Anne Kedi Gitti :(

septikbaykus
septikbaykus

17255 Puan

Arkadaşlar bahçemde 5 tane yavrusuyla beraber baktığım anne kedi dün akşam mamasını yoğurdunu verdikden sonra gitti. Mamasını yoğurdunu verdim kapıya kadar benle çıktı. Apartman kapısında bekledi ve şimdi yok


Gerçekden çok moralim bozuk ne yapıcağımı bilmiyorum 5 tane yavru kaldı bir başına :(

25 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Gördüğüm kadarı ile kendi kendilerine yetecek duruma gelmişler.Ama ne olur ne olmaz sıcak tutmakta ve özellikle göz temizliklerine dikkat etmekte fayda var.Burada birkaç daha yazmıştım, size de önereyim 3 aylık olana değin gün aşırı olmak ve birer hafta ara vermek suretiyle bebeklerin gözlerine günde 3 kez birer damla olmak üzere tobradex göz damlası damlatmak olası tüm enfeksiyon risklerini engeller, ayrıca çapaklanma, akıntı vs gibi durumları da önler; bunun yanısıra gözlere parlaklık verir. Siz de deneyebilirsiniz, çok maliyetli de değil.7liralık bir damla ve 2-3 hafta kadar kullanılabilir. Ayrıca imkanınız var ise özellikle havuç ve yeşil kabakla birlikte kemikli et (beyaz-kırmızı fark etmez) ve biraz da pirinç ya da bulgur koyarak haşlayıp püre haline getirdiğiniz çorba ile besleyebilirseniz bebişlere süper beslenme takvyesi yapmış olursunuz:)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Yavruların tek başlarına kalabileceklerine güvendiği için gitmiş muhtemelen. Geri gelecektir, Allah korusun herhangi bir kaza vs olmadıysa. Avlanmaya gitmiş olabilir, tekrar kızgınlığa girmiş bile olabilir. Ama herhangi kötü bir durum olmadıkça muhakkak yavruları için geri gelir.Biraz gözlemleyin, kötü düşünmeyelim. Siz bu süreçte bebekleri güvende ve sıcak tutmaya çalışın.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Bebek

kedilimadam
kedilimadam

114398

Yavru kediler ne kadarlık?

septikbaykus
septikbaykus

17255

@kedilimadam.


Doğru düzgün fotoğraf eklenmiyor siteye kusura bakma.


Valla öyle diyosunda benim için hala minik bebek onlar :( başka bi kedi saldırıyodu geçen nerdeyse öldürücektim kediyi o refleksle.


Tüm bakımlarını yaparım bırak 7 tl yi 700 tl bile harcarım ama benim korkum annelerinin gelmemesi ve gece bi köpeğin saldırıp boğması. :( yada başka bi kedinin. Yoksa 2 tane kedi evi koydum içinde yastık falanda var rahatlar yani.


Ek olarak bir tane yavru gözünde iltihap vardı yeşildi ve kapanmak üzereydi antibiotikli damla alıp 2 gündür damlatıyorum düzeldi baya gözleri. Dediğini alıp hepsinemi süriyim ?


Dediğinin tavuklusunu yapıyorum kemikli göğüs yada bütün tavuğu haşlayıp tavuk suyunda sebzeleri haşladıkdan sonra blenderdan çekip çorba yapıyorum

kedilimadam
kedilimadam

114398

Tobradex de antibiyotik içerikli bir damla. Hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum benim bebeklerim neredeyse 3aylık oldular hala kıyıp da yeni yuvalarına gönderemiyorum, dün doğmuş gibiler sanki:)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Bu site üzerinden, sahibinden.com üzerinden, petarkadaştan ve facebook üzerinden ilan açabilirsiniz.Twitterda ve instagram üzerinden de tag kullanarak yayınlamanızın faydası olur diye düşünüyorum. Ayrıca tanıdık ve güvenilir bir veteriner kliniğiniz varsa onlardan da rica edin gelip gidene sorabilirler.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ben iki kedimi de bu site vasıtasıyla sahiplendim.Bence şansınızı deneyin. güvenilir birini bulmak çok zor kimsenin sizin gibi bakamayacağını düşünüp pimpirikleniyorsunuz eminim çünkü ben de öyleyim. Ama iyi insanlar var, yüreği sevgi dolu insanlar var ve umarım onlardan biri ya da birkaçı ile kesişir minnoşların yolu:)

Ben baska sitelere de ilan verebilirim isterseniz? :))

En şirin hallerini çek de dayanamayıp herkes sahiplenmek istesin. :D

septikbaykus
septikbaykus

17255

@kediseveryaren çok iyi olur vallahi. artık zamanları geliyo çünkü

Friolero
Friolero

12756

İnstagramda adotpme sayfasına gönderin. Orda paylaşsınlar. Bence yavru kedi çabuk sahiplendirilir.

Friolero
Friolero

12756

Öyle oluyor ya. Az kişi yazması daha güzel emin ol çok kişi yazınca insanlıktan soğuyorsun :d

septikbaykus
septikbaykus

17255

Bilmiyorumki. Ama bacağımdan başlayıp tepeye kadar tırmanıyolar. Ağaçlara çıkıyolar ve 1 aydır bendeler.


Akşam yavrularına sarılmış yatıyodu sonra kedinin birini dövmek için bahçeden çıktı çıkış o çıkış ya bişey olduysa :(

septikbaykus
septikbaykus

17255

Ben sahiplendirmek istiyorum nasıl yapacağımı bilmiyorum :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1356 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR