Çam Pellete Kedi Kumu

Nidans
Nidans

635 Puan

Kedimin kumuna alerjisi çıktı daha doğal bir kum arıyordum çam pelletiyi duydum sonuçta ağaçtan diye düşünüyorum ama ürün yorumu bulamadım hiç yardımcı olur musunuz??

7 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Umarım alışır çünkü alışırsa bu, çok daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Kürek ile ilgili bilgilendirme için de teşekkürler. Kullanamayacak olsam da bilmek iyi oldu.

Nidans
Nidans

635

Teşekkürler cevaplar için yarın ufak bi boy alıp deneyelim bakalım

Heiter
Heiter

115202

Denemedim. Açıkçası kokulu ürün kullanmayı tercih etmiyoruz. Kokusuz ürünlerle evde kötü koku oluşmadığı için gerek de duymuyoruz. Ben bizim sorunumuzun çam peletin markası olduğunu sanmıyorum. Hayvanlar, bu ürünün yapısı ve kokusuna alışamadılar (belki de dışkı ve idrar kokusunu kapatamadığını düşündüler bilmiyorum). Yine de tavsiye için sağolun.

Heiter
Heiter

115202

Biz denedik. Kum veya toprağa göre çok daha farklı bir formu ve kokusu olduğu için kedilerimiz alışamadı. Bir de temizliği kuma kıyasla daha zor çünkü pelette kirlenen talaş, ufalanıyor. Dolayısıyla, büyük parçaları ayırıp, ufalanmış talaşı temizleyip büyük parçaları geri koymanız gerekiyor. Pratik elekli bir tuvalet varsa bilemem tabi. Siz deneme olsun diye alın isterseniz. Belki alışır. (Not: Biz kademeli olarak geçiş yapmaya çalışmamıza rağmen başarısız sonuçlandı.)

Heiter
Heiter

115202

Bir de çam pelet kuma göre (bizim aldığımız kuma göre) daha pahalı.

Gul36
Gul36

113368

Biz de daha yeni çam pellet kum aldık. İki marka aldım denemek için. Biri pisy pisy, diğeri daha pahalı olan Cats Best.

Elimizde silika kum vardı, zararlı olduğunu duyduktan sonra ben de organik kum arayışındaydım. Çam pellet kuma alışsın diye önce Cats Best olanı silika kumun içine biraz döktüm. İlk önce bi gelip gidip kokladı, şimdilik gayet sorunsuz kullanıyor. Tamamen pellet kuma geçince ne olur bilemem.
Pisy pisy olanı açmadım ama Cats Best'i çilek kokulu almıştım, çok güzel kokuyor gerçekten. Kum kabının olduğu yeri çilek kokusu sardı ve bu çok iyi oldu. Neyse ki kedim de yadırgamadı.


Bu arada, Cats Best'in daha küçük parçalı olanları da var, hatta ben de çilekliyi küçük parçalı diye almıştım ama büyük parçalı çıktı. Bir de bu kumlar için özel kürekler varmış.

Gul36
Gul36

113368

@heiter , Cats Best'inkileri denediniz mi siz de? Belki çilek kokulu olanı severler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 601 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81780 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR