Kedimizin Tek Tür/Tek Marka Mama Yemesinde Bir Sakınca Var Mıdır?

shihanu
shihanu

246 Puan

Merhabalar, Aralık 2017 döneminde sarman olan Chepe adlı oğlumuzu sahiplenmiş bulunmaktayız. Kendisi 30.08.2017 doğumlu olup geçen hafta kısırlaştırma işlemi veteriner hekim tarafından gerçekleştirildi. Sahiplendiğimiz günden bu yana N&D marka mamanın narlı/tavuklu yavru kedisi maması ile beslenmekte. Bunun yanında 2 ya da 3 günde bir de sapphere yavru kedi yaş maması vermekteyiz. Kısırlaştırma işlemi öncesinde tavuk dışında farklı bir mama da yemesini istediğimden Acana'nın wild coast balıklı mamasını aldık. Ancak oğlumuz yüzüne bile bakmadı. Eski mamasıyla karıştırıp vermemize rağmen aradan eski mama tanelerini ayıklayıp acanayı olduğu gibi bıraktı. 2 gün sadece acana mamayı kabına bıraktık ve neredeyse ölmeyecek kadar tek tük yedi. Kısırlaştırma işlemi sonrasında da kısır kediler için olan bir mamayı (markasını hatırlayamadım) veteriner hekim 100 gr civarında denememiz için bizlere verdi. Ancak yine oğlumuz bu mamayı yemedi. N&D nin kısırlaştırılmış kediler için olan narlı/tavuklu mamasından aldık. Onu yemeye devam ediyor. Yaşı ilerledikçe sürekli tavuklu mama vermemizde bir sıkıntı olur mu acaba diye siz değerli hayvan severlere danışmak istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

4 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Bir de ne kadar basit beslenme o kadar sağlıklı sindirim sistemi. Ne kadar çok doğallıktan,saflıktan uzaklaşırsak o kadar çok sindirim sistemi problemleri oluyor. İşte kediler ne yer en çok yüzyıllardan beri; fare,kuş,balık gibi şeyler. Biz hep kedilerimizi kendi evlatlarımız için gördüğümüz için şunu da yesinler bunu da yesinler bunun da tadına baksınlar oluyoruz. Ama çok da yok yaban domuzu, geyik, bizon, bufalo yeeeha diye kasmamıza gerek yok. Daha ben yemedim geyik eti benim evden çıkmamış kedim nasıl rahat sindirsin geyiği.

Infernus
Infernus

111806

Kullandığınız mamanın içeriğine bakarsak sadece tavuk olmayıp ringa balığı ve balık yağı da mevcut. Zaten yaş mama da veriyorsanız dönem dönem farklı çeşitlere gidebilirsiniz kademeli olarak. Hayvansal proteinin tek bir kaynaktan değil de çeşitli kaynaklardan alınmasını daha sağlıklı buluyorum ben. Tavuklu mama yaz aylarında özellikle biraz tüy dökümünü arttırabilir. Bu dönemlerde de bir süre başka çeşit mama kullanabilirsiniz. Zaten şöyle bir durum da var bir mamayı belli bir süre kullandıktan sonra bıkkınlık oluşuyor. Nasıl ki siz her gün aynı şeyi yiyor olsanız bir süre sonra bıkarsınız, kediler de böyle. Kısa aralıklarla çok sık mama değişikliği yapmayın yalnız. Bir de 1 yaşına kadar kitten mama ile devam etseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Gelişim evresi hala bitmemiş oluyor. Kitten mamalarda da gelişimi destekleyici vitamin,mineral,enzimler daha çok oluyor. 1 yaşından sonra da kilo durumuna göre kısırlaştırılmış veya normal mama çeşitlerinden uygun olanı kullanabilirsiniz. Bal kabaklı serisi güzel ondan da devam edebilirsiniz veya başka markalar da olabilir. İçerikleri güzel olan.

shihanu
shihanu

246

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim Sayın Infernus. Yaz ayları için önerinizi dinleyeceğim ancak bizim oğlanın başka bir mama yiyeceğini düşünmüyorum :) Bıkmadan homurdanarak yukarıda belirttiğim mamayı zevkle mideye indiriyor :) 1 yaşına kadar da yavru kedi mamasına devam edelim bari. Dediğiniz gibi gelişimi için önemliyse bozmayalım rutini. Biz biraz kilo alır korkusuyla hemen kısırlaştırılmış kedi mamasına yöneldik. Öyle geyik, bizon vs falan zaten düşünmüyoruz bana da komik geliyor :)

Infernus
Infernus

111806

Firmadan tester isteyebilirsiniz diğer ürünleri için. Gönderiyorlar diye biliyorum benim böyle bir tecrübem olmadı. Zaten kademeli olarak geçiş yapacağınız için az az karıştırırsınız eski mamasıyla. Belli mi olur belki sevdiği çıkar :) Kilo da alırsa alsın her şey lazım gelişimde yağ bile. Kilo kontrolü için daha çok zamanınız olacak. Bari yavruyken dilediği kadar yesin :) Yine kıyamadım bakın ben de :) Rica ederim. Upuzun sağlıklı ömrü olsun canavarın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 580 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR