Yoğurma

gunosari
gunosari

2936 Puan

Merhabalar; 1 yaşında, kısır erkek kedim 3 haftadır bıkmaz usanmaz bir şekilde saatlerce uyurken üstümde sırtımı yoğuruyor.Daha önce böyle bir davranışı yoktu yeni peydah oldu.Geçer dedim bekledim ama geçmiyor.Uyanıyorum, ilgisini dağıtmak için oynuyorum biraz yatar yatmaz yine sırtımda bitiyor.Normalde kendini hiç sevdirmeyen kucağa gelmeyen bir kedidir.Yoğururken deli gibi de gırlıyor. Gırladığı için engellemekte istemiyorum mutlu oluyor zannımca.Ama son 3 haftadır ortalama günlük 3-4 saat uykuyla durmaktayım.Çalışıyorum erken kalmak zorundayım dolayısı ile gün boyu enerjim çok düşmeye başladı. Birkaç defa hayır deyip yatağına koydum hiç tınladığı yok.Gerçi hayırı hiç öğrenemedi.İşin tuhafı eşimle hiç uğraşmıyor direk bana geliyor.Onu bu davranıştan nasıl vazgeçirebilirim?Teşekkür ederim iyi günler dilerim.

7 CEVAP

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Teo normalde pek ele avuca gelen bir kedi değildir ama kurulu saat gibi sabaha karşı 5 te 5,5 kiloluk cüssesiyle tam şah damarımın oraya koynuma bastırarak o işlemi yapıyor bıyıklar burnumda agzımda uyanıyorum o ne zaman kafasını kafama dayıyor uyuyorum son kalan yarım saatimi uyumaya calısıyrum. bunu arastırdım benim bildiğim 1.si cocukken anneden erken ayrılmadan kaynaklı ilerde psikolojik sorunları olabiliyor ( teo da bu yoktu) . 2.si sizi işaretleme. patilerinin altından bu hareketi yaptıkca yalnızca onların alabileceği bi koku cıkıyor bu hareketle sizi işaretleyebiliyorlar. Bunun için bu hareketi yapmaya basladığında yaş mama ödül maması verip uyumasını tekrardan saglamayı deneyebilirsiniz . ama kesinlikle kızmayın bu hareketine çok inciliyorlarmıs ozaman ( yapıyorsunuz demiyorum asla bildiklerimi aktarıyorum ).

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

birde teo sadece bana gelir patilerle yüzü benden totişi eşimin agzında :) 1 yaşına gelecek bir gün olsun eşime gitmedi bu şekilde. aynı sekilde yeni gelen küçükte öyle sanırım mamalarını ben veriyorum diye bunu yapıyorlar onu anlayamadım bende.

gunosari
gunosari

2936

Teşekkür ederim cevaplar için.Zaten garip bir kedidir ponpon hiç miyavlamaz derdini anlatmak için hım hım diye bir ses çıkarıyor. Tısladığına veya birşeyden korktuğuna da hiç şahit olmadık.Yaş mama da yemiyor hiç.Suyu çok seviyor saatlerce açık bir musluğa bakabiliyor.Uykusu da çok az biz evdeyken akşam uyur biz uyurken uyanıp sabahlar genelde.Diğer kedimiz kedi davranışlarının tamamını gösteriyor. Zaten o da olmasa kedi baktığımızı anlamayacaktık diyorum bazen.Dediğiniz gibi şahsına münhasır bir durum olabilir.Çünkü daha önce uyurken hiç dokunmadı bize.Uyutmayı denedim bir kaç defa kaçıyor.Sonra ben yatınca yine geliyor mikrop:) :) Çok teşekkür ederim.

gunosari
gunosari

2936

Kızamıyorum zaten açıkçası çok iletişim kuran bir kedi olmadığı için hoşuma dahi gidiyor.Çalışıyor olmasaydım şikayet etmezdim.Hem daha önce hiç böyle bir davranışı olmaması hemde hiç usanmadan sabaha kadar aynı şekilde yapması ilginç geliyor.Diğer minik biz uyuyunca uyuyor biz uyanınca uyanıyor.Koridor oyuncakla dolu kocaman tırmanma ağacı var ne işin var yavrucum tepemde.Bu hiç uyumuyor sabahı sabah ediyor.Geldiği günden beri kapıyı hiç kapatmadık kafasına göre gezer isterse yatağa çıkıyor oturuyordu hiç böyle bir şey yapmamıştı.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Hiç yapmayıp son zamanlar yapmaya başlamasına bir cevap bulamadım bende cok merak ettim acıkcası bunu sizin için soracagım bu aksam veterinere orada kedi terapisti var bakalım ne diyecek size aktaracagım :)

kedilimadam
kedilimadam

114398

@gunosari sorunuzu gördüğümden beri bakıyorum farklı bir tespit bulabilir miyim diye. Yabancı siteler üzerinden de baktım ancak deniz_berkanın tespileri dışında genel geçer bir durumdan bahsedilmiyor. Şahsına münhasır bir durum da olabilir:) bu aralar sizi daha fazla sahiplenmek istiyor olabilir, sonuçta kedişler psikolojikler bence:)))bu hareketi yaptığı sırada sırtınızdan alıp yanınıza yatar vaziyette alıp sırtını yumuşak şekilde bir süre sıvazlarsanız uykuya dalacağını söylemişler birçok yerde.

cakiloznur
cakiloznur

678

sırtınızda bir sağlık probleminiz olabilir mi? kedilerin hastalıkları algılama konusunda çok hassas olduklarını okumuştum, birkaç yerde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 623 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR