Kedi Kısırlaştırma

nurayydmr40
nurayydmr40

190 Puan

yarın kedimi kısırlaştıracağım ama veteriner doğru düzgün bilgi vermedi bi tek gece 12 de yemek vermeyin sabaha kadar aç kalıcak dedi başka bişey yapmam gerekli mi bide aynı gün içinde vericeklermiş kediyi 1 gece onlarda dursa iyi olmaz mı acaba kontrol amaçlı

7 CEVAP

NormaJean
NormaJean

702

Kisirlastirmayi 4000'e yapip kan tahlili yapmiyor mu? Bu nasıl soygunculuk? Ayrica yapacagi islemin detaylarini neden paylasmiyor ki, mesela ben gecen bir sokak canini kisirlastirdim, lazer kesim gibi bir islemle ve gaz anesteziyle yapacaklarini anlatmislardi.


Mesela sizin vet de gaz anestezi ile mi yapacak? Hayvan icin en az tehlikeli olan gaz anestezi diye biliyorum. Cabuk uyanabiliyorlar gaz anestezi sayesinde, ameliyat sonrasi masada kalma riski azaliyor. Bunu mutlaka sorun gaz anestezi mi olacak diye.


Yine de 4000 hic az bi para degil ameliyat icin ve kan tahlili de genellikle gereklidir işlemden önce. Hayvana anestezi verilecegi icin degerlerinin ve organlarinin durumu bilinmelidir falan. Nasil olur da tahlili 4000'e dahil etmez aklim almadi.


Geceden yemegi kaldirma kismindan baska evet sizin yapabileceginiz pek bir sey yok. Ameliyat hemen bitecegi icin cocugu gun icinde anesteziden uyanmaya basladigi an teslim ediyorlar. Acikcasi orada diger hayvanlarin kokulari ile, ufacik bir kafeste kalip stres olacagina sizin islem sonrasi eve goturmeniz daha iyi olacaktir hayvan icin.


Dikisiyle oynanamasi icin baslik takilacaktir zaten. Evde ona guzel bir yatak, köşe hazirlayin, geldigi gibi oraya yatsin, anestezi etkisi tamamen gecene kadar mama vermiyorlar genelde, o gecince mama ve su da verirsiniz. Evde 1 gece dinlenince zaten ertesi gun kendine gelecektir. Dikisleriyle oynamadigi surece evde bir guzel iyileşecektir.


Umarim sorunsuz ve kolay geçer ameliyati. Sevgiler.

Pamres
Pamres

3159

İmkanınız varsa operasyon öncesi kan tahlili yaptır. Bu şekilde operasyon daha güvenli olur.


Eğer kediyi uyanık ve kontrolleri yapılmış şekilde alırsanız aynı gün almak sorun olmaz diye düşünüyorum ama içim rahat etsin derseniz bir gün gozetimde kalmasını da isteyebilirsiniz. Ancak ek ücret istenecektir tabii ki

nurayydmr40
nurayydmr40

190

kedimi bugün götürdüm gaz anestezi olacağını söyledi küçük bir estetik dikiş atıyolarmış eğer kusma falan olursa direk getirin dedi akşam 6 gibi alacağım boyunluk takmıyolarmış

Pamres
Pamres

3159

Kedi erkek mi dişi mi?

nurayydmr40
nurayydmr40

190

kedim dişi kan tahliline 1200 dedi kısırlaştırma 4 bin

c
c

78

Benim kedim kısırlaştırılmadan kan tahlili ve genel muayenesi yapıldı. Galiba 1500- 1700 dolaylarında bir şey ödendi. Bizden tahliller vs için ekstra ücret alınmadı.


Ayılır ayılmaz teslim etmediler biraz izlemek istediler. Akşam saatlerinde teslim aldık.


Boyunluğun da afacan bi kedy için önemli olduğunu düşünüyorum. Bizimkine de takılmamıştı ve eve geldikten 40 dk sonra veterinerde idik dikişlerine zarar verdi diye. Hem yalanıp dişleyerek hem de atlayıp zıplarken kendisine zarar verme ihtimali var.

Pamres
Pamres

3159

Kediyi aldınız mı? Son durum ne?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 248 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR