Dişi Kedi Gece Miyavlaması

bidiksu
bidiksu

299 Puan

Merhaba arkadaşlar, yedi aylık dişi kedim var. Yaklaşık bir haftadır huy edindi geceleri sürekli acı acı miyavlıyor. Maması suyu tuvalete erişimi hiçbir sıkıntı yok. Gündüzleri de akşamları da oynuyoruz. İlk başta sağlık sorunu var diye düşündüm ama ben kalkınca susuyor çok nadiren miyavlıyor ben uyanıkken. Işıkları kapatıp yattığımda başlıyor bağırmaya ilgi istediğini düşünüyorum çok enerjik bir kedi ama bu davranışından vazgeçirmek istiyorum. Tepki vermemeye çalışıyorum bağırdığında ama etkili olmuyor henüz. Sizin de başınıza geldiyse uyguladığınız yöntemleri paylaşabilirseniz çok sevinirim.

7 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

12947

Açıkçası erkek kediler için belki evet ama dişi kediler 6-7 aylıkken dahi kısırlaştırılabiliyor eğer kilosu ve gerekli sağlık şartları uygunsa.
Biz kızımızı 7 aylıkken kısırlaştırdık,çok sağlıklı hiçbir problemimiz yok.
Yurtdışında 4-5 aylıkken dahi kısırlaştıranlar var.

aslihan_e
aslihan_e

128337

Kızgınlığa yavaştan giriyor. Benim kedimin biri böyle geceleri miyavlayıp dururdu, kısırlaştırınca dut yemiş bülbüle döndü. Şuan ilgi istiyor evet ama aslında o ilgi istemesinin nedeni de hormonları, sadece yaşı küçük olduğu için ne istediğini kendisi de bilmiyor. İlk başlarda sizin ilgilenmeniz yeterli olur ama zaman geçtikçe yeterli gelmemeye başlayacak. Yanında başka arkadaşı da yoksa kendi başına sessiz kalmasını sağlamanız zor. Ben gece yatmadan iyice oynatıp yorardım ama her zaman işe yaramıyor. Yaşı küçük kedilerin geceleri oyun arkadaşına ihtiyacı var. Bu ayları tam birbirleriyle kudurup oynama zamanları. Bizim evde iki kardeş var mesela, onlar şanslılar. Şimdi kızgınlıkta kısırlaştırın falan demiyorum ama aslında hormonları yüzünden, kanı kaynadığı için bu şekilde davranıyor diyorum. Onun da pek bir çözümü yok. Gün içinde uyumasına hiç müsade etmeseniz belki uykusu gelebilir. Bizimkiler gün boyu birbirleriyle oynadığı için gece mışıl mışıl uyurlar. Siz bütün gün ara vermeden onu oynatmıyorsunuzdur sanırım. Bu bağırmalar geçici de olabiliyor, bir süre sonra azaltabilir. Gece kendi kendisine oynayabileceği bir şeyler olsa bağırmazdı. Kendi kendilerine oynadıkları oyuncaklardan çabuk sıkılıyorlar. Bağımsız hareket eden bir şey olması gerek.

Emirrckr
Emirrckr

12947

Evet Aslıhan Hanım zaten izah etmiş,
Muhtemelen kızınızın kızgınlık dönemi yaklaşıyor ki zaten o yaşlara da erişmiş.
Ocak ayı gibi belirtileri daha da şiddetlenebilir.
Bizim kız aniden girmişti ve oldukça yoğun yaşadı belirtilerini.
Sabah,akşam demeden basit bir ipin peşinde koşturup durduk,yorulunca anca susuyordu çünkü ve onun için yorulma kavramına ulaşmak bile çok zordu :))
Oyun oynamadığı zamanlar direkt kızgınlık belirtilerine geçiş yapıp acı acı bağırmaya,yerlerde yuvarlanmaya başlıyordu.
Neyseki bizimki 3-4 gün kadar sürdü ve ardından kısırlaştırdık.
Şu an sesini yaş mama isteği haricinde pek duymuyoruz bile :)

Emirrckr
Emirrckr

12947

Bu yüzden dilerseniz farklı hekimlere de danışın.
Çünkü kızgınlık belirtileri arttıkça kediniz huzursuzlaşacak.
Bağışıklığı düşebilir,kilo kaybedebilir.

cat_expert
cat_expert

12742

Bizim kız da 8 ay civarında kızgınlığa girmişti tam o sıralarda kısırlaştırmayı düşünüyorduk ama biz randevu alana kadar kızgınlığa girdi ve aralıklık olarak 2 ay sürdü kızgınlık süreci, 2-3 gün çıkıp tekrar giriyordu sabaha kadar miyvalıyor bağırıyor duvardan duvara atlıyordu, tüm gün oyun oynayıp yoruyorduk gece uyusun diye ama yine de gece kendini kaybediyordu, 10.ay sonunda sakinleşti 1 hafta bekledik ve hemen kısırlaştırdık kedimiz de biz de rahat ettik.

bidiksu
bidiksu

299

Veteriner 1 yaşına gelsin demişti kısırlaştırma için o yüzden henüz düşünmemiştim. Sanırım bir süre böyle yaşayacağız o halde. Normalde geceleri kendi kendine oynardı şimdi onu da yapmıyor hep benim oynatmamı istiyor:) Hiç de yorulmuyor ne yapacağımı şaşırdım. İkimiz de gergin gergin geziyoruz evde:) İkinci bir kedimiz olsa güzel olurdu oynarlardı ama sorumluluk kolay değil tabii. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için:)

bidiksu
bidiksu

299

Evet haklısınız. Zaten korkuyorum biraz kısırlaştırmaktan o yüzden öncesinde iyice araştıracağım. Bir iki gündür sakinledi gibi, şimdilik geçti sanırım ama tekrar olacak bu sürede ben veterinerlerle görüşeyim. Teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 274 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR