Tüy???

Kedinizin tuylerinden rahatsız olan filan var mı? Annem biraz ürküyor da tuyunden boğazımıza felan kacar, heryere tüyleri sacılırediye de istemiyor. Bana tecrübelerinizi anlatabilir misiniz?

10 CEVAP

Breda
Breda

3721

Ic paraziti yapilan bir kedinin tuylerini yutsanizda bir sey olmaz.. Temizlik kismina gelincw evinizi iyi ceken bir supurge ile duzenli supurdugunuzde haftada bir de kedinizi taradiginizda tuy goremezsiniz.. Iyi beslenen saglikli bir kedi asiri tuy dokmez..

Gul36
Gul36

113368

Benim annem de aynı şekilde düşünüyordu, hatta bu nedenle senelerdir kedi almamıza izin vermiyordu. Kedim evimize geldiğinde ilk zamanlarda bayağı tedirgindi, hem iç organlarımıza zarar verecek diye hem de ev kirlendi artık kimse bize gelmez diye.


Kedi tüyünün insanlarda hastalığa yol açtığı aslında bir şehir efsanesi. Hastalığa yol açan, parazit aşısı olmamış kedilerin tüylerindeki parazitler. Yani tüyün kendisi değil. Kedinizin aşıları tamsa hiçbir şeyden korkmanıza gerek yok. Bunları bu şekilde anneme hem ben açıkladım, hem de veterinerlerden dinledi ve bu sayede tüy korkusunu aştı.


Ev pislik içinde, misafir falan gelmeyecek endişesi de zamanla kayboldu çünkü kedinin sevgisi her şeyin önüne geçiyor. Bunu ben bile hayal edemezdim.
Neyse, koltuklara vs. yapışan tüyler için hem ikea'nın yapışkan rulolarından, hem de yıkanabilir silikon rulolardan aldım. Kedim koltuklarda yuvarlaninca hemen onlarla temizliyorum.
Annem hâlâ bazen yakınsa da artık eskisi kadar değil.

Astrea89
Astrea89

99

Tüylerini düzenli taradığınız zaman dökülme biraz daha azalacaktır.. Ayrıca tüylerine sirkeli su ile silerseniz hem parlaklık açısından hem de dökülmeyi azaltma açısındam faydasını görürsünüz ve dış parazitlere de iyi geldiği söyleniyor..

Kedimekim
Kedimekim

11068

Kedinin tüyü degil uzerinde bulunan parazitler hastalik yapar. O yuzden 2 ya da 3 ay da bir dıs parazit uygulamasini yaptirdiginiz taktirde kedinizin tuyu size zarar vermez. Ayrica ic parazit uygulamasi kedinizin kendi sagligi icin gereklidir. Onu da ayni 2 ya da 3 ayda bir yaptirmaniz gerekir. Bunlari duzunli olarak yaptirirsaniz hem kendinizi hem de kedinizi hastaliklardan korumus olursunuz. Ayrica kediniz disari cikiyorsa kesinlikle eve geldikten sonra en azindan ayaklarini temizlemeniz gerekir ve parazit uygulamalarini 3 degil en fazla 2 ayda bir yaptirmak da fayda var. Son olarak duzenli olarak kedinizi tararsaniz ve tuy deri sagligini arttirak maltlar kullanirsaniz etrafa dökulen tuy oranini azaltmis olursunuz.

aleyn
aleyn

113859


  • evi hergün bi kez süpürme..

Teşekkürler deneyeceğim ama annem bir inat ki!...

Gul36
Gul36

113368

Benim annem de öyleydi gerçekten. Şimdi dalga geçiyorum nasılmış bak diye. Arada bir tüy meselesini falan yine açıyor, o zaman da, severken seviyorsun ama, sevme madem diyorum susuyor. :D


Annen canlılara az da olsa merhameti, sevgisi olan bir insansa eğer, kediyle bir süre evde yaşadıktan sonra inadı kırılacaktır hiç merak etme.

İyİ de aşırı önyargılı. Kediyi eve bir alsa o da sevecek eminim ama işte...

Gul36
Gul36

113368

Ben biraz duygu sömürüsü yapmış ve çok azıcık ağlamış olabilirim ikna etmek için. :D

aleyn
aleyn

113859

iyi bi mama ile besleme + her gün tarama + evi bi kez süpürme + acil durumlar için tüy toplama rulosu yahut koli bandı ile tüy sorunumuz hemen hemen yok gibi.. bu adımları takip edebilirsiniz siz de ..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 668 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR