Yabancı Cisim Yutma

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3499 Puan

Arkadaşlar kedinizin yabancı cisim yuttugunu nasıl anlarız bir belirti gösterir değil mi kedim bugün sadece bir kere kusma refleksi yaptı ama sebebi ne olabilir

1 CEVAP

somnium
somnium

12640

kedim çok yaramaz olduğu için bu tarz olayları sıklıkla yaşıyorum ne yazık ki. ve tecrübem var biraz. o yüzden aktarayım:


kedim, bir ara özel ders verdiğim öğrencimin çantasından tütsü çaldı. EVET, ÇALDI. üstünden saatler geçti, 6 saat oldu hiçbir yan etki de vermedi. tütsü bu bildiğimiz çubuk tütsü. yalamış onu. biz bunu öğrencim eve gitmek için kalkarken “size tütsü getirmiştim, kaybolmuş sanırım” dediğinde anladık. ben, kedimi biliyorum. bir baktım, odama taşımış atmış oraya. üstünde de diş izleri gördük. ama o saate kadar kusma, ishal hiçbir şey olmamıştı. gayet de mamasını iştahla yemişti. tütsü de lavantalıydı. biliyorsunuz, kediler için zararlı ve toksik madde. ben hemen veterinere götürdüm. serum+enjeksiyon oldu 2 gün üst üste. hekim kontrol altında en az 1 hafta tutmam gerektiğini, ufacık bir halsizlikte bile getirmemi söyledi. neyse ki öyle bir durum yaşamadık, herhangi bir sorun çıkmadı. bazı yabancı cisimler (sıvı değil, katıysa) bağırsakta 1 aydan fazla da kalabiliyor. buradaki en önemli faktör kabız veyahut ishal. buna dikkat edin. ayrıca kusmanın yanında halsizlik varsa zehirli, toksik madde de olabilir. ama en basitinden tüylerini sindirememiş de olabilir. nohut büyüklüğünde malt verin. hareketleri şimdilik yerimdeyse bir sorun olmaz, içinizi ferah tutun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 151 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR