Kedinin Hiçbir Şey Yememesi

pinkward
pinkward

699 Puan

Merhabalar,
Sokak kedisi vardı birkaç gündür çok bitkindi ve sürekli uyuyordu yanımıza aldık ilk gün yaş mama yedi ama sonraki günler sadece dışkı yaptı ve uyudu. Dışkısında kan vardı ve cıvıktı. Veterinere götürdük bugün sadece antibiyotik iğne ile vitamin takviyesi yapmışlar. Probiyotik vermişler mama ile verin dediler ama mama yemiyor zorla suyun içinde ağzına sıktık ama bu hayvana nasıl yediririz? Bilen var mıdır?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128407

Parazit için bir uygulama yapılmış mı? Belki yaş mama yaramamış da olabilir. Hiçbir şey yemiyor mu? Yani balık falan teklif etseniz yemez mi acaba? Bazen hasta kediler balığa hayır demezler. Burnu tıkalı olabilir, tıkalıysa yemezler, şırınga ile besleyeceksiniz. İshal olduğu için haşlanmış patates, pirinç lapası, yağsız makarna gibi nişastalı yiyecekleri biraz da haşlanmış tavuk göğsüyle robottan geçirip un süzgecinden geçirip şırınga ile yedireceksiniz. Biraz sulu olmalı robottan geçirirken yoksa şırıngadan geçmez, koyu olur. Yaş mama ishal durumunda pek iyi değil onu vermeyin. Yumurtayı su kaynadıktan sonra 1 dakika haşlayıp sadece sarısını şırıngaya çekip onu içirebilirsiniz en basitinden. Akının karışmamasına dikkat edin, iyi pişmemiş yumurta akı zararlı.

Patikos
Patikos

999

Kan değerlerine bakılmış mı? Durumun sebebini çözmeden maalesef yemek yedirmek çok zor. Eğer sebep belliyse ve düzelmesi bekleniyorsa kedi çorbaları var, şırınga ile verilebilir.

muratt_dgn
muratt_dgn

1150

söylediğiniz şeyler kanlı ishali işaret ediyor lütfen başka bir veterinere götürün kan değerlerine bakılıp test yapılması gerekiyor tedavi ona göre uygalanır bağışıklık güçlendirici iğne ve serum takılıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 183 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR