrübeli ?


35 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Teo:)))))) mıncırmalık:))) muhakkak hep bir kedi daha obur oluyor zaten, sizi çok iyi anlıyorum.Bizi de haberdar eder misiniz? Angel bugün mama yiyecek mi merak ediyorum.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

@infernus zaten içim rahat etmedi çok ben h sonu genede emin olmak için diğer veterinerime gidicem göstericem, zamanında Teo için coronalu diye çok sömürdüler ateşi olmayan kediye benden habersiz ateş düşürücü iğneler yapıldı ama evime yakın diye sadece aşılara buraya götürüyorum.. Teo içinde balkabagını deneyeceğim mutlaka.. bu arada eve geldim Angel canlanmış mamasınıda yedi şuan iyi gibi duruyor herşey için teşekkür ederim herkese cevaplarınızla bana zaman ayırdıgınız için..

gunosari
gunosari

2936

Bu arada size geçmiş olsun demeyi unuttum.Umarım hemen iyileşir.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Çok geçmiş olsun, umarım minik kız en kısa sürede kurtulur bu rahatsız edici durumdan.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

ORIDERMYL kremini verdi uzun bir plastik ucu var dibine kadar sokacaksın bir kez sık dedi kedilerin kulak içi L şeklinde oldugu için kesinlkle korkma sokarken kulak zarına hayatta ulaşamazsın dedi . birde kremi sürmeden önce kulak temizleme losyonu ( nutrivet) onunla bir kez temizleyecegim 14 gün sürecekmiş dün yapıldı 13 kaldı.. zaten korkaktı iyice korkar oldu ya ona üzülüyorum cok elde avucta tutamıyoruz minnacık kediciği iki kişi zor zapdettik :( birde enfeksiyonmuş bu bakteriyel . mantar dış parazit durumu değilmiş.

Infernus
Infernus

111806

@kedilimadam Kulak içinde oluşan enfeksiyon söz konusuysa bilemiyorum. Daha önce böyle bir uygulamayı deneme şansınız oldu mu? Emilebilirliği nasıl? İleride birikmeye bağlı olarak duyma sorunlarına yol açabilir mi vs? Çok hassas bir yer çünkü.

Infernus
Infernus

111806

Çok çok geçmiş olsun bu arada. Umarım kısa sürede tedavi olur.

kedilimadam
kedilimadam

114398

@deniz_berkan'ın zaten ilk kez karşılaştıkları bir durum umuyorum ilk ve son olur.Ama @gunosari uzunca bir süredir bu sorundan muzdarip olduğu için sordum açıkçası alternatif bir yol olarak denedi mi denediyse olumsuz mu sonuç aldı diye öğrenmek istedim.

gunosari
gunosari

2936

Kedilimadam bitkisel çözümleri hiç denemedim kulak olunca insan korkuyor.Bu gittiğimizde kulak çöpüyle felan siliyor musunuz diye sordu.Elleyemiyoruz ki kulaklarını kulak çöpünü nasıl koyalım dedik.Veteriner hep yangı var deyip duruyor antibiyotik iğne yapıyor üst üste 3 gün sonra ağızdan alfoxil bebek şurubu veriyor bir hafta. Sirogut kulak damlası damlatıyoruz birde(Damlatamıyoruz gerçi).1 hafta sonra gidiyoruz geçmiş deyip kesiyor tedaviyi bir kaç hafta sonra durum yine aynı.Bir türlü çözüm bulamadık.2 sinde de olması bulaşıcı bir durumu getiriyor aklıma soruyorum.Ya sudan ya stersten olur deyip geçiyor.Su veya stresten olma durumu sıfır gibi.Koşup oynuyorlar keyifleri kiloları yerinde maşallah.Kumdan olabilir dedi en son everclean aldık 1 haftadır onu kullanıyoruz bakalım bu defa kumu deneyeceğiz.Kulaklarının içi siyah kirlerle dolu.Dış kulak enfeksiyonu tedavisi çok basit niye tekrarlıyor anlayamadı bir türlü. Veterinerimiz de iyi bir veteriner sürekli takip ediyor arayıp soruyor bir şeyi atlayacağını düşünmüyorum.Biz bir şeyi yanlış yapıyoruz ama bulamadık.Teşekkür ederim cevapla için.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Deneyimleyip olumlu sonuç aldığım bir çözüm olsaydı muhakkak paylaşırdım:( Bu tarz inatçı sorunlar epeyce can sıkıyor.Yine de bununla geçmiş olsun ikinize de, bu tek ve en büyük sorun olsun. Umarım en kısa sürede kurtulursunuz.

Infernus
Infernus

111806

Biraz zor bir aşı evet özellikle bebekler için. Aslında başka bir enfeksiyon olduğu durumlarda aşı yapmamaları gerekirdi. Önce mevcut enfeksiyon bitip ondan sonra aşı yapılsa daha iyi olurdu. Sonradan mı fark ettiler bu durumu?

kedilimadam
kedilimadam

114398

@Infernus doğru bir noktaya değinmiş. Enfeksiyon bitmeden aşıyı yapmasalar daha sağlıklı olurdu. Ama bence çok minik olduğu için aşı ağır geldi, bir de daha sizlerle yeni tanıştığı bu kısa süreçte böyle bir durum yaşamak da onu huzursuz yapmıştır.Siz mümkün olduğunca şımartın bence onu, prenses çünkü:) Bu arada Teo nasıl iyice alıştı mı melek kıza?

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

evet zaten hala ürkekti sevdirme konusunda aşı + zorla yapılan kulak temizliği krem vs stres oldu iyice sanırım. Teo 1 hafta için de iyi bir yol katetti kızı baya üstüne cıkıp eziyordu ( 5,5 kilo ya karşı 1,500 kg :)) dün gece yanında bir patisi üstündeydi uyurken . Teo muzun problemi kilo... kızın mamasını yiyor ve ben mecburen işe giderken Angelın mamasını almak zorunda kalıyorum ...:(

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

aynen o çok başka :))) tabiki 6 da evde oluyorum mutlaka haberdar edeceğim :)

Infernus
Infernus

111806

Özür diliyorum yine çıkıntılık etmeden duramayacağım. Veterinerlerimiz baş tacı asla onlar kadar bilemeyiz o kadar yıl okumak,tecrübe. Hiç öyle bir düşüncem de olmadı, nefret de ederim kendilerini eleştirmekten, öyle saçma sapan ön yargılı eleştirenlerden de. Ama bana biraz aceleye getirilmiş bir aşı gibi geldi durumun farkında olup da ona rağmen yapılması. Yani yine kendileri daha iyi bilir ama enfeksiyonlu kedinin ateşi olur. Ateşi olan da zaten içeride başka bir şeyle savaşıyor demektir. Bir de bu durumun üstüne aşı yapmak? Bilemiyorum. Yavrucuk kendi enfeksiyonuyla mı savaşsın yoksa yeni gelen 3-4 farklı türdeki hastalığa karşı SAĞLIKLI antikorlar mı üretebilsin? Haftaya da kuduz aşısı vermiş yine tedavi bitmeden.
Bilemiyorum belki biz abartıyoruz çok evhamlıyız aman daha iyi olsun diye. Onlar da o kadar çok ağır vaka ile uğraşıyorlar ki bunlar çok basit şeyler geliyor onlara. Sorun da çıkmıyordur muhtemelen. Ama bilmiyorum yani...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4446 Görüntüleme
  • 35 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR