Kediden Kahverengi Damla Gelmesi ?

MonikaveTori
MonikaveTori

4455 Puan

Kedilerimin birisinden kahverengi damlalar geliyor. Yüksek ihtimalle arka kısmından damla akıtıyor, arka kısmından olup olmadığı anlaşılmıyor. Yerlerde minik minik damlalar oluyor. Acaba gözlerinden falan mı diye şüphelendik ame bilemedik bir türlü. Daha önce erkek kedim kısırlaştıktan sonra böyle bir şey yaşamıştık taştan falan kaynaklı çıkmıştı. Geçen ay da dişi olan kedimden birisini kısırlaştırdık pyometra kaynaklı akıntı gelmişti. Yine minik minik damlalar geliyordu ondan olduğunu anlamıştık. Veterinerimiz pyometradır demişti hap vermişti geçmedi akıntı en sonunda işler ilerlemesin diye kısırlaştırdık. Bayadır bir akıntı falan yoktu. Yine damlalar görmeye başlamış ailem. Kahverengi çay lekesi gibiymiş. Erkek kedimden kaynaklı olabilir mi acaba tekrardan enfeksiyon falan mı oldu? Taş enfeksiyon falan çok çekmiştik daha yeni düzeldi. Taşlardan kurtulduk. İdrarınıda yapıyormuş bir sıkıntısı da yok aslında. Dişi kedimden değildir diye düşünüyorum çünkü kısırlaştı pyometra ihtimali de kalmadı yani. Bu tarz damla sorunu yaşayan var mı ya da bir fikri olan var mıdır? Yazarsanız sevinirim.

2 CEVAP

kgnrum
kgnrum

833

Geçmiş olsun kahverengi leke durumu dişi kendinizden kaynaklı olabilir çünkü rahim yolu iltihaplanması enfeksiyonu dişi kediler de kahverengi akıntıya sebep veriyor. Erkek kedilerin idrar kanalı daha dar oldugun dan enfeksiyon durumun da kan damlası pembe leke oluyor. Mevsim geçişlerinde her 10 kediden 7 sinde enfeksiyon sorunu çıkabiliyor. Siz yine de iki kedinizi de veterinere götürüp muayene ettirin.

MonikaveTori
MonikaveTori

4455

@kgnrum Teşekkürler. 2 tane dişi kedim var. Küçük olan kedimden yine bu şekilde damlalar geliyordu. O zaman emin olamamıştık veteriner kontrolü sonucu akıntının ondan olduğu anlaşılmıştı. Pyometra olacağı için çözümü direkt ortadan kaldıralım diye kısırlaştırdık. Yinede akıntı gelir mi hala o yüzden emin olamadım açıkcası. Gözlem yapıp en kısa sürede veterinere götüreceğiz bir şeyleri varsa ilerlemesin diye.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 156 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80567 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR