Kabız Olan Kedim

Fisun8
Fisun8

215 Puan

Arkadaşlar 13 yaşında erkek kedim bir haftadır kabız. vete gittik kan tahlili röntgen kabızlık dışında bir sorunu yok genel durumu iyi hasta değil sabah akşam yaş mama veriyorum yumuşatsın dışkıyı diye..vet şurup vitamin sindirim düzenleyen yaş mama verdi ama hala düzelmedi..sorum şu kabız kediye probiyotik versem yada kefir iyi gelirmi?ve ne ölçülerde kullanmam gerek?..yada ekstra nasıl bir beslenmeye geçeyim?kedilerde kabızlık durumununda nasıl bir yol izlediniz?

9 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128585

Benim yaşlı kedim uzun süredir kabızdı, hiç yapamaz olmuştu artık, ben şu çorbalık tavuk diye satılan o tavuğun yağlı yerlerinden iyice haşladım (kuyruk bölümü gibi oluyor), soğuyunca yağlar üste çıkıyor, kaşıkla yağlarından aldım bir kase, onu şırınga ile içirdim bir büyük kaseyi. Tabi ben fazla içirmişim hayvan o gece ishal oldu ama rahatladı da, zaten ishali bir günde geçti, uzun sürmedi. Zaten kakasını yapamadığı için arkada kaka birikip ishal olabiliyormuş, kabız sonrası ishal görülmesi de normalmiş çoğu zaman. Sizde deneyin derim. Bizimkine zeytinyağ falan fayda etmiyordu. Bir de çok su içer, içiyor içiyor yok. Bizimki artık çok rahatsız hale gelmişti. Kefir yoğurt falan içiyordu işe yaramıyordu, ciddi derecede kabızlık vardı. Şuan normal kakası.

Fisun8
Fisun8

215

Benim kedimde aynen sizin kedinizde olduğu gibi zeytinyağı yoğurt hiç fayda etmedi...öneriniz için ayrıca çok teşekkür ederim..

tommyse
tommyse

10473

benim kedimde zeytinyağı vermiştim çay kalığı ile yuturmuştum gün içerisinde en fazla 2-3 kaşıkla zaten 1-2 sonra kabızlığına iyi gelmiş tuvaletinin yapabilmişti çünkü kedim tedavi görürken kabız olmuştu ve 2-3 gün büyük tuvaletini yapamamıştı. zeytinyağ iyi geliyor deneyebilirsiniz umarım geçer güzelce 🤍

Fisun8
Fisun8

215

Zeytinyağı ilk denediğim yöntem olmuştu aynı sizin yönteminiz gibi ama malesef faydası olmadı kedime.bende z.yagı yumuşatır diye bilirim hep ama olmadı.yanıtladığıniz için teşekkür ederim

Sabisim
Sabisim

860

Merhabalar bir ara kedimin tuvalet düzeni çok dengesizdi. Bir kere 3 gün kaka yapmamıştı. Kabız oldu sandım. Karnına masajlar yaptım, zaten somon yağı takviyeside kullanıyorum. Neyse aklıma bir anda kumu geldi. Acaba derdi kum mu dedim. Kumunu değiştirdim tamamen ve tuvaletini yıkadım güzelce. Hemen içine girip kakasını yaptı. Meğer sorunu kummuş. Ben yinede bir süre antibiyotik tedavisi gördüğü için veteriner önerisiyle probiyotikli malta geçtim.

Fisun8
Fisun8

215

Cevabınız için teşekkür ederim...kum değişikliğini deneyeceğim..

Fisun8
Fisun8

215

Aklıma takıldı kumunu değiştirdim derken farklı bir kuma geçiş yaptığınızdanmı bahsettiniz? ..yoksa eski kumu temizlmeyip kabı yıkamaktanmı?..

Minos2022
Minos2022

1690

Sabah akşam bir iki çay kaşığı zeytinyağı verin demişti bizim veterinerimiz. Umarım faydasını görürsünüz.

Patpatik
Patpatik

725

Kabızlığa en iyi brit care kuru mama. Dışkıyı yumuşatıyor öneririö

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 272 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82147 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR