Kedilerim Nasıl Alışacak?

abdullahd
abdullahd

1224 Puan

Merhaba 2 adet bir dişi ve bir erkek olmak üzere kediye sahibim. Birbirlerini küçükken tanıdıkları için abla kardeş gibiler. Şimdi yeni bir kedi daha sahiplendik, zamanında sokağa atılmış diye çok sahiplenmek istedik. Kendisi 1 buçuk yaşında dişi. Diğer kedilerim de dişi 4 erkek 2 yaşında. Şimdi sorum şu. Yeni gelen kedimiz çok masum, çok sessiz ve hiç kavgacı olmamasına rağmen hiçbir şekilde diğer kedilerimle uyum sağlamaya çalışmıyor, yaklaşan kedime vuruyor ve 3 haftadır alıştırmaya çalışıyoruz. Hala ayrı odalarda duruyorlar, günde 2-3 saat birleşiyorlar ve sonra yeniden ayırıyoruz fakat özellikle dişi kedimizle sürekli tısslaşıyorlar. Erkek kedim de ona her yaklaşmaya çalıştığında dikkat ettim yeni gelen kedimiz özellikle gözlerine saldırıyor pati atıyor. Bizim gibi bir durum yaşayan ve alıştırmaya çalışan oldu mu merak ediyoruz bütün önerilere açığız bu çocukları artık alıştırmak istiyoruz. Feromonlu sprey, yan yana ödül maması ve yaş mama yedirme, her türlü yolu denedik. Yeni gelen kedimiz hiçbir şekilde uyum sağlama yoluna gitmiyor hep kendini savunma modunda asla güven duymuyor. Cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkürler

11 CEVAP

Catsusam
Catsusam

3274

Merhaba Suzi nin bloğunda bu konuda bir yazı var. Belki yardımcı olur size.

Ebru-c
Ebru-c

4513

Benimde 2 dişi kedim var kardeşler. Her veterinere gittiğimizde eve dönünce kardeşine sanki düşmanıymış gibi gün boyu saldırıyor hatta bi kere gözünü çıkarıyordu. Crystalin sprey sıkıyorum üzerlerine farklı bir koku alıp saldırıyordur belki diye. Biraz daha sakinleşiyor. Sizde 3 kedinize de sıkıp, aynı kokmalarını sağlarsanız belki biraz daha güvenir diye düşünüyorum.

Karamsisli
Karamsisli

893

4 kediniz oldu yani zor olmuyor fikir edinmek istiyorum

Karamsisli
Karamsisli

893

4 kediniz oldu yani zor olmuyor fikir edinmek istiyorum

Rabike
Rabike

787

Benim kedilerin birbirlerine tam anlamiyla alişmaları 3 ay sürdü. 2 ay boyunca kavga ettiler. Sabredin, mutlaka alışacaklar. Yüzleri birbirlerine bakacak şekilde sıvı odul mamasi/malt/vitamin yedirin. Yerken birbirlerini görmek zorunda kalsınlar, o sekilde pozisyon alın.

tengrist
tengrist

11589

Bir süre böyle gidiyor herkes aynı süreçlerden geçiyor hemen hemen, özellikle yetişkin kedilerde süreç biraz daha uzayabiliyor... Şu an yaşamları tehditte gibi düşünün sizin kedilerinizin bölgesine yabancı bir kedi giriyor, diğer kedi de hem terkedilmiş hem hiç bilmediği bir evde, karşısında bilmediği başka kedilerle birlikte ve o kediler baskınlığını hissettiriyor sürekli. Şu an sabretmek, hepsine eşit zaman ayırıp kıskançlığın önüne geçmek ve gözlemlemek gerekir sadece gerisi zamana kalıyor.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
4 kedim var.
Sarman olan hep baskın ruhluydu.Hepsi sokak ev arası yaşarken tamamen apartman dairesi içinde yaşama geçtiler
Sarman olan çoğu zaman diğerlerine tisliyor, pati atıyor.
İki senedir böyle.
Ve hep de böyle gidicek çünkü alanını sahiplenme güdüsü zaten baskın.Fakat birlikte uyuduklari zamanlar da oluyor
Zaman fayda vericektir .

abdullahd
abdullahd

1224

Çok teşekkürler bilgi için, umarım normalleşirler 😔

abdullahd
abdullahd

1224

Baktım ama bulamadım. Tecrübe eden biri varsa yardımcı olursa sevinirim...

abdullahd
abdullahd

1224

Güncelleme
4 haftaya yaklaştık. Durum hala aynı. Gün içi artık kapıları hiç kapatmasak da eve yeni gelen dişi kedimiz kendisine asla yaklaştırmıyor. Yaklaşan iki kedime de sürekli pati atıyor ve doğal olarak onların da hırlamaları eksik olmuyor... Bu konuda cidden yardım istiyoruz. Hiç bu şekilde bir durum yaşayan yok mu? Ev sahibi olan çocuklar aslında dost olmak için, merak ettikleri için yaklaşıyorlar ama yaklaşmalarına asla izin vermediği için gün içinde sürekli stresliler. Özellikle dişi kedim asla yakınına yaklaştırmıyor, pamuk gibi kız gün içinde hırlamadan duramamaya başladı. Diğerinde ne tıslama var ne bir şey ama bir türlü birbirlerini koklama aşamasına geçemedik. Yardım istiyoruz...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 280 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR