Ikinci Kedi

KedicikUzum
KedicikUzum

12625 Puan

Merhabalar💓 yeni kedi sahipleniyoruz, dün sokaktan kurtardık, henüz çok küçük ve çok yüksekten betona düştü, bie ilkokul çocuğu peşinden gitmiş asagi atlamis . burnu kananmis, göz enfeksiyonlu, üşütmüş, öksürüyor çok kötü durumda ama iyileşecek dedi veteriner. Iyilesince eve alacağız dedi annem, ben 7. Sınıfa gidiyorum. 5 aylik bir kedim var, ic diş parazit 2.5 ay önce yaptırdık, başka hiçbir şey yapılmadı, ben anneme karma ve kuduz asisindan , çipinden bahsettim ama abimin arkadaşı vet kliniği açtı 2 hafta önce, onu bekliyorduk. Ve annem karma aşısını yaptirmayacagiz çok pahalı dedi ama ben bundan sonra okulda yemek yemeyip harçlıklarımi biriktirecevim, kedilerimi aşılayacağım. Karma asiyi kesin yaptırmak gerek diye düşünüyorum. Kısırlaştırmak olayını zaten halledeceğiz onda bir sorun yok. Onun dışında iki kedim varsa, başka neler yapmam gerek? Ayrıca kedim evde tavuk +mama yla besleniyor haftada 1 vetsplus ödül mamasi da veriyorum. Artık tamamen mamaya geçeceğim. Mama hills almıştık, başka ne önerirsiniz, artık kedilerimxen biri 5, diğeri 1 ya da 2 aylik, o stresle veterinere yetiştirmeye çalışırken hiç dikkat etmesin kaç aylıktır diye. Kısacası



  • iki kedi için yapılması gereken özel bir şey var mı

  • 5 aylik ve 1 veya 2 aylik kedinin ortak kullanabileceği(fiyatı hiç farketmez) mama önerisi


3 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13049

Öncelikle bu canı sahiplenerek ne kadar iyi bir şey yaptığınızı belirtmek isterim,
İki kedi olayına gelirsek aslında x2 masraf dışında bence herhangi bir zorluğu yok.
Aksine evde yalnızken sıkılır mı,özler mi gibi düşüncelerden de arınıyorsunuz çünkü birbirleriyle bolca vakit geçirecekler.
Yaş farkı fazla değil bu yüzden kuru mama konusunda kullandığınız Kitten mamayla devam etmenizi öneririm.
Yeni kediniz ve şu anki kediniz aynı mamadan yiyebilir :)
Yeni kediniz 1 aylıksa belki ilk başlarda kuru mama yemekte zorlanabilir,dilerseniz haşlanmış tavukla karıştırıp verebilirsiniz ilk günler.
Fakat fazla uzatmadan kuru mamaya geçmeye bakın,sade bir şekilde kuru mama yemeye yavruluktan itibaren alışsın.
İki kedinizle beraber şimdiden mutlu ve sağlıklı günler dilerim :)
İkisinin de ömrü güzel ve uzun olsun.

Emirrckr
Emirrckr

13049

Karma aşı kesinlikle gerekiyor,
Ayrıca iç-dış parazitlerin de mutlaka 2-3 ayda bir tekrarlanması lazım.
İki kedi olduğunda veteriner,mama,kum masrafları da x2 olacak,sadece bunun bilincinde olun yeterli.

NormaJean
NormaJean

702

Ne guzel onun sansi olmussunuz, eminim o da size sans getirecektir.


Bu kadar ufak ve hasta bir kediye hemen karma asi yapmazlar diye düşünüyorum. 1-2 aylik oldugu icin iç-dış da hemen yapilmayabilir. Belki biraz daha buyurae yarım dış parazit damlasini sürer vet (benim kurtardigim 2 aylik kediye fazla gelir, ölür diye yapmamisti cunku vet). Bu konuda dikkat edin, cok ufak, gucsuz, ana sutu icecek evredeki kedilere iç-dış yapmak tehlikeli cunku.


Yani karma aşı icin para biriktirecek vaktiniz var daha. 🙌 Ne guzel ki sorumlulugunu aldiginiz bir can icin kendinizden kısıp onun iyi olmasi icin cabaliyorsunuz. Sorumluluk sahibi, hayvansever bir gençsiniz belli, sizi bundan ötürü tebrik etmek isterim.


Mama olarak hills övülen, ucuz da olmayan bir marka, ben 10 kiloluk ND mama aliyorum 1500 tl civari ama bayagi uzun sure kullanabiliyorum, size de bence 6-7 ay cok rahat gider. icerik olarak cok iyi gercek et iceren bir mama, sevmeyen kedi görmedim. Biliyorum pahali bir marka ama siz 6-7 aylik mama masrafinizla kiyaslayip ona gore sans verebilirsiniz.


Daha uygun ve içeriğinde et olan mamalar ise mystic, brit premium/britcare, reflex diye hatirliyorum. Toplu alınca oldukça karlı oluyor. Yavru kedi icin brit premium cok ovuluyor, ben de bir donem yavrularda kullanmistim gercekten cok iyi mamadir.


Ev icinde 2. Kedi bir neşeden fazlasi degil aslinda. Hele de ilk kedinizle anlaşırlarsa (o konuda birbirlerine alisacak sekilde onlari tanistirmalisiniz, suzionline'in blog'unda kedileri tanıştırma konusunda bir yazısı vardi mutlaka okuyun) degmeyin keyfinize. Ikisi hic sıkılmaz, eve neşe getirir.


Ustteki arkadaslarin dedigi gibi kum/mama masrafi bir tık artacak tabii ki ama siz zaten bunun sorumlulugunu almissinizdir. Inanın bu soğuklarda sokakta hayata tutunmaya calismaktansa sizin evinizde her turlu güneş gibi açacaktır o yavru. Bu kış cok soguk geçecek, onu o sokaklardan kurtararak aslinda ne kadar onemli bir sey yaptiniz bilemezsiniz.🙏🏻


Karma asi dediginiz gibi önemli. Siz vakti geldiğinde onu zaten yaptirirsiniz. Bu sayede onu bircok olasi hastaliktan korumus olacaksiniz zaten.


Umarim iyilesir, bir guzel pofur pofur olur, evinize neşe getirir. Eger cozemediginiz bir konu olursa da mutlaka buraya yazın, yardimci olmaya calisalim. Sevgiler genç dostum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR