Kedisini Ev Yapımı Mamayla Beslen Var Mı?

tommyse
tommyse

10473 Puan

kedime üriner sistem rahatsızlıkları çektiğinden evde yaş mama yapmaya karar verdim ve mama yaparken evdeki kırmızı eti haşladım hemen hemen 250gr kadar vardı 1 küçük patates ve 1 ince havuç ince ince doğradım eti önceden haşlamıştım onun suyunda sebzeleri haşladım ve iki tepeleme yemek kaşığı yulaf ve yumurtanın haşlanmışı ve kabuğunu tencereye attım 1 yemek kaşığı zeytin yağı ve tepeleme çay kaşığı zerdeçal var. Yaptığım mamanın suyunu ve posasını ayırdım ikisini bir karıştırarak veriyorum çünkü ayırmazsam çok sulu oluyor ancak korkum günlük alması gereken vitamin/mineral ve enerji gramajı beni korkutuyor mama yapmak güzel fakat bunu porsiyonlamak ve ihtiyacına en uygun şekilde yapmak çok zor gibi duruyor evde kedisini ev mamasıyla besleyen var mı? kedimin vitamin mineral desteği olarak multi-vitamin malt ve hapı almayı düşünüyorum bu sayede vitamin mineral açığı kapanır mı?

2 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11519

bal kabağını da ekleyebilirsiniz içeriğe.
üriner sistem çok hassas bir konu... her açıdan dikkat etmek lazım..
vitamin konusuna gelince, bu hayvanlar doğada kuş böcek fare ... yiyorlar. Hepsi de sağlıklı. kuru mamayla beslenenlerde ekstra vitamin gerekiyor ama bu şekildeki bir diyette gerekir mi veterinere sormak lazım.

Orendaki
Orendaki

78

Ben de aşağı yukarı sizinkisi gibi bir mama yapmıştım ama biz dediğiniz gibi protein yağ oranını ayarlayamıyoruz. Veterinerime sorunca o da bunu dedi, kuru mamalarda bunlar hesaplanıyor siz böyle ek gıdaları iki yemek kaşığı falan hani tatlı niyetine gibi verin dedi siz de tabii kendi veterinerinize sorun illa ki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 226 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR