Mama Sorunsalı

Pelooo1
Pelooo1

282 Puan

Selamlar! 5 aylık kızıma şuan proplan kullanıyorum ama içeriği daha iyi bir mamaya geçiş yapmak istiyorum 1 haftadır araştırıyorum. Burada ki mama yorumlarınıda okudum. Kızımın tavuğa alerjisi var ne yazık ki bu noktada seçeneklerim çok azalıyor. ND ile Britcare arasında kalmıştım ND protein oranı yüksek olduğunu için uzun süreli kullanımlarda böbreği yoracağını Britcare içinse dışkıda koku ve ishal yaptığı şeklinde yorumlar okudum çok aktif değil kızım bu arada aktiflik durumumdanda ND mesafeli durmuş bir çok kullanıcı kafam çok karıştı yardımcı olursanız sevinirim.

3 CEVAP

tengrist
tengrist

11589

Hayvansal proteinler kedinin böbreklerini yormaz kediler etobur canlılardır bu bilgiyi ilk kim ortaya attı ve nasıl bu kadar yayıldı anlamıyorum. Proplan ve RC'nin protein oranları ND'den daha yüksek neredeyse ama tahıl proteini, etçil hayvana pirinçten aldığı proteinin iyi ve faydalı, etten aldığı proteinin zararlı değildir herhalde... Sadece salt et ile beslemek yetersiz besleme olur vitamin, mineral ihtiyaçlarını da karşılayan tam ve yeterli bir diyet ile beslemek gerek. Benim gücüm ND'ye yetiyor ND kullanıyorum memnunum. İmkanım olsa içeriği çok daha iyi ve hayvansal proteini, taurini daha yüksek mama alırdım.

Emirrckr
Emirrckr

13076

@tengrist zaten çok iyi açıklamış,
Bilhassa N&D üzerine bu platformda aşırı önyargı var.
Ben artık fazla üzerine düşmüyorum;1,5 yıldır kızıma N&D kullanıyorum gram sorun yaşamadım,çok sağlıklı,iri bir kedi.


Her mama her kediye iyi gelmez böyle bir gerçekte var tabiki ama bu durum dediğim gibi tüm mamalar adına geçerli.
N&D’yi deneyin iyi geliyorsa devam edin.
Mama konusunda insanların lafına fazla bakmayın çünkü burda her marka adına başlık açsanız haklı olarak bir eleştiri görürsünüz.
Son söz kedinizin :)

Emirrckr
Emirrckr

13076

Britcare’in eleştiri oranı biraz yüksek evet,tabii belki kedinize iyi gelir ama N&D ile kıyaslayınca kesinlikle önce N&D öneririm bütçenize yetiyorsa.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR