Merhaba arkadaşlar, kedim 6 yaşında dişi. Uzun bir zamandır kusma problemi ile başa çıkmaya çalışıyoruz. Öncelerde tüy yumağı kusmaya çalışıyordu az az kusabiliyordu fakat çoğunlukla kendini kusturuyor. 2 sene önce daha çok kusmaya başlamıştı veterinere götürdüğümde bağışıklığının düştüğünü öğrendik gerekli tedavileri yapıldı yine tüy kusmaları devam etti ama bu kadar ciddi kusmaları olmamıştı ta ki 2 hafta öncesine kadar bu sefer özel bir kliniğe götürdüm yine bağışıklığı düşmüş vitaminler, probiyotikler, iğneler derken toparladı ama 2 hafta sonra yani şimdi kusmaları yine başladı ve tüy yumağı çıkarmıyor. Her gün malt verdiğim halde tüy kusmaya çalışmasının önüne geçemiyorum. Kusması tüy kusmaya çalışıyormuş gibide değil sanki midesi bulanıyor ve kusuyor. Tekrar hayvan hastanesine götürmeyi düşünüyorum. Sormak istediğim kendisinde böyle bir sorun yaşayan var mı? Bilmediğim, kullandığınız herhangi bir vitamin takviyesi var mı bu duruma nasıl çare bulabilirim? Benimle bilgilerinizi paylaşırsanız çok minnettar olurum. Kedimin bu durumu beni çok fazka üzüyor ve çare bulmak istiyorum.
Beb çok kusan kedimde gastrit olduğunu öğrenmiştim. Ultrason ile baktıklarında söylemişlerdi mama markası ve yeme sıklığını değiştirerek çözmüştük. İyi bir kliniğe gitmekdenfayda var
Astım ataklarında da böyle bir durum olabildiğini duymuştum,yukarıdaki yorumda olduğu gibi gastrit de olabilir ya da astımla ilgili olabilir,hayvan hastanesi belki daha detaylı ilgilenir.
Semptomları ortadan kaldırmak yerine neden teşhis konulmuyor. Hayvan kusuyorsa üresi yükselecek, bağışıklığı düşecektir…
Bunları gidermeyle hayvan iyileşmiyor.
Endoskopi şart olmuş. Tam bir tıkanıklık olmadan yaptırın bence. Sorun sadece tüy kusmasıysa kedinizi haftalık düzenli tarayıp kaliteli malt vermelisiniz. Ama endoskopi şart olmuş.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor