Kısır Kedi İçin: Hill’s Mi Proplan Mı?

skythecat
skythecat

674 Puan

Merhaba! Birkaç aydır N&D mama kullanıyorum. Kedim ne kadar beğenmiş olsa da, ona iyi gelmediğini gözlemliyorum. Bu nedenle yavaş yavaş mamasını değiştirmek istiyorum. Şu an Hill’s ve Proplan markaları arasında kaldım.



  • erkek

  • kısır

  • mide yangısı var

  • kuyruk yağlanması var


Bu özelliklere göre, sizce hangisini almalıyım?

14 CEVAP

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

proplan öyle bir mama ki kedilerde sürekli yeme isteği yapıyor obez yapıyor kediler başka mamaya asla geçmiyor aman proplana başlamayın ben içeriği çok güzel ve daha uygun mamalara geçemiyorm bu yüzden.
ProPlan ve Royal Canin ürünlerinde %41 ve %42 protein oranları görmekteyiz. Neden ? Çünkü toz labratuvar proteini ve tahıl proteinleri ile Royal Canin ve ProPlan’da genel protein oranı yükseliyor. Ve şunu da unutmayalım söz konusu kedinin sağlığı olunca yüksek oranda bitkisel protein, yüksek oranda hayvansal proteinden daha zararlı.
Mamalarımızda lif, selülöz ve de vitamin kaynağı olması için konulan meyve-sebze-yemişler, bunların kurutulmuş haller, tozları ya da özütleri (ekstratı özüt diye çevirdim). Kedimiz için çok önemli ancak bu nokta da Hindiba Küspesi, kuru hindiba kökü, kuru pancar kökü, şeker pancarı küspesi gibi tabirler iç açıcı değiller. Öte yandan patates, yuka, kızılcık, deniz yosunu, türlü kurutulmuş meyveler, böğürtlen ailesi özütleri, biberiye, nar ve bal kabağı gibi şeyler de çok ama çok makbule geçen lif ve vitamin kaynakları.
Kediler ciğer başta olmak üzere, sakatat ürünlerini çok severler çünkü Taurin adlı enzimi en çok bulabildikleri gıdalar bunlardır ve kedilerin sindirimi için Taurin şarttır
Fakat yine de sizler için yorumumu yapayım. İlk grubun kazananı Goldi. Çünkü resmi web sitesi en bilgilendirici olan kullandığı hayvansal proteinin hangi hayvan olduğunun adresini gösterebilen ve de GDO bulundurmaması garantisi verebilen tek mama
Bu ikisinin ardından ise bu grubun oldukça popüler iki ismi olan Felicia ve ProChoice geliyor. İki ürün birbirine çok çok yakın içeriklere sahip. Ve benzer kalitedeler, müşteri memnuniyeti olarak da benzer gibi bir izlenimim var ancak birini illa seçecek olsam Prochoice derdim. Çünkü kırmızı et içerikli ve proteinlerini daha şeffaf adres gösterebilmiş (misal kemiksiz hidrolize kuzu proteini gibi). Bir diğer iyi içerik sahibi mama olan MyFood Kitten ise henüz piyasaya sürülmedi. Bu mamalar haricinde de grubun kalanına çöp demek istiyorum.


bilimsel makaleden alıntıdır

CakilYavrukus
CakilYavrukus

8993

Proplan öneririm kedim 3,5 yaşında kendi kedim ve kardeşi ilk günden beri proplan yiyorlar gayet sağlıklılar.

tommyse
tommyse

10473

açıkcası pro plan muadilin muadili olarak görüyorum evet hills iddialı bir marka ama veteriner serisi ve diyet serileri gerçekten güzel ama normal hills'in içeriği beni cezbetmiyor (kişisel birşey bu bu arada) onun yerine brit care, nurti feline, sanabelle, nd gibi markalar daha temiz gibi pro plan bunlar arasında en ekonomiği ve veteriner hekiminizle konuşarak evde yapılabilen mamalarıda kuru mamanın yanında verilebilir ihtiyaca göre

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

vibrac çok daha iyi evet imkanınız varsa

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Proplan kullanıyoruz oğlum çok severek yiyiyor ancak bizde arada kusma problemi yaşatıyor malt kullanımına rağmen. Ve arkadaşımızında söylediği gibi şu an başka bir mamaya geçmekte de oldukça zorlanıyoruz çünkü oğlum asla kabul etmiyor.

ozanesk
ozanesk

1243

Benzer fiyat seviyelerinde bir sürü ürün var. Advance, Sanabelle, Nutri Feline, Brit Care, Optimeal, Happy Cat, Fitmin, Bravery gibi. Biraz daha pahalı olarak Acana, Orijen, Mera, Taste of the Wild, Nature's Variety var. TOW ve Mera biraz bulmak zor olabilir ama diğerleri bulunabilir.


Benim 2 kısır kedim 7 aydır Optimeal yiyor, kilolarını korudular, erkek kedim hareketsiz olduğundan çok çabuk kilo alıyor. 2 yıla yakın tahılsız mama kullanımından sonra biraz daha geleneksel bir ürün kullanmak için geçmiştim, kedilerimi zorlamasa Brit Care'den vazgeçmezdim sanırım. Çok sık tuvalete çıkartıyordu. Veya biraz ucuz olsa sürekli Acana alırdım :)

tengrist
tengrist

11583

ne gibi olumsuz yönlerini gördüğünüzü yazarsanız hem kullanacak arkadaşlara fikir olur hemde mama tavsiyesi verecek olanlara yardımcı olmuş olursunuz. ne gözlemlediniz mesela, tüy dökülmesinde artış, kilo artışı ve ya kaybı gibi şeyler mi?

Cemalchief
Cemalchief

12106

Kısır kedi maması olarak kıyaslayacaksak proplan, hills iceriginde cok fazla tahıl var proplana gorr yaklasik %8 civarinda daha fazla. Kitten da ise hills daha iyi mesela

skythecat
skythecat

674

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim :)


N&D kısır mama kullanıyordum ve kuyruk yağlanması arttı. Mide yangısı başladı ve asla doyduğunu hissetmiyor. Veteriner ile konuştuğumda ND kullananlarda özellikle cilt problemlerini çok rastladıklarını söyledi.


Virbac öneriyor kendisi ama hills mi proplan mı dediğimde, daha lifli olduğu için hills dedi. Ama ikisi de iyi dedi.

ozanesk
ozanesk

1243

Geleneksel olan Royal Canin ve piyasaya yeni giren Sam's Field'ı unutmuşum, Sam's Field yeme garantili, bir şans verilebilir belki. Sanabelle ve Bozita gibi tavuk ağırlıklı.

skythecat
skythecat

674

Benim kafam o kadar karıştı ki.. Petlebi’nin benzer sorularına baktım ve bu iki mamayı içerik konusunda yermişler. Neye güveneceğimi şaşırdım :(


Kısır erkek kedim için gaz yapmayacak, iştahını çok arttırmayacak, cildini yağlandırmayacak, kusturmayacak bir mama arıyorum. Ben karar verene kadar indirimler bitecek.


Britcare hakkında kötü bir şey okumadım henüz. Ondan memnun kalmayan var mı?

Ben de hills kısır kullanıyorum ve memnunum. Mama seçmeye çalışırken burada birçok soru başlığı açtım. Etrafımdaki insanlar hillsin içeriği şöyle vs diye önermedi. Nd nin içeriğine bakınca dolu dolu gözükmesi sebebiyle onu öneriyorlar genelde. Ben de nd aldım ve kedime hiç iyi gelmedi. Kullanıp memnun olanlar da var elbette ama her kediye iyi gelmiyormuş bunu deneyimledim. Şu an Hills kullanıyorum 2 kedime, diğerine royal canin. Gayet memnunum kedilerime iyi gelmesi benim için yeterli. Bu arada virbac ile hills in arasında fiyat farkı kalmadı son zamdan sonra. O yüzden ikisi de tercih edilebilir.

ozanesk
ozanesk

1243

Brit Care = ishal demek gibi birşey.


Nohut ve bezelye çok geliyor muhtemelen, ben probiyotik tozlarla ishali geçirmiştim ama herkes bu kadar uğraşmak istemez.

Minminik
Minminik

13972

ben bilinçsizce kedime ilk hills kitten aldım sonrasında kısır balıklı kullanıyorum, kabızlık yapıyor içeriğinin iyi olmadığı, tahıl içerdiği söyleniyor ama mama değiştirmeye korkuyorum ve ne alacağım konusundada hala emin değilim, fiyat performans olarak kötü bir mama olduğu söyleniyor, kabızlık artık canıma tak dedi benimde kafa aşırı karışık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 374 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR