Evdeki Küçük Kedi Büyük Kediden Süt Emiyor?

DEMET92
DEMET92

18608 Puan

Arkadaşlar nasıl başlık açacağımı bilemedim.
annemin 9 aylık kısır dişi bir simokin kedisi var. bir de yaklaşık 1 ay önce 50 günlük bir erkek smokin sahiplendi. şu an 2 buçuk aylık yaklaşık.
fakat son 2-3 haftadır küçük oğlan büyük kızımıza yapışıp annesinden süt emer gibi emiyor.
kısır dişi kedi yavrusu da yok olmamış hiç bu kedimizde süt var mıdır?
bir de küçük oğlanın kızdan süt emmesinde zarar var mı?

15 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

50 günlük sahiplenildiği için annesiyle yeterli vakit geçiremediğinden muhtemelen kızınızı annesi gibi görüyor ve o yüzden böyle yapıyor. Kızınız kısır olduğuna göre yalancı gebelik oluşup süt verebileceğini sanmıyorum. Ama bu davranışı engellemeniz gerekli çünkü bu bir davranış bozukluğu ve genellikle annesinden erken ayrılan bebeklerde görülen bir durum ki birçoğu evdeki yumuşak şeyleri yoğurup emerler, kızınız olmasaydı oğlunuz da muhtemelen böyle yapacaktı.Kızınızın sütü olup olmadığı erkek emmeye çalıştıktan sonra göğsünün etrafına bakarak anlayabilirsiniz zira sütü varsa beyaz şekilde göğüs ucunun etrafına akıyor zaten. Ayrıca erkek kedi yanlışlık dişini ya da tırnağını batırıp göğse yara açabilir ve göğüs enfekte olabilir.O yüzden en kısa sürede engellemenizde fayda var.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Bu davranışı yaptığını her gördüğünüzde memeden ayırıp sert bir şekilde hayır demelisiniz.Bunu ısrarla yapın lütfen çünkü ne kadar erken bıraktırırsanız o kadar kolay önüne geçersiniz.Aralarında böyle güzel bir bağ olmasına çok sevindim:)

Breda
Breda

3721

Ayni durumu bende yasadim 8 aylik kisir kizim eve gelen 45 gunluk bebegi emziriyor.. Ama oyle mutlular.. Buyuk kedi istemese zaten vermez memesini.. Bence aralarina girmeyin.. Zamanla azaliyor zaten yavru buyudukce..

Breda
Breda

3721

Evet bahsettim.. Cunku cok guzel bir tabloydu.. Isi gucu birakip oturup izliyordum..

Breda
Breda

3721

Bir zarari yok.. Ki cani yansa izin vermez dedi veteriner.. Bence hakli.. Dogasinda anaclik var.. Kisir bile olsa kaybetmemis annelik duygusunu..ne guzel.. Hem ikisi de mutluysa neden engel olunsun ki.. Siz engel olmaya ayirmaya calissaniz da yine yaparlar..

Breda
Breda

3721

Acikcasi ben ikisi birbirine cok tutuldu ve bizdwn uzaklasiyorlar diye ensisemden dolayi arada men etmeye calistim sonralari.. Koltuk arkasina saklanip emisiyorlardi..

Breda
Breda

3721

Endişemden dolayi*

Breda
Breda

3721

Evet bizim kizimiz da cok aksiydi.. Elini uzatana disini gosterirdi.. Sakinlesti dururldu biraz.. Saglikla buyusunler..

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ne yazık ki davranış bozukluğu...Duygusal olarak bunu olumladığınızı biliyorum, bana da çok şirin ve sevimli geliyor.Ama ileriye dönük kalıcı bir emme ve yoğurma alışkanlığı peyda oluyor.Kendi erkek kedimde aynı durumu yaşadığım için birebir tecrübeyle sabit bir durum olduğu için uyarıda bulundum.Sadece emme alışkanlığının önüne geçmenizi tavsiye ederim yoksa elbette ki aralarındaki yakınlığı, sevgiyi engelleyin birbirlerinden ayırın gibi bir önerim yok. Aksine sarılsınlar, birbirlerini yalasınlar, oynasınlar, birlikte uyusunlar. Bunlar hem onların ruhsal gelişimleri hem de sizin huzurunuz için çok güzel gelişmeler.Zaten anlattığınız gibi evdeki küçüğün varlığı huysuz kızınıza çok da iyi gelmiş.

DEMET92
DEMET92

18608

kedilimadam evet . onlar çok mutlu . bakalım gidişata göre duruma el koyacağız. teşekkür ediyorum :)

DEMET92
DEMET92

18608

teşekkür ederim. fakat nasıl engelleyeceğiz?

DEMET92
DEMET92

18608

kızımızda küçük oğlumuzu çok seviyor. sürekli yalıyarak temizliyor onu.sarılıyor. aralarında güzel bir sevgi var

DEMET92
DEMET92

18608

peki veterinerinize sordunuz mu hiç? bir sakıncası var mı? veteriner bu gibi durumlara ne diyor acaba?

DEMET92
DEMET92

18608

teşekkür ederim. kedilimadam da ayırmamızı söyledi ama sizde haklısınız aslında davranış bozukluğu gibi görünüyor fakat duygusal açıdan bakıldığında çok iyi. birbirlerini tamamlıyorlar. canı yansa zaten bizim kız asla izin vermez. çünkü çok agrasifti. ama bu küçük oğlumuz geldi geleli anne hallerine büründü. hep arkasında gözü üzerinde onu korumaya çalışıyor. :)

DEMET92
DEMET92

18608

teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 725 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR