İç Parazit Hapı Kaç Ayda Tekrarlanır?

Fistikpasa
Fistikpasa

12342 Puan

Kedi ic parazit hapi kac ayda bir tekrarlanir?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128410

3 hafta arayla birer doz verip sonra 2 ay ara ve tekrar 3 hafta arayla birer doz şeklinde gitmek en iyisi ancak pire oluyorsa, böcek sinek yiyorsa her ay yarım doz daha iyi. Bazıları iki ay arayla birer doz uyguluyor, o şekilde yumurtalar kalacağı için ve iki ay geçene kadar iç parazitler yetişkin olup tekrar yumurtlayacağı için kedi iç parazitlerden asla kurtulamaz. Hiçbir şekilde bir tane bile pire kapmıyorsa, sinek falan yemiyorsa (çiğ et saymıyorum bile) belki 3 ay bile ara verilebilir. Bazıları yazın daha sık öneriyor ama benim gözlemlediğim kışın pire daha çok geliyor. Pire gelince de iç parazit de geliyor. Ben dışarıdan sadece pire ya da hastalık getirebiliyoruz diye biliyordum ama kıyafetimizle bile mikroskobik iç parazit yumurtası taşıyabiliyormuşuz, ayakkabılar zaten riskli. Ev bitkileri varsa onların toprağı da iç parazit konağı haline gelebiliyormuş.

Fistikpasa
Fistikpasa

12342

Anladım çok teşekkürler 3 sokak kedisini sahiplendik yazın uygulamıştık en son 2 doz şeklinde ondan sonra hiç vermedik bir daha. Dışarıda da zaman geçiriyorlar bu yüzden her ay yarım doz şeklinde gitmek en doğrusu.

aslihan_e
aslihan_e

128410

Evet öyle yapın çünkü iki ay ilaç vermezsem bizim dışarı çıkan kedilerimiz yüzünden evden hiç çıkmayanlarda iç parazit görüyorum. Dışarı çıkanlarda zaten oluyor. Belki her ay verilmese, ilaç biraz gecikse hemen sorun olmaz, çoğalana kadar hayvanın sağlığı çok etkilenmeyebilir ama gezdileri yattıkları yerlere yumurta dökülüyor, bize geçme riski var. Ben bu konuda endişeli olduğum için her gün dikkat ederim popolarına, dökülme olunca hemen fark ediyorum, ilaç geciktiğinde mutlaka en az birinde yakalıyorum. O yüzden her ay kullanmak en iyisi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 218 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR