Kedi Kusma Problemi

eccakir
eccakir

3113 Puan

Merhaba arkadaşlar, kedim 6 yaşında dişi. Uzun bir zamandır kusma problemi ile başa çıkmaya çalışıyoruz. Öncelerde tüy yumağı kusmaya çalışıyordu az az kusabiliyordu fakat çoğunlukla kendini kusturuyor. 2 sene önce daha çok kusmaya başlamıştı veterinere götürdüğümde bağışıklığının düştüğünü öğrendik gerekli tedavileri yapıldı yine tüy kusmaları devam etti ama bu kadar ciddi kusmaları olmamıştı ta ki 2 hafta öncesine kadar bu sefer özel bir kliniğe götürdüm yine bağışıklığı düşmüş vitaminler, probiyotikler, iğneler derken toparladı ama 2 hafta sonra yani şimdi kusmaları yine başladı ve tüy yumağı çıkarmıyor. Her gün malt verdiğim halde tüy kusmaya çalışmasının önüne geçemiyorum. Kusması tüy kusmaya çalışıyormuş gibide değil sanki midesi bulanıyor ve kusuyor. Tekrar hayvan hastanesine götürmeyi düşünüyorum. Sormak istediğim kendisinde böyle bir sorun yaşayan var mı? Bilmediğim, kullandığınız herhangi bir vitamin takviyesi var mı bu duruma nasıl çare bulabilirim? Benimle bilgilerinizi paylaşırsanız çok minnettar olurum. Kedimin bu durumu beni çok fazka üzüyor ve çare bulmak istiyorum.

3 CEVAP

Beb çok kusan kedimde gastrit olduğunu öğrenmiştim. Ultrason ile baktıklarında söylemişlerdi mama markası ve yeme sıklığını değiştirerek çözmüştük. İyi bir kliniğe gitmekdenfayda var

IIREMMM
IIREMMM

112774

Astım ataklarında da böyle bir durum olabildiğini duymuştum,yukarıdaki yorumda olduğu gibi gastrit de olabilir ya da astımla ilgili olabilir,hayvan hastanesi belki daha detaylı ilgilenir.

Mini2019
Mini2019

11462

Semptomları ortadan kaldırmak yerine neden teşhis konulmuyor. Hayvan kusuyorsa üresi yükselecek, bağışıklığı düşecektir…
Bunları gidermeyle hayvan iyileşmiyor.
Endoskopi şart olmuş. Tam bir tıkanıklık olmadan yaptırın bence. Sorun sadece tüy kusmasıysa kedinizi haftalık düzenli tarayıp kaliteli malt vermelisiniz. Ama endoskopi şart olmuş.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 206 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR