2. Kedi Tavsiyeleri Alınır

burlo
burlo

4578 Puan

arkadaşımın scottish fold cinsi kedisi doğum yaptı bir süre önce. ikinci kedi sahiplenmeyi düşünüyodum zaten ve teklifini geri çevirmedim(para alışverişi söz konusu değil). kedim 10aylık tekir cins erkek gelecek olan ise erkek scottish fold. kedim çok korkak dışarı asla çıkmaz şimdiye kadar başka bir kediyle iletişimi olmadı. saldırgan değil balıklarımız var onlarla arası çok iyi tek sorun korkak olması. nasıl tanıştırmalıyım tavsiyelerinizi alırım :)

4 CEVAP

Mischka
Mischka

116595

Bu nisan 15 de ikinci kedimizi sahiplendik, bizimkilerin ikisi de diși. Ilk kedimiz 10 aylık, ikincisi geldiğinde 1,buçuk aylıktı. Benim kız biraz hırçın mizaçlı aynı zamanda ürkek, yeni kedimiz ise huy olarak onun tam tersi, bir o kadar sıcakkanlı ve korkusuz. Ilk zamanlar büyük kedimiz sürekli bir tıslama, hırlama, gördüğü anda bebeye saldırma halindeydi. Ikisi ayrı odalarda kaldılar, ikisinin de odasında kendi mama su kabı, tuvaleti, yatağı ve oyuncakları vardı, gün içinde zaman zaman serbest olarak zaman zaman ise büyük kedim boxun içinde küçük ise onun yanında serbest olarak gözetimim altında birbirleri ile aynı ortamda tuttum. Birinin uyuduğu yatağı, oynadıği oyuncaği zaman zaman diğerininkiyle değiș tokuș yaptım ki birbirlerine alıșsınlar. Büyük kedim derin uykudayken miniği alıp yanına yatırdım, anlamadan beraber uyudular. Bizim bu alıșma sürecimizi uzatan malesef ki küçük kedinin 2 hafta kadar bir süre kusma ishalli bir hastalık geçirip tedavi gördüğü süreç oldu. Bu sürede ikisini özellikle hasta olan minik sttres yașamasın diye hep ayrı tuttum, minik iyileștikten bir kaç gün sonra büyük kedimin ona karșı davranıșının eskisi kadar saldırgan olmadiğini farkettim ve artik ikisinin aynı odada kalabileceğine karar verip eșyaları salona tașıdım. Birbirlerine alıșma sürecinde yaș mama bizim kurtarıcımız oldu. Bebișe yaș mama verirken büyük kedime de kașık ile uzattım, ikisi aynı kașıktan, aynı tabaktan yemeye bașladılar. Bir kaç gün sonra artık miniğe gidip gelip patisi ile vurmayı bıraktı, burun buruna gelip birbirlerini kokluyorlar, birbirlerinin kuyruğunu kovalıyor, aynı kum kaplarını kullanıyor, sürekli birbirlerini takip ediyorlar, kovalașıyor boğușuyor oynuyorlar. Büyük kedim artık patisi ile vurmuyor, patisini uzatıp resmen onu okșuyor, üzerine sürtüyor. Bizim buradaki șanșımız ufaklığın sakin ve uyumlu tavrı oldu. Bașlarda çok umutsuzdum, asla alıșamazlar bu böyle devam eder diye düșünmeye bașlamıștım, artık olsa olsa 4_5 ay sonra belki alıșır diyordum ama olan vir anda oldu, hiç anlayamadan bir baktım ki birden kabullenivermiș yavruyu. Biraz sabırlı olmak gerekiyor eminim ki alıșacaklardır. Iki kedi olmasi çok güzel, onlari seyretmeye doyamıyorum hele bir de beraber oynamaya bașladıklarinda:)

burlo
burlo

4578

cevabın için teşekkür ederim içim rahatladı inşallah biz de büyük sorunlar yaşamayız. kedimin hiç tıslaması saldırganlığını görmedim hemen alışacakmış gibi hissediyorum çok heyecanlıyım neler bekliyo bizi bakalım :))

riuhole
riuhole

3534

Ben ikinci kedimi ilk kedim 10 yaşındayken sahiplendim ilk ay paşamız meydanı paylaşmak istemedi ama daha sonra çok rahat anlaştılar her kedinin kendine özgü bir mizacı var muzaffer çok sakin bir beyefendi olmasına rağmen haeya tam bir cadaloz. resmen muzafferi dizginleyip yerini benimle paylaşacaksın diyerek geldi eve ama ben Muzaffer yönünden sıkıntı yaşadım tabii, aylar sonra ,yaklaşık 4 ay kadar bir süre, beyfendiciğimiz saldırganlaştı haeya ya zarar vermeye başladı ve sinirinden etrafa çiş ve kaka yaptı. Haeya ya olan ilgiyi kıskandığından dolayı oldu ve henüz bazı sorunları atlatabilmiş değiliz. Ben bunun bu yüzden tamamen kedinin mizacına bağlı olduğunu düşünüyorum. Muzaffer de çok sakin bir kediydi ama şimdi evde vahşi doğa ortamını aratmayan minik bir kaplana dönüverdi. Bir de bunların sağı solu belli olmuyor iki hafta önceye kadar muzaffer haeya yı tarıyor koyun koyuna yatıyorlardı şimdi ise ezeli düşman oluverdiler. Ama gelecek olan kediniz de uysal ise bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum çünkü benim kedilerim birbirine çok zıt. Ayrıca kıskançlar da Haeya için hA kum kullanıyorum tuvaletini ayrı koyuyorum diye muzaffer haftalarca haeyanın kumunda yattı. Bence kedilerin huylarının benzer olması çok önemli bu konuda.

burlo
burlo

4578

gelecek olan kedicik 45günlük pek bi saldırganlığı olacağını düşünmüyorum açıkcası. aralarının iyi olması için elimden geleni yapıcam. teşekkürler yorumun için kedilerine öpücükler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 554 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR