Kedimi Kısırlaştırmalı Mıyım?

Irmaakk
Irmaakk

421 Puan

Öncelikle merhaba, 22 Nisan doğumlu yani yaklaşık 7 aylık bir kedim var. Veterinerimde dahil etrafımdaki çoğu kişi kısırlaştırmamı söylüyor fakat ameliyat sırasında veya ameliyattan sonra bir sorun oluşur ve kedime bir şey olur diye korkuyorum. Çiftleştirmeyide düşünmüyorum, sizce kısırlaştırmalı mıyım ve kısırlaştırmalıysamda hangi yaş aralığı onun için daha iyi olur?

10 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13067

Kısırlaştırma için uygun vakit gelmiş,bizde kızımızı 7 aylıkken ilk kızgınlığı sonrası kısırlaştırdık,hiçbir sorunumuz yok,çok şükür sağlıklı ve keyfi yerinde.
İnanın onun kafası rahatken sizde çok rahat oluyorsunuz.
Kızgınlık dönemini hatırlamak dahi istemiyorum :))
Kısırlaştırma sonrası ölümler,genellikle altta yatan hastalıkla ilişkilendirilir.
Bu hastalık zaten varsa er ya da geç ortaya çıkacaktır.
Siz işinin ehli,güvenilir bir hekime kedinizi emanet edin,tüm gerekli testler yapılsın,kilosu da yerindeyse kısırlaştırma gönül rahatlığıyla yapılabilir.
Zaten hekiminiz,testlerde bir sorun farkederse kısırlaştırmayı erteleyebilir,gerekli tedaviye başlayabilir veya en basitinden kilosu düşükse dahi erteleyecektir,kilo alımı için planlama oluşturacaktır.
Kısırlaştırma,güvenilir kliniklerde öyle haydi kedi geldi bir an önce ameliyata sokalım gibi işlemiyor.
Önce kediniz bunun için uygun mu bunlar tarama ve testlerle anlaşılacak zaten.
Ve unutmayın,en basit ameliyatlara dahi insan da hayvan da dahil çok düşük bile olsa risk verilir.
Risksiz bir ameliyat yoktur.
Önemli olan siz elinizden geleni yapın ve kedinizi işinin ehli bir hekime emanet edin.

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3538

Şuan aynı ikilemdeyim kedim 7 aylık ve scottish aradığım veterinerlerden 3 tanesi 1 yaşını beklememi söyledi ve 2 tanesi de kızgınlığa girmeden yapmam gerektiğini şahsen ben 1 yaşını bekleyecegim

Irmaakk
Irmaakk

421

Etrafımda kısırlaştırma sonrası kedisini kaybeden kişiler olmasıda bayağı bir sorgulamama sebep oluyor, karar veremiyorum bir türlü.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12269

Bence acilen kısırlaştırın kızgınlığa girerse o halde olmasına dayanamazsınız. Benim dişi kedim biraz kilo alsın diye bekledim kızgınlığa girdi, biter bitmez kısırlaştırdık ama coronaymış coronası tetiklendi tedavi gördü ve çok şükür iyileşti. Güvendiğiniz veterinere emanet edin

aslihan_e
aslihan_e

128563

Sonunda mecbur kısırlaştıracaksınız bunun kaçışı yok, o kedi kısırlaşmadan ve çiftleşmeden hayatını sürdüremez. Bu bir tercih değil zorunluluk.

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Korkularınızı anlayabiliyorum bende bu ay dişi kedimi tedavi sonrası kısırlaştırdım sizin yapmanız gereken güvenilir bir veteriner bulmanız geniş çaplı araştırma yapın gerekirse veterinerlerle yüz yüze görüşün işlem hakkında bilgi alın operasyon öncesi ve sonrası hakkında sorular sorun sizi sabırla dinleyip bu süreç hakkında detaylı bilgi veren veterinere ameliyatı yaptırın ben lazerle ameliyat yaptırdım kesinlikle kan tahlili yapmadan ameliyat yaparım biz muayene ettik kediniz sağlıklı görünüyor diye hemen ameliyata almaya çalışanlara güvenmeyin. Benim kedimin kan değerleri düşükmüş ameliyat olamazmış ben bu bilgileri gittiğim sonuncu veterinerde öğrendim 5-6 veteriner kliniği gezdim çoğu kediniz sağlıklı görünüyor hemen ameliyat yapalım kan tahliline gerek yok dediler.

didemuysl
didemuysl

5592

Benim kedimde aynı şekilde şuan 7 aylık veterinerimiz kısırlaştırmak için bu ayı pek uygun görmüyoruz dedi o yüzden bir kaç ay sonra kısırlaştırma işlemi olucak

tengrist
tengrist

11589

operasyondan önce tahliller yapılır sağlığı değerleri normal ise hiçbir şey olmaz korkunuzu anlıyorum ama siz de operasyondan sonta kadar gereksiz evham yaptığınızı anlayacaksınız . yaş konusunda benimde tavsiyem evde size zorluk çıkarmıyor ve etrafa kokular bırakmıyor ise gelişimi açısından 1 yaşını doldurmasını beklemek.

Irmaakk
Irmaakk

421

Şimdilik bir sorun yok, kedimiz dişi zaten dolayısıyla koku bırakma vs sıkıntısı da yok. Görünüşe göre bende 1 yaşına girmesini bekleyeceğim kısırlaştırma için. Deprem bölgesinde olduğumdan dolayı veteriner olarak pek bir seçeneğimizde yok maalesef ama neyseki oturduğumuz apartmanın altında bir veteriner var, ona yaptırtmayı düşünüyorum. Umarım sizlerinde dediği gibi yalnızca boş yere evham yapıyorumdur. Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)

muratt_dgn
muratt_dgn

1150

bende çok kararsızdım ve çok araştırdım normalde kısırlaştırmadan önce sadece hemogram testine bakılıyor ama ben emin olmak için chek-up yaptırdım ve gaz anestezi ile yapılan yerde yaptırdım bir sorun olmadı.2. kedimi de kısırlaştıracaktım aynı şekilde chek-up yaptırdım ve karaciğerde sıkıntı varmış o yüzden yapmadılar chek-up yaptırmak bu yüzden önemli eğer yaptırmasaydım narkozdan uyanamaz ölürdü.Fiyat artıyo diye yaptırmıyo çoğu kişi veterinerde söylemiyo zaten sadece kan testi yapıyo eğer durumunuz varsa mutlaka yaptırın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 294 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR